Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Επίσκεψη στην Αρχαία Σάμη από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και την ΛΕ' Εφορεία (Ανανεωμένο)


Ρουπάκι:  Με πολύ χαρά και ελπίδα διαβάσαμε για την επίσκεψη αυτή και μάλιστα με την αναμενόμενα εξαιρετική ξενάγηση από τον έφορό μας.

Σαν ελάχιστη υποστήριξη στην επίσκεψη αυτή μαζέψαμε τις τελευταίες "φωνές ιστορίας" από το Facebook του φίλου Δικέλη Βλιχού, στη βάση της ιδέας του συνοδίτικου ιστολογίου Porosnews σε ένα κείμενο σε μορφή pdf. για να το έχετε μαζί σας. Σαν χάρτη, σαν πολυχρονισμένη συλλογή φωτογραφιών αγαπημένου τόπου.


Επικοινωνήσαμε με τους διοργανωτές της επίσκεψης και μας ενημέρωσαν ότι - προφανώς- η επίσκεψη είναι ανοιχτή και για τους κατοίκους της περιοχής που θα πρέπει όμως να φτάσουν στο χώρο της Μεγάλης Ακρόπολης (Παλαιόκαστρο) με δικό τους μέσο. 

Το λεωφορείο από το Αργοστόλι θα φτάσει στη Μεγάλη Ακρόπολη γύρω στις 10.30.

Αξίζει νομίζουμε να πάμε όσοι μπορούμε. Είτε με αμάξι από τα Σκαλιά είτε και απο το παλιό μονοπάτι (ξεκινήστε προς Αγ. Φανέντες και θα φτάσετε στη διασταύρωση!

Αναμένουμε εντυπώσεις και φωτογραφίες!

1 σχόλιο:

  1. ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΙΑΣ, ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ


    Αγαπητό Ρουπάκι. Να πω ευχαριστώ για την κίνηση του POROSNEWS και τη δική σου να δημοσιεύετε επανειλημμένως τα σπαράγματα της τοπικής ιστορίας μας. Η αρχαία κληρονομιά είναι δική μας, είναι υπόθεση όλων μας. Σε περιόδους πολιτιστικής κρίσης-γιατί τέτοια μακρά περίοδο περνάμε τώρα-, αυτή η κληρονομιά μπορεί να μας δώσει έμπνευση, ώστε να κοιτάξουμε μπροστά, στο μέλλον. Αν η επίσκεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, με τον πανθομολογουμένως λαμπρό επιστήμονα επικεφαλής, είναι, στο βάθος όχι μόνον αρχαιογνωστική -κι αυτό, βέβαια, είναι πολύ σημαντικό και χαιρόμαστε- για να αρχίσει να κινείται κάτι, τη ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ και συνάμα προτείνουμε τα εξής: ο έφορος αρχαιοτήτων και το τοπικό συμβούλιο μαζί ή χωριστά ας κάμουν ένα έγγραφο προς το Δήμο ώστε να χορηγηθεί ένα μικρό κονδύλι για τη μελέτη της ιστορίας της περιοχής από τα σχολεία της περιοχής. Μακάρι να υπήρχε ένα όργανο το οποίο θα συντόνιζε όλα τα τοπικά συμβούλια της Κεφαλονιάς ώστε να κάνουν όλα τα σχολεία κάτι ανάλογα και το έτος 2014 να ανακηρυχθεί ως ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ.

    ΔΙΚΕΛΗΣ ΒΛΙΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.