Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Αποκάλυψη "Βόμβα" στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιθάκης


Μια παράξενη αποκάλυψη που προβληματίζει, έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Σκληρός στη  συνεδρίαση του Δ.Σ που συζητούσε τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις του Δήμαρχου Γιάννη Κασσιανού στο θέμα με τα χρέη του  στο Δημόσιο. 

Αποκάλυψε ότι εκτός από τη κατάσχεση του μισθού του Δήμαρχου, που συζητούσε  εκείνη την ώρα το Δ.Σ, υπάρχει και άλλο κατασχετήριο έγγραφο, πάλι για χρέη του Δημάρχου. Το έγγραφο αυτό έχει φτάσει στο Δήμο από το Καλοκαίρι, κάποιοι σύμβουλοι της συμπολίτευσης το γνωρίζουν, οι υπόλοιποι και όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης δεν το ξέρουν. 

«Σας ζητάω μήνες τώρα να κατατεθεί το έγγραφο αυτό στο Δ.Σ να λάβουν γνώση όλοι οι σύμβουλοι και αρνείστε να το πράξετε.  Αγνοούμε όλοι την απάντηση του Δήμου σε αυτό το έγγραφο. Ελπίζω, να μη φορτωθεί ο Δήμος τα προσωπικά χρέη του κ. Κασσιανού»  δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αν αυτά που καταγγέλλει είναι αλήθεια, τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Δυστυχώς όμως κάποιοι σύμβουλοι της συμπολίτευσης δεν θέλουν να δουν ούτε το πρόβλημα ούτε τις ευθύνες τους. 

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ, οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης διαβάζανε τα έγγραφα του δημάρχου που μπερδεύανε τα προσωπικά του χρέη με το Δήμο και ο κ. Στάθης Βλασσόπουλος  που έκανε χρέη Προέδρου ούρλιαζε ότι δεν τον ενδιαφέρουν. 

Ο κ. Ντένης Γρίβας μεμφότανε το κ. Χρήστο Σκληρό  «που σπούδασε νομικά και τα λέει έτσι» και δήλωνε ότι ο ίδιος δε μπορεί να μετάσχει στη συζήτηση γιατί δε γνωρίζει νομικά. Φαίνεται ότι τα μόνα νομικά που γνωρίζει ο σύμβουλος αυτός , είναι τα περί ενοικίασης των ιδιωτικών  του χώρων στο Δήμο Ιθάκης έναντι 15.000 ευρώ ετησίως!

Η αντιδήμαρχος κ. Ραυτοπούλου αφού καλά - καλά έστειλε  στη Δ.Ο.Υ της Αθήνας το έγγραφο που έφτιαξε η υπεύθυνη οικονομικών του Δήμου κ. Οικονόμου  και προστάτευσε  τον εαυτούλη της, ψηφίζει κατά στη πρόταση της αντιπολίτευσης που λέει ότι  «η  κ. Οικονόμου σωστά έπραξε και έτσι προστάτευσε τα συμφέροντα του Δήμου». Τι είπατε; Λίγη αξιοπρέπεια; Καλά!

Ήρθε και η ώρα της ψηφοφορίας. Η αντιπολίτευση πρότεινε να καταδικαστούν οι παράνομες ενέργειες του Δήμαρχου και να γυρίσει η κυρία Οικονόμου στη θέση της αφού οι ενέργειές της προστάτευσαν τα συμφέροντα του Δήμου ενώ οι ενέργειες του Δήμαρχου πάνε φυρή -φυρή να φορτώσουνε  τα δικά του χρέη στο Δήμο.

Τη πρόταση ψηφίσανε όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και από τη συμπολίτευση οι κ.κ. Σαρδελής και Μιχ. Λιβάνης. Καταψήφισε ο κ. Βλασσόπουλος που  ισχυρίστηκε ότι δεν  είχε τα έγγραφα που είχε η αντιπολίτευση και ο Δήμαρχος έχει μεγαλοδικηγόρο. Καταψήφισε ο κ. Ντένης Γρίβας γιατί δε ξέρει νομικά όπως είπε. Καταψήφισε και η κ. Ραυτοπούλου που σε όλη τη συνεδρίαση δεν έβγαλε άχνα και δεν ήξερε τίποτα για το θέμα, αν και όπως αποκάλυψε ο κ. Σκληρός, η ίδια είχε στείλει το έγγραφο του Δήμου στη Δ.Ο.Υ.

Μια τραγική εικόνα ανθρώπων αγκυλωμένων  σε καρέκλες που δε τους ενδιαφέρει η αξία και η σημασία τους. Τη δουλειά τους να κάνουνε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.