Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Ιθάκη - Μια θλιβερή συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου


Ύστερα από τρίτη Πρόσκληση, συνεδρίασε τελικά το Δ.Σ Ιθάκης την Τετάρτη 21-11-2012 στην αίθουσα του Κ.Α.Π.Η, για να συζητηθεί το θέμα που έθεσαν και οι τρείς συνδυασμοί της αντιπολίτευσης σχετικά με την εμπλοκή του Δήμου με τα χρέη του Δημάρχου προς το Δημόσιο και τις διώξεις που ασκούνται από το Δήμαρχο σε βάρος των υπαλλήλων του Δήμου που δεν παρανομούν για να προστατεύσουν τα συμφέροντα του Δήμαρχου σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου και του Δημοσίου.

Στη συνεδρίαση ήταν παρούσα η αντιπολίτευση και από την συμπολίτευση απουσίαζαν ο Δήμαρχος, η αδερφή του Αντιδήμαρχος κ. Παναγιωτοπούλου, ο έτερος αντιδήμαρχος κ. Κωστόπουλος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ κ. Καρτάνος και ο σύμβουλος κ. Γ. Βερώνης. Τους λόγους της απουσίας τους, δε τους ανέφερε κανένας από τους παριστάμενους συμβούλους της συμπολίτευσης.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να θέλει να κάνει μια δήλωση χωρίς κάμερα. 

Λέει λοιπόν ότι ο Ταμίας του Δήμου τον ενημέρωσε σήμερα ότι έχει εντολή από άνωθεν υπηρεσίες, να συνεχίσει να πληρώνει κανονικά το Δήμαρχο γιατί το θέμα του έχει πάει στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Η αντιπολίτευση του ζήτησε να κάμει τη δήλωση στην κάμερα που κατέγραφε το συμβούλιο και ο Πρόεδρος την επανέλαβε. Μετά από λίγο, ο Ταμίας του Δήμου τον διέψευσε λέγοντας ότι δεν έχει καμία εντολή να πληρώνει το Δήμαρχο κανονικά και ότι δεν πληρώνει ο ίδιος τον Δήμαρχο αλλά ο Δήμαρχος πληρώνει τον εαυτό του μόνος του, με εντολή που δίνει ο ίδιος στον εαυτό του! Πρόεδρος και σύμβουλοι της συμπολίτευσης άκουγαν ετούτα και σφύριζαν αδιάφορα! Όλα φυσιολογικά για τους κυρίους Βλασσόπουλο, Ντένη Γρίβα και Ελένη Ραυτοπούλου!

Συνεχίζεται η συνεδρίαση και ακούμε πράματα και θάματα που γίνονται μέσα στο Δημαρχείο.

Καταγγέλλει η Αντιπολίτευση ότι, ενώ ο Δήμαρχος έπρεπε να πει στους υπαλλήλους του Δήμου «εσείς θα κάνετε τη δουλειά σας και εγώ θα προστατέψω τα συμφέροντά μου σαν ιδιώτης», αυτός πήρε τη σφραγίδα του Δήμου και κοίταξε να γλυτώσει τα χρέη του προς το Δημόσιο μέσα από το Δήμο!

Όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης τους λένε ότι ο Δήμαρχος παρανομεί συνεχώς, ότι δεν έχει το δικαίωμα να υπερασπίζει τα προσωπικά του συμφέροντα και να βλάπτει τα συμφέροντα του Δήμου και του Δημοσίου, ότι δεν έχει το δικαίωμα να διώκει υπαλλήλους του Δήμου που με τις πράξεις τους προστατεύουν τα συμφέροντα του Δήμου.

Καταγγέλλει η Αντιπολίτευση ότι δεν έχει δικαίωμα ο Δήμαρχος να υπογράφει ούτε ένα έγγραφο σε αυτή την υπόθεση , ότι δεν έχει δικαίωμα να υποβαθμίζει την Προισταμένη του Δήμου επειδή αυτή κάλυψε το συμφέρον του Δήμου.

Καταγγέλλει η Αντιπολίτευση ότι δε μπορεί να παρουσιάζεται ο Δήμος να υποστηρίζει ότι τα χρέη του Κασσιανού στο Δημόσιο έχουν παραγραφεί, ούτε αν είναι λίγα ή πολλά γιατί κανένας από το Δήμο δε τα ξέρει αυτά τα πράγματα και το Δημόσιο έχει βεβαιώσει τα χρέη του Κασσιανού!

Καταγγέλλει η αντιπολίτευση ότι δε μπορεί ο Δήμος να διασύρεται και να  ισχυρίζεται σε έγγραφό του ότι ο Δήμαρχος  έχει  ασυλία και δε κατάσχεται ο μισθός του, όπως  δε κατάσχεται και του βουλευτή !
Καταγγέλλει η Αντιπολίτευση ότι η Προϊσταμένη των Οικονομικών υπηρεσιών  απάντησε την αλήθεια στη Δ.Ο.Υ ,ότι δηλαδή ο Δήμαρχος παίρνει μισθό από το Δήμο, άρα παράνομα διώκεται από το Δήμαρχο.

Καταγγέλλει η Αντιπολίτευση ότι το έγγραφο στη Δ.Ο.Υ το επίδωσε δικαστική επιμελήτρια που τη πληρωμή της την αποφάσισε η αντιδήμαρχος Ραυτοπούλου, άρα ο Δήμος ήξερε ότι απάντησε η υπάλληλος και αυτή δεν ενήργησε μόνη της όπως λέει ο Δήμαρχος.

