Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Γ. Τζανετάτος - Θέμα συνείδησης

Είναι υποχρέωσή μου σαν απόδημος Κεφαλήν στην Αμερική να καταθέσω, σχετικά με την εκδίκαση της αγωγής του Δημάρχου Κεφαλληνίας προς το Κefalonia Press και την κ. Ελένη Χιόνη, ελεύθερα την άποψή μου γιατί είναι θέμα συνείδησης. 

Με τα εργαλεία που διαθέτεις σαν διοίκηση μην τα στρέφεις να στραγγαλίσεις την αλήθεια και να προσπαθήσεις να μειώσεις άτομα που εργάζονται για το κοινό συμφέρον και την πληροφόρηση όλων μας. Οι απόδημοι θεωρώ έχουμε καλύτερη πληροφόρηση για τα προβλήματα και τα τεκταινόμενα στο νησί μας από το Kefalonia Press παρά από το Δήμο. Με συνέπεια, αντικειμενικότητα, μεταφέρετε τις ειδήσεις και αναδεικνύετε τα θέματα που προβληματίζουν την κοινωνία μας. 

Η ανταμοιβή για τη σκληρή δουλειά σας από ό,τι φαίνεται είναι οι μηνύσεις από τα πρόσωπα της εξουσίας. Είναι λυπηρό ότι στις δύσκολες εποχές που περνά η πατρίδα μας φωνές σαν τη δικιά σας που μιλά ντόμπρα και Κεφαλλονίτικα προσπαθούν να φιμώσουν για πολιτικές σκοπιμότητες. Από ό,τι φαίνεται αυτό είναι και το πταίσμα σας ότι δεν ακολουθείτε πολιτική γραμμή αλλά έχετε χαράξει θαρραλέα μια πορεία που σας φέρνει αντιμέτωπους με την εξουσία. 

Αντί οι της διοικήσεως να αξιολογούν όλα αυτά τα προβλήματα της καθημερινότητας που αναδεικνύετε και να  δώσουν μια ανάσα και ελπίδα στους δοκιμαζόμενους Κεφαλλήνας αδελφούς μας από τη λαίλαπα της δυστυχίας και της εγκατάλειψης προτιμούν το δρόμο της μιζέριας και της αντιπαράθεσης χρησιμοποιώντας χαρτί και μελάνι πληρωμένο από τον Έλληνα φορολογούμενο να γράψουν τις ασυναρτησίες τους σε "Δελτία Τύπου". 

Καλά δεν ελέγχονται από κανέναν για όλη αυτή την κακοδιαχείριση της κρατικής περιουσίας των Κεφαλλήνων; Πόσοι γραμματείς, δικηγόροι. συμβουλάτορες, υπολογιστές, ώρες εργασίας, παίρνει για να βγουν τα προσωπικά απωθημένα της διοίκησης;Αυτού του τύπου οι συνεχείς τραγελαφικές ανακοινώσεις  ενάντια σε κάθε ανεξάρτητη φωνή έχουν κάνει δυστυχώς τα Δελτία Τύπου του Δήμου να στερούνται κάθε σοβαρότητος. 

Όταν υπάρχει έλλειμμα σοβαρού έργου οι γραφειοκράτες και οι πολιτικάντηδες πρέπει να καταπιάνονται με κάτι. Όλοι βαφτίζονται από αυτούς αντιφρονούντες και αντί να βγάζουν δελτίο τύπου για έργα- που ούτε ψίχουλα δεν έχουν να δείξουν στο νησί- τους φταίει ο Τύπος και τα άτομα που αγωνίζονται να αναδείξουν τα προβλήματα προς επίλυση. 

Είμαστε στο πλευρό σας. Αρωγοί και συμπαραστάτες για τον δίκαιο αγώνα σας προς ενημέρωση και προστασία    της ελευθερίας σας και αξιοπρέπειά σας. Συμπαραστάτες σε όλες τις ελεύθερες φωνές του Κεφαλληνιακού Τύπου, των bloggers, τις ιστοσελίδες και κάθε μορφή γραπτής ή διαδικτυακής ενημέρωσης που σέβεται την ελευθερία και δημοκρατία. 

Έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες με το αγαπημένο μας νησί και των αδελφών Κεφαλλήνων εκεί και ανά την οικουμένη.

Με εκτίμηση,
Γιώργος Τζανετάτος
Κεφαλλήν
Σικάγο - US

2 σχόλια:

  1. πλακα εχετε παντος.ο ενας λεη στον αλλο τι να κανη αλλα αφτος που τα λεη δεν κανι τιποτα παρα περιμενη απο τον αλλο να παη να βγαλει το φιδι απο τιν τριπα.εσι σιορ τζανετατε πιγες αμερικα τα κονομας εκι περα και μας το παιζεις και πατριοτις απο πανο.αμα αγαπας τιν κεφαλονια οπος διαφιμιζεις γιατι δεν καθοσουνα στον τοπο σου οπος εμεις οι αλλοι παρα πιγες στο αμερικα να τα κονομισεις και μετα να μας αρτης εδο περα να μας παριστανις οτι ειχες πετρελεοπιγες στο αμερικα.ΟΙ ΑΠΟΔΙΜΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΕΟΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οφείλουμε, ακόμη κι αν διαφωνούμε να εκφράζουμε τις αντιρρήσεις μας κόσμια και με επιχειρήματα, αν διαφωνούμε (στην προκειμένη περίπτωση για την προσπάθεια φίμωσης του τύπου) δίχως εμπάθειες και ανούσιες, μάλλον αστείες, προσωπικές επιθέσεις. Ο καθένας δικαιούται να καθορίζει τη ζωή του σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη και συνάμα να ενδιαφέρεται για την πατρίδα του όπως ο κ. Τζανετάτος, που έχει αποδείξει με πολλούς τρόπους και με εύστοχα κείμενα ότι την αγαπάει και γνοιάζεται γι' αυτήν. Καλά θα κάνει ο κύριος Ανώνυμος την επόμενη φορά να στείλει κείμενο γραμμένο στην ελληνική γλώσσα ορθογραφημένο και συντακτικά ορθό, όπως ακριβώς κάνει και ο κ. Τζανετάτος που σέβεται και τη γλώσσα του και την πατρίδα του.

    ΠΕΡΑΧΩΡΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.