Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Μ. Κοτσιλίνης - Ακυρώθηκαν από την αποκεντρωμένη διοίκηση δύο αποφάσεις Δημάρχου



Αργοστόλι   30-1-2013
                                






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έκαναν τον Μύρτο γυαλί και τον  Παρίση… σκόνη

Ακυρώθηκαν  από την αποκεντρωμένη διοίκηση δύο αποφάσεις Δημάρχου,  με τις οποίες ανατέθηκαν εργασίες «διαμόρφωσης παραλίας Μύρτου»  σε 13 άτομα,  με διάρκεια από 15  Οκτώβριου, έως  και τον  Νοέμβριο 2012.

Ουδέποτε ο Μύρτος είχε γνωρίσει τέτοια περιποίηση. Επί ενάμιση  μήνα  13 άτομα διαμόρφωναν την παραλία, μέσα στο βαθύ φθινόπωρο. Υποθέτουμε πως τα στρογγυλά γουλιά της παραλίας θα έχουν μεταφερθεί στα Ανατολικά και τα μακρουλά στα Δυτικά. Και δεν αναφερόμαστε στους εργαζόμενους που έχουν δικαίωμα στην εργασία και την πληρωμή τους, αλλά σε όποιους δημιουργούν τα προβλήματα και τρέχουν μετά να τα συμμαζέψουν.

Ανεγκέφαλοι, αδέξιοι  και άσχετοι συμβουλάτορες οδηγούν τον Δήμαρχο σε παρανομίες και τον  Δήμο σε στραπάτσα. Ο  Δήμαρχος είναι εγκλωβισμένος σε λογικές τσαμπουκά και πρακτικές πελατειακού κράτους.

Ατυχώς, δεν αποτελεί πλέον είδηση το γεγονός, ότι απορρίπτονται  προτάσεις, απεντάσσονται έργα, χάνονται προγράμματα  και  ακυρώνονται αποφάσεις του Δήμου.  Και δεν υπάρχει  το ελαφρυντικό της άγνοιας ή της προσαρμογής. Είχαμε μιλήσει κατ επανάληψη, ότι ορισμένα θέματα απαιτούν περισσότερη προσοχή από αυτή, που με περισσή αλαζονεία  δείχνουν οι αρμόδιοι.

Η ακύρωση των απ' ευθείας αναθέσεων στηρίζεται  στο ότι  γίνονται εκτός τουριστικής περιόδου και κυρίως, ότι υποκρύπτουν συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας , δηλαδή,  ότι ο Δήμος έκανε διορισμούς αυθαίρετους και παράνομους. Η απόφαση αποτελεί κόλαφο για τον Δήμαρχο και πλήγμα για τους αρχαγγέλους της  κάθαρσης.

Νομίζουμε ότι τα σοβαρά προβλήματα απαιτούν σοβαρή αντιμετώπιση.

Από το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.