Καταγγέλλει η Αντιπολίτευση ότι παρανόμως ο Δήμαρχος ανακάλεσε το έγγραφο της υπαλλήλου που προστάτευε το συμφέρον του Δήμου.

Καταγγέλλει η Αντιπολίτευση ότι με αυτό που έκαμε ο Δήμαρχος μπορεί τα χρέη του να τα πάρει στη πλάτη του ο Δήμος .

Καταγγέλλει η Αντιπολίτευση ότι η ενέργεια του Δήμαρχου να πάρει τις επιταγές του Δήμου, να γράψει μόνος του το ποσό που θα πάρει, να γράψει το όνομα του για δικαιούχο, να υπογράψει αντί του ταμία, να εξουσιοδοτήσει τον εαυτό του να εισπράττει μόνος του χρήματα του Δήμου, είναι  παράνομα ,ανήθικα και από τα άγραφα.

Καταγγέλλει η Αντιπολίτευση ότι έχει έρθει στο Δήμο και άλλο κατασχετήριο για το Δήμαρχο αλλά το κρύβουνε και δε το παρουσιάζουνε ο Δήμαρχος και οι σύμβουλοί του.

Καταγγέλλει η Αντιπολίτευση ότι το δημοτικό συμβούλιο δε γνωρίζει τι έχει απαντήσει ο Δήμος στο  κατασχετήριο που κρατάνε κρυφό. Το πιο πιθανό  είναι λένε, ο Δήμαρχος να έχει  δώσει την ίδια απάντηση, ότι δηλαδή δε χρωστάει, ότι έχει ασυλία και δε πληρώνει τα χρέη του, οπότε δε τον βλέπουν καλά το Δήμο. Τον βλέπουνε να αναλαμβάνει  τα χρέη του Κασσιανού! Και είναι πολλά ανάθεμά τα.

Τι απαντήσανε οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης σε αυτά τα ανήκουστα πράματα και θάματα του Δημάρχου;

Ο Πρόεδρος Στάθης Βλασσόπουλος  φώναζε ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα χρέη του Δήμαρχου. Ότι ο Δήμαρχος έχει μεγαλοδικηγόρους  και ξέρουν τι κάνουν. Ότι ενώ κάνει τον Πρόεδρο, δεν έχει τα χαρτιά που έχει η Αντιπολίτευση. Μπορεί να είναι χαρτιά του Δημαρχείου αλλά δεν τον ενδιαφέρει  και αυτός δεν είναι Καρτάνος.

Ο Διονύσιος Γρίβας {Ντένης} με το γνωστό χαμόγελο το ειρωνικό και υποτιμητικό προς τους άλλους, λόγω λίμπρο ντόρο; Λόγω της επιθυμίας του να μη χαθεί ο Δήμαρχος και χάσει αυτός τα νοίκια; Λόγω της υποκρισίας του; Ποιος ξέρει για ποιο λόγο, ενώ δε μπορούσε να πάρει μέρος στη συζήτηση γιατί δεν είχε τις νομικές γνώσεις του Σκληρού όπως είπε με το γνωστό ειρωνικό στυλάκι του κούφιου, στο τέλος ψήφισε κατά της πρότασης που καταδίκαζε τις πράξεις του Δήμαρχου . Για να πάρει τη πληρωμένη απάντηση από υπάλληλο του Δήμου και μάλιστα γυναίκα  «εδώ ο κάθε πολίτης τιμωρείται για άγνοια του νόμου και συ, δημοτικός σύμβουλος  δε γνωρίζεις το νόμο για ένα θέμα που καίει το Δήμο; Μπορούσες να ρωτήσεις να τον μάθεις το νόμο»! Χε, χε, η σοβαρή απάντηση του κ. Ντένη!

Η κ. Ραυτοπούλου  αντιδήμαρχος που τα  γνώριζε όλα όσα έκαμε η Υπάλληλος του Δήμου και συμφώνησε μαζί της για να βγάλει έξω την ουρά της, στη συνεδρίαση ήταν αμίλητη, δεν είχε να πει τίποτα για όσα άκουε και γνώριζε. Στο τέλος ψήφισε κατά της υπαλλήλου και υπέρ του Δημάρχου, δηλαδή ψήφισε κατά του εαυτού της. Τέτοια . αυτοθυσία!

Και ο κ. Ντένης Γρίβας και η κ.Ραυτοπούλου όπου κυκλοφορούν υποτίθεται ότι  χύνουν μαύρο δάκρυ για τη περιπέτεια της υπαλλήλου και δε μπορούν να κοιμηθούν από τη στενοχώρια τους! Τέτοια υποκρισία!

Ο κ. Λώλος  Σαρδελής και ο κ. Μιχάλης Λιβάνης οι άλλοι δύο σύμβουλοι της συμπολίτευσης , εκφράσανε την άποψη ότι πρέπει να ανακληθούν τα έγγραφα του Δήμαρχου και δε πρέπει ο Δήμος να ανακατευτεί με τα προσωπικά χρέη του Δήμαρχου. Στη ψηφοφορία ψήφισαν τη πρόταση που έφερε η Αντιπολίτευση.

Τελικά, μέσα από μια θλιβερή διαδικασία και μια τραγική εικόνα κάποιων συμβούλων της συμπολίτευσης , το συμβούλιο με  9 ψήφους υπέρ και 3 ψήφους κατά, ψήφισε να καταδικαστούν οι ενέργειες του Δήμαρχου γιατί ζημιώνουν το Δήμο  και να επιστρέψει η κ. Οικονόμου στη θέση της γιