Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Δ. Τζανετάτος - Αγανάκτηση, Απελπισία, Αηδία!

Η Αγανάκτησή μου, η Απελπισία μου, η Αηδία μου απέναντι σε ένα κρατος που κατατρώει τους πολίτες του ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

Ο λόγος που με κάνει έτσι να νιώθω είναι ο εξής:

Επέστρεψα στη γενέτειρά μου τη ΣΑΜΗ το 1988 και μετά από άδεια και υπόδειξη της θέσεως του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΑΜΗΣ (τότε) έφτιαξα στέγαστρο με τέντα στην παραλία για την καφετέριά μου.

Οι εισφορές και οι υποχρεώσεις μου απέναντι στο Λ.Τ. ακέραιες κάθε χρόνο για 26 χρονια. Νόμιμος με άδειες ,κατόψεις, συνεργασία άψογη (στρώσιμο παραλίας με πέτρα, αναποθέτηση της τέντας, αλλαγή σε ξύλο της κατασκευής  καθ' υπόδειξη του Δήμου κ.α.).

ΑΙΦΝΗΣ

Από το 2011 όλα είναι παράνομα σύμφωνα με την Κτηματική.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ σε μένα 10.500 Ευρώ. Φυσικά, το έλαβαν όλοι οι μαγαζάτορες της παραλίας, ανάλογα με τα μέτρα που καταλαμβάνουν.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΤΙΜΗΘΟΥΜΕ.

ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.

ΚΑΤΗΓΟΡΩ το ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ως συνυπεύθυνο και ηθικό αυτουργό στο «έγκλημά μας» καθώς και για αποδοχή προϊόντος εγκλήματος από τις εισφορές μας.

ΚΑΤΗΓΟΡΩ τον πρώην και νυν ΔΗΜΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ γιατί μέχρι τώρα δεν εχει εκπονήσει ή δεν έχει υλοποιήσει τις μελέτες για να διευθετηθεί το πρόβλημα.

ΚΑΤΗΓΟΡΩ το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ως απλό θεατή του προβλήματος και ευκαιριακό εισπράκτορα προστίμων.

ΚΑΤΗΓΟΡΩ την ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ που από το πουθενά έγινε ο νεκροθάφτης μας και που μας προστίμησε με συμπάθεια.

ΤΕΛΟΣ το μεγάλο ΚΑΤΗΓΟΡΩ είναι προς όλους εμάς τους ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ που τους αφήνουμε να μας οδηγούν ως πρόβατα εις τη σφαγην, ως Εβραίους στα σανατορια, χωρίς αντίδραση και μαχητικό αγώνα.

Το κατάντημα της ΣΑΜΗΣ, δεν ήταν αρκετό να μας ξυπνήσει για να οργανωθούμε, φαίνεται ότι τώρα που βάζουν και σε μας τους ιδιώτες χέρι μακρύ πάλι αδιαμαρτύρητα θα μας αφανίσουν .

ΟΙ ΣΑΜΙΚΟΙ ΤΡΑΒΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ «ΑΞΙΖΕΙ».

CAPTAIN JIMMY

3 σχόλια:

  1. Μα το άρθρο του Τάσου λέει ότι σας είχαν πει να τις βγάλετε!

    "Τότε η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου και ο Εισαγγελέας Κεφαλονιάς, καλούσαν τους επαγγελματίες που είχαν "τέντες" στην παραλία, να τις αποσύρουν εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενας σαμικος2 Οκτ 2014, 8:58:00 μ.μ.

    Να ρωτησω κυριε τζανετατε, ετσι για το fair play που λενε:

    1) Τι εμποδισε τους καταστηματαρχες το 2011 να βγαλετε τις κατασκευες σας επι της παραλιας, και να ΜΗΝ εχετε προστιμα σημερα ? Ποιος φταιει που εμπιστευτικατε αυτον που σας βολευε και οχι την κτηματικη υπηρεσια που σας ελεγε οτι ειναι υπευθυνη για την παραλια ?

    2) Μιλησες ωραια στην πλατεια περι ενωτητας κτλπ ΑΛΛΑ ρωτω ειναι αληθεια πως πολλοι καταστηματαρχες ειναι κατα του καραβιου (πατρα σαμη) καθως το θεωρουν υποβαθμιση των επιχειρησεων τους ? Εκει η ενωτητα ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ? γιατι ειναι και αλλοι επιχειρηματιες που βασιζονται στους περαστικους που ερχονταν μιση ωρα νωριτερα για το καραβι και αγοραζαν κατι στα γρηγορα. Ενωτητα λοιπον μονο οταν εχουμε κοινα συμφεροντα ? γιατι ενωτητα ειναι κατι παραπανω...

    3) Δεν ακουσα μια κουβεντα για τον πολιτη που θελει να παει μια βολτα (αν μη τι αλλο) στην παραλια. Εχεις δει τι κατασκευες εχουν γινει στα πεζοδρομια (καποια εχουν εξαφανιστει και εχουν γινει μερος του μαγαζιου που κλειδωνεται) Η παραλια παλι ? Οταν το κρατος με την οποια υπηρεσια του σου δινει το δικαιωμα να βγαζεις τραπεζακια στην παραλια ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ σαν επιχειρηματιας ?


    Κατα την ταπεινη μου γνωμη καλως επιβληθηκαν τα προστιμα αφου ΔΕΝ κανατε οτι σας ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ. Οι ενηλικες αναλαμβανουν την ευθυνη των πραξεων τους.
    Τοσα χρονια πληρωνατε κανατε την δουλεια σας (παραβιαζατε ή οχι τα δικαιωματα των αλλων πολιτων δεν ενοιαζε κανενα), παει περασε. Δεν νομιζω να ειχατε υπογραψει κανενα ενοικιαστηριο αοριστου χρονου. και εξαλλου ας μην ξεχναμε οτι και χωρις κατασκευες (αυθαιρετο μεγαλωμα του μαγαζιου σας ) το δικαιωμα να εχετε τραπεζακια στην παραλια παραμενε ή οχι ? Προς τι λοιπον η επιμονη περι των ξυλινων ή οποιων αλλων κατασκευων επι της παραλιας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ουδεποτε μας ηρθε ΕΠΙΣΗΜΑ =Οδηγια-πρωτοκολλο κατεδαφισης-συμβουλη-η αλλη υποδειξη -για γκρεμισμα τεντας, μεχρι το 2014.

    ΕΠΙΣΗΜΑ =μας ειχε δοθει υποσχεση οτι θα λυθει το θεμα.

    Ο Εισαγγελεας δεν εχει δικαση ακομη,η ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ τωρα εφερε τα προστιμα και πρωτοκολλα κατεδαφισης.

    Απο το 2011 εως το 2014 ημασταν εφισυχασμενοι..

    CAPTAIN JIMMY

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.