Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Μ. Κοτσιλίνης -Απαράδεκτες συμπεριφορές



Αργοστόλι   22-2-2013

Αποχωρήσαμε από την συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου της 21-2-203-13 και  παραιτούμαστε από το προεδρείο του ΔΣ, αρνούμενοι να συμμετέχουμε πλέον  στη συνεχή υποβάθμιση των θεσμών , στον  διασυρμό προσώπων και την συνεχιζόμενη απαξίωση  και διαγραφή ιστορικής μνήμης, σε οτιδήποτε αφορά το παρελθόν της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Κεφαλονιά.
Ιδιαίτερα ο Πρόεδρος του ΔΣ αναδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων , άλλοτε φορώντας την τήβεννο του δικαστή, άλλοτε  παίρνοντας την ρομφαία της κάθαρσης ,άλλοτε πυροδοτώντας εντάσεις ,πιστεύοντας ότι μειώνοντας τους αντιπάλους   ωφελείται η παράταξή του, της οποίας  ανακηρύσσεται σε θεωρητικό αναλυτή.

Σε κάθε περίπτωση  είναι ο κύριος υπεύθυνος για το κατάντημα του ΔΣ .

Ασκήσαμε κριτική για το τεχνικό πρόγραμμα, που ήταν θέμα συζήτησης,  με επιχειρήματα και στοιχεία.

Πρόγραμμα προεκλογικό, αφού στηρίζεται στην τακτική της λακκούβας και  του μπαλώματος.

Πρόγραμμα φεουδαρχικό, αφού  αγνοήθηκαν οι προτάσεις των τοπικών συμβουλίων και έβαλαν την σφραγίδα τους οι τοπικοί άρχοντες.

Πρόγραμμα του ενός (1) ΕΥΡΩ, αφού πολλά έργα έχουν πίστωση ΕΝΑ ΕΥΡΩ-  διεκδικώντας βραβείο ευρεσιτεχνίας- μετατρέποντας  την αδυναμία  να τα υλοποιήσουν , σε δικαίωμα να  λένε στους δημότες πως «το έργο είναι γραμμένο στο πρόγραμμα».

Πρόγραμμα ασύνδετο, χωρίς στόχους, χωρίς ένταξη σε κανένα αναπτυξιακό σχεδιασμό. Δεν υπάρχει ούτε ίχνος σημαντικού έργου στην Κεφαλονιά, που να σχεδιάστηκε, ή μελετήθηκε εξ αρχής  από την παρούσα Δημοτική αρχή. Παράλληλα χάνονται ή απεντάσσονται  έργα από τα Εοκικά προγράμματα, ενώ δεν αξιοποιούνται διαθέσιμες  πιστώσεις για έργα σημαντικά  π.χ.  για το σπηλαιολογικό πάρκο Σάμης. 

Πρόγραμμα αφερέγγυο, αφού η απορρόφηση το 2012 σε  έργα (εκτός από τα Εοκικά)  ήταν , για νέα έργα, 1.011.119,78  Ευρώ-εκ των οποίων 717.319,54  για το γηροκομείο Αργοστολίου- και 858.000,72 Ευρώ για πληρωμές παλαιών έργων. Θυμίζουμε πως και πέρυσι το τεχνικό πρόγραμμα που ψηφίστηκε ήταν της τάξης των 20.000.000 ΕΥΡΩ.

Αντί απαντήσεων  εξαπολύθηκε επίθεση , μεταξύ άλλων ,στον ΔΣ. κ. Αραβαντινό πως ευθύνεται για …. τα απλήρωτα τηλεφωνικά τέλη του τέως Δήμου Παλλικής  και στον  επί κεφαλής της παράταξης …πως έκαναν φτερά χρήματα στον τέως Δήμο Πυλάρου , πυροδοτώντας  έτσι ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Εμείς θα συνεχίσουμε να ασκούμε  δημιουργική κριτική  και να καταθέτουμε προτάσεις  στην Δημοτική αρχή. Έχουμε κατά νου, πως κριτής όλων είναι ο λαός και  όχι οι τοπικοί ηγετίσκοι, που με περισσή αλαζονεία,     απαράδεκτες συμπεριφορές και νοοτροπίες κατοχής του Δήμου, προσπαθούν να καλύψουν την αδυναμία και ανικανότητά τους ,ακόμη  και στην απλή  διαχείριση των τοπικών υποθέσεων.

Από το γραφείο τύπου















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.