Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Περί "εθελοντισμού"....

Εκλογές έρκουνται, βεραμέντες. 

Κι ούλοι τσου, παρασέρνουνε και άλλους καλόπιστους και σέρνουνται με τσι τσουγκράνες, τα τσαπιά και τα φκιάρια και μουντίζουνε τα μουράγια, σγαρλίζουνε τσι αυλές και ξεριζώνουνε τσι στουβιές και τσου ασβελαχτούς. 

Ο εθελοντισμός στην υπερεσία των εκλογώνε. Αμέ; 

Κι εγώ εκουρλάθηκα τόμου είδα ευκειές τσι φωτογραφίες. 

Σκέφτουμαι να σκάψω ένα χαλέπεδο οπού έχω απά στα Διχάλια και να φυτέψω κάβολε, πουράτζινα το χειμώνα, κομεντοριές και μωρόπουλα για το καλοκαίρι και ό,τι βγάνει να το μεράζω σ'εκειούς που δεν έχουνε. 

Και αρωτάω: άμα καλέσω ευκειούς τσου εθελοντάδες και εκειούς που τσου εμαζέψανε, θα ρτούνε; να σκάψουνε, να φυτέψουνε, να μαζέψουνε και να μεράσουνε. "Άμα τσου δεις, να μου τελεγραφήσεις", μου είπε ο κολέας μου, ο Ντορέτος ο Γριτζάτζουλας. 


Το λοιπό, σιγά που θα πάω εγώ. 

Εγώ, δε θα τσου ψηφίσω ό,τι και α κάμουνε. 

Μόνε τσου λέω ετούτο: "Άμα, ωρές δεν προλάβετε να βγάλετε τσου ασβελαχτούς και τα σπάρτα στην αϊπάνουθε μεριά που δε φαίνεται από το δρόμο, σας προσκαλώ την άλλη μέρα από τσι εκλογές, να ρτείτε ούλοι να τσου βγάλουμε. Θα είμαι εκεί και θα σας περιμένω με μαλιγκουνία". 

Γιατί εγώ, από εκείνη τη μέρα θα είμαι εθελοντής. 

Εθελοντής και για άλλα πράματα. 

Για να φκιαχτεί ένα Μουσείο, για να περιφραχτούνε τα αρκαία και να καλέσουμε δημοσιογράφους να μάθει ο κόσμος γιατί οι αρκόντοι αδιαφορούνε και "ωρές; το εξεχάσετε ωρές; να καθαρίσουμε και να βάψουμε εκειό το χτίριο των προσκόπωνε...!" 


Την άλλη μέρα, το λοιπό, από τσι εκλογές, λεβέντες, σας περιμένω με τα εργαλεία σας να ρτείτε. Στο Γεροκομείο. Με μαλιγκουνία και ατζάρδο. Και μετά να πάμε και αλλού. Χαιρετώ, σας. 
Εγώ, ο …μετεκλογικός εθελοντής. 

Σας το ματαλέω: Ελάτε, μετά τσι εκλογές. Να πανηγυρίσουμε και για τσου χαμένους και για τσου νικητάδες. Να πιούμε και μέντα και ρομπόλα. 


Γιατί ο αληθινός εθελοντισμός δεν κατέχει από τέτοια.

ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Πλίνθοι επι κεράμων...

Ο καθηγητής κος Τσελέντης είπε στον κο Δήμαρχο (μας) ότι η Κεφαλονιά δεν είναι ΠΕΡΟΚΕ!! Ψάχνω, ο αδαής, στο λεξικό και μαθαίνω ότι περοκέ λένε τον παπαγάλο. Μήπως ήθελε να πει κάτι άλλο ο "ποιητής";;

Προς τα ψάρια της περιοχής: Προσοχή, προσοχή, στα νερά μας κυκλοφορούν σακούλες!! Υπάρχει κίνδυνος να τις καταπιούν και να πάνε από ασφυξία...

Πολλοί περιμένουν τον 5+ ( διαβάζεται και 5R plus) για να κοιμηθούνε χωρίς παπούτσια και μπουφάν. Και γω θυμάμαι τον παππού μου που έλεγε πως μετά Χριστόν πας προφήτης γάιδαρος...

Σε μάς έσπασε το ρήγμα, στην Αγγλία σπάσαν τα νερά... καλά γεννητούρια και βίοι παράλληλοι: εκεί φωνάζουν του δημάρχου που δεν έδωσε τσουβάλια με άμμο, ενώ εδώ τσιμουδιά. Τόση τσιμουδιά που μέχρι και ο Δήμαρχος τό ΄ριξε στα ...νοήματα. Βαθιά νοήματα και βάθη αμέτρητα!..

Α, ο Σωτηράκης μόλις έμαθε για το γηροκομείο της Σάμης! Τόσο καιρό δεν διάβαζε, δεν έβλεπε. Αυτό θα πει "πολιτικός τουρισμός"!! Άντε και καλή (νέα) τετραετία. Τα πρώτα δέκα χρόνια είναι τα δύσκολα, μετά μαθαίνεις...

Εθελοντισμός για να λειτουργήσει το γηροκομείο. Και απαραίτητος ...συντονισμός, που γίνεται ...σφετερισμός για να προ(σ)καλέσει και τα συχαρίκια από πρώην. Και με δελτία τύπου κατα παραγγελία. Δι ενεργειών μου σας λέω, εγώ το άνοιξα!

Το γηροκομείο που άνοιξε (;) ο ....σεισμός. Πλίνθοι και κέραμοι και αντί τσιμέντο θράσος. Απύθμενο. Σαν το ρήγμα...

Ολιγαρχικοί

Γιατι δεν αξιοποιείται το κλειστό Γηροκομείο Σάμης;

Αναδημοσιεύουμε από το KefaloniaPress και αναμένουμε τα σχόλιά σας μια προσπάθεια λειτουργίας του Γηροκομείου της Σάμης.

Οι κάτοικοι της Σάμης παίρνουν την πρωτοβουλία και προτείνουν στον δήμο να... θυμηθεί το ξεχασμένο υπερπολυτελέστατο γηροκομείο στην Σάμη το οποίο κατασκευάστηκε από δωρεά της οικογένειας Τζανετάτου και δεν έχει λειτουργήσει ούτε μία ημέρα από το 2007. Το epta.tv μεταφέρει αποκλειστικά πλάνα από ένα σύγχρονο κτίριο το οποίο μπορεί να προσφέρει στέγη άμεσα στους σεισμοπαθείς.

Συγκινητική η πρόσκληση των κατοίκων της Σάμης για εθελοντική βοήθεια στους πληγέντες της Παλικής. Παράλληλα ετοιμάζουν επιστολή προς τον υπουργο Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με αίτημα την λειτουργία του κτιρίου. Η εικόνα αδιάψευστος μάρτυρας ότι οι σεισμοί δεν έχουν προκαλέσει την παραμικρή ζημιά. 


See more at: http://www.epta.tv

Δείτε το video με κλικ στην εικόνα.