Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Π. Πανταζόπουλος - Αρμαγεδώνας


 05-11-12

Άρθρο του Πανταζή Πανταζόπουλου,
Πρόεδρου Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς

Έλεγα σε ορισμένους συναδέλφους ότι στο μήνα Σεπτέμβρη θα του άλλαζαν το όνομα λόγω των νέων μέτρων και θα τον ονόμαζαν Αρμαγεδώνα, τελικά όμως θα το πράξουν για το Νοέμβριο! Μέσα στα άλλα μέτρα που κατατίθενται στην βουλή σήμερα έχουμε και αυτά που αφορούν την υγεία και τους λειτουργούς της.

Το πρώτο που διαλύεται είναι το ταμείο των Υγειονομικών (το ΤΣΑΥ, που μαζί με αυτό των δικηγόρων και μηχανικών, στο σύνολο κάνουν το ΕΤΑΑ). Τα ταμεία αυτά, που πρώτα τους κούρεψαν τα αποθεματικά με το PSI κατά 53%, έρχονται τώρα να τα βάλουν στον ΕΟΠΥΥ, μόνο και μόνο για να κάνουν πλιάτσικο στα αποθεματικά τους! Όλα αυτά που μέχρι τώρα γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι κατέθεταν για την σύνταξή τους, θα εξαφανιστούν μέσα σε μια μέρα, αμέσως όπως, το ΕΤΑΑ μπει στον ΕΟΠΥΥ. Τα χρήματα αυτά θα πάνε, το πιο πιθανό, για να ξεχρεώσουν μέρος των οφειλών του ΕΟΠΥΥ.

Το πρόβλημα με τον ΕΟΠΥΥ δυστυχώς δεν θα λυθεί ούτε με αυτήν την θυσία των αποθεματικών του ΕΤΑΑ. Αυτό γιατί ένα ταμείο στο οποίο είναι ασφαλισμένοι όλοι οι Έλληνες, δεν μπορεί να ζήσει με το 0,4% του ΑΕΠ ως προϋπολογισμό αυτό δηλαδή, που διαθέτεται από το κράτος για φέτος, όταν το ΙΚΑ από μόνο του έπαιρνε, τα προηγύμενα χρόνια, πάνω από 1% (τις καλές εποχές με μεγαλύτερο ΑΕΠ). Για αυτό θα έχουμε αύξηση των συμμετοχών για τα φάρμακα, λιγότερες παρεχόμενες υπηρεσίες, νοσοκομεία σε διάλυση κτλ.

Έπειτα θα έχουμε και τις νέες μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια όπως στους γιατρούς. Το να είσαι γιατρός δεν σημαίνει μόνο πολλές ώρες εργασίας και διαθέσιμος ημέρα και νύχτα, σημαίνει επίσης στρες και τεράστια ευθύνη, που όχι μόνο πλέον δεν ανταμείβεται, αλλά ο γιατρός πραγματοποιεί κάθε μέρα ένα πολύ δύσκολο αγώνα καθώς προσπαθεί να παρέχει υπηρεσίες υγείας με πενιχρά μέσα. Μία ολόκληρη κατηγορία επιστημόνων οδηγείται στον εξευτελισμό.

Οι συνάδελφοι ελεύθεροι επαγγελματίες, με αυτήν την φορολόγηση από το 1ο ευρώ, τα τέλη επιτηδεύματος και όλη τη φορολογική λαίλαπα που έρχεται οδηγούνται στον αφανισμό. Τα μικρά ιδιωτικά ιατρεία θα αφανιστούν καθώς τα λειτουργικά έξοδα ενός ιατρείου είναι μεγάλα, η φορολογία έχει γίνει υπέρογκη και το κράτος δεν πληρώνει. Κράτος το οποίο, χρωστάει εδώ και χρόνια χρήματα στους ελεύθερους επαγγελματίες, στα νοσοκομεία και στα ταμεία (όπως αυτό των υγειονομικών π.χ.), φροντίζει μέχρι τώρα να ξεπληρώνει πρώτα από όλους και σχεδόν μόνο τα μεγάλα ιδιωτικά και διαγνωστικά κέντρα!

Τα υπόλοιπα μέτρα τα γνωρίζουμε ή μάλλον καλύτερα θα τα ανακαλύψουμε σήμερα. Δεν είναι μέτρα υπέρ των δανειστών, αλλά υπέρ της πατρίδας! Είναι τα απαραίτητα, για να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις, να πάρουμε την επόμενη δόση, να πέσουν τα λεφτά στην αγορά, να γίνουν επενδύσεις, να έρθει η ανάπτυξη!

Δεν ξέρω ποιος τα πιστεύει ακόμη αυτά, εγώ μία λέξη έχω μόνο: γελοιότητες… και για να το πω λαϊκά, φράγκο δεν πρόκειται να φτάσει από την δόση στην τσέπη του κοσμάκη, ειδάλλως γιατί κόβουν μισθούς, συντάξεις και αυξάνουν την φορολογία στα ύψη; Για να μας τα ξαναδώσουν με την δόση; Μην τρελαθούμε….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.