Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Γ. Πολυχρονάτος - Η Σάμη έγινε επιτέλους Ε.Π.Α.Ε (Επίσημα - Παρακατιανή - Αναξιοπαθής - Εγκαταλελειμμέ‏νη)

Έχουν περάσει 14 μέρες της "νέας" δημοτικής αρχής που προστέθηκαν στα 4 χρόνια διακυβέρνησης της πρώτης δημοτικής αρχής του δήμου Κεφαλλονιάς που είναι βέβαια η ισχυρή πολιτική δύναμη του τόπου όπως διατυμπανίζουν οι ισχυροί της Ισχυρής Κεφαλλονιάς.

Από προσωπική διαστροφή όλο αυτόν το καιρό καταγράφω της προτάσεις και τα έργα που γίνονται και υλοποιούνται στην Σάμη και προχθές έχασα το post-it (μικρό αυτοκόλλητο χαρτάκι για σημειώσεις) που τα είχα γράψει γι' αυτό παρακαλώ τούς δημοτικούς συμβούλους (πρώην και νυν) να μου τα θυμίσουν. 

Έτσι κι αλλιώς δεν είναι δύσκολο μια και είναι τόσο λίγα που θα τους πάρει ελάχιστο χρόνο. 

14 μέρες λοιπόν μετά, για το μόνο που αναφέρεται η Σάμη είναι αν στην ενοποιημένη αντιδημαρχία Πυλάρου - Σάμης θα είναι ο μεν κύριος ή ο δε κύριος εκλεγμένος σύμβουλος Πυλάρου Αντιδήμαρχος!!!!!!! 

Είναι πολύ υποτιμητικό για τη ΣΑΜΗ που ζει τον μαρασμό ΜΕΤΑ την φυγή της τράπεζας, του ΙΚΑ, του ΟΤΕ, ΤΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΣΑΜΗΣ

Τη ΣΑΜΗ που μετά από 63 χρόνια έμεινε χωρίς καράβι, τη ΣΑΜΗ που η επισκεψιμότητά της φέτος έπεσε 40%.

Τη ΣΑΜΗ που δεν μπορεί να υποδεχτεί σωστά τα σκάφη - που ένας Θεός ξέρει γιατί έρχονται στο λιμάνι,  μια και δεν παρέχει νερό - ρεύμα, δηλαδή τα βασικά για να φιλοξενηθούν όπως θα έπρεπε,  που σημειωτέον θα ήταν άλλο ένα ΑΚΟΜΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΣΟΔΟ από την περιοχή ΤΗΣ ΣΑΜΗΣ (μαζί με αυτά των σπηλαίων και της Αντισάμου).

Τη ΣΑΜΗ που όλο το καλοκαίρι μέσα στο κέντρο της πίσω από το κτίριο του Ειρηνοδικείου υπάρχει μια χωματερή με απίστευτη βρώμα και μόλυνση. 

Μια ΣΑΜΗ που έχει στην είσοδό της ένα δρόμο με τα χόρτα να φτάνουν το 1 μέτρο και οι τουρίστες που πάνε πεζοί στη κοντινές τουριστικές μονάδες περπατούν χωρίς πεζοδρόμιο και φώτα, με κίνδυνο της ζωής τους, ώστε να πάνε στα καταλύματά τους.

Τη ΣΑΜΗ που έχει κολλήσει το σχέδιο πόλης 35 χρόνια. 

Τη ΣΑΜΗ που η παράκτια ζώνη (Σάμη - Καραβόμυλος), μια από τής ομορφότερες της Ελλάδας, δεν είναι προσβάσιμη με ασφάλεια επειδή η εγκατάλειψη την έχει καταστήσει επικίνδυνη (γέφυρα - φωτισμός - κάγκελα - μπάζα ).

Τη ΣΑΜΗ των εξαιρετικών αρχαιολογικών χώρων που όμως έχουν καταντήσει βοσκοτόπια και καταυλισμοί  "περαστικών πλανόδιων επαγγελματιών".

Τη ΣΑΜΗ που χάνει τις δράσεις πολιτισμού της (Φιλαρμονική, Θεατρικό Εργαστήρι, Εόρτια,  κ.λπ.).

Τη ΣΑΜΗ που χάνει τον αθλητισμό (έλλειψη και μη συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων).

Επειδή θα μπορούσα να αναφέρω πολλά ακόμα θα σταματήσω κάνοντας μόνο μια ερώτηση. Ειλικρινά πιστεύετε Κύριοι ότι η ΣΑΜΗ δεν χρειάζεται αντιδήμαρχο ή απλά θέλετε να επιβεβαιώσετε ότι έγινε Ε.Π.Α.Ε ώστε να δικαιώσετε αυτούς που λένε ότι για σας η ΣΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΟΔΑ. 

Η ΣΑΜΗ έχει τεράστια προβλήματα τα οποία υποσχεθήκατε να λύσετε, νομίζω ότι όλοι μας κάναμε αρκετή υπομονή και ότι έχει έρθει η ώρα να ασχοληθείτε επιτελούς σοβαρά με την περιοχή μας.

Η ΣΑΜΗ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΞΕΠΕΣΜΟ.

Με περίσσια υπομονή.
Πολυχρονάτος Γιώργος.


Υ.Γ. Την απάντηση σας θα την πάρω φαντάζομαι μαζί με τις προηγούμενες.....

Πηγή:  Vlahata Samis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.