Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Μάρκος Κοτσιλίνης -Πικρές αλήθειες για το έργο του βιολογικού καθαρισμού Αγ. Ευφημίας



Θλίψη και απογοήτευση προκαλεί η δημοσίευση της απόφασης του ΥΠΕΚΑ για την απένταξη του έργου του βιολογικού καθαρισμού της Αγίας Ευφημίας.

Έργο πνοής για την Πύλαρο,  προϋπολογισμού 6.500.000,00 ΕΥΡΩ, καθοριστικό θα λέγαμε για το περιβάλλον , τον τουρισμό και την ποιότητα ζωής της περιοχής. Δαπανήθηκαν πάνω από 400.000,00 ΕΥΡΩ για μελέτες, ετοιμαζόταν με  πάρα πολλές δυσκολίες για 10 χρόνια, χρησιμοποιήθηκε και αυτό σαν σημαία πολιτικής απαξίωσης (μόνιμη Ελληνική μιζέρια), χαρήκαμε όταν τον Μάρτιο του 2011  εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΕΠΕΡΑΑ, το ψηφίσαμε  και ελπίσαμε πως τελειώνουν τα βάσανα.

Εδώ αρχίζουν οι πικρές αλήθειες.



  • Η απόφαση ένταξης είχε προθεσμίες και όρους και αυτό το γνώριζαν όλοι. Κυρίως , όσοι έχουν ασχοληθεί με ευρωπαϊκά προγράμματα γνωρίζουν πολύ καλά, ότι όσους φίλους να έχεις στα υπουργεία, εκείνο που μετράει είναι η συνέπεια και η συμμόρφωση με τις οδηγίες και τις αποφάσεις. Ήταν σαφές , πως στο τέλος  του 2012   θα απενταχθούν όσα έργα «δεν έχουν λάβει προέγκριση για κανένα υποέργο τους». Αυτό ίσχυε και για τον βιολογικό της Αγίας Ευφημίας. Οι ιθύνοντες δεν το πήραν σοβαρά και ιδού το αποτέλεσμα.
  • Περί μήνα Αύγουστο 2012 ανατέθηκαν για το έργο τέσσαρες μελέτες-με απ ευθείας ανάθεση-συνολικής δαπάνης  45.000,00 ΕΥΡΩ και με προθεσμία  εκπόνησης 60 ημέρες. Η πικρή αλήθεια είναι πως σε  δύο από αυτές δεν έχει ακόμη υπογραφεί σύμβαση!
  • Πικρή αλήθεια είναι ότι αυτό το σύστημα διακυβέρνησης, ιδίως στο τομέα των έργων, δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Δεν χαιρόμαστε καθόλου, έχουμε  αναλύσει πολλάκις το δέον γενέσθαι και βάλαμε πλάτη σε πολλές περιπτώσεις. Ο Δήμος διαθέτει ικανά και αξιόλογα στελέχη,  που έχουν διαχειριστεί παρόμοιες καταστάσεις.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στη πολιτική ηγεσία.

[Δημοσιεύουμε και από εδώ την απόφαση απένταξης  του έργου-σαν μνημόσυνο στις ελπίδες της Πυλάρου.]

Ήταν  γνωστό από τις 21-12-2012 αλλά ουδείς ανησύχησε. Ουδείς θεώρησε αναγκαίο να δώσει κάποια εξήγηση. Βλέπετε οι προτεραιότητες ήταν άλλες. Προείχε  να αναδειχτούν οι νέοι ηγέτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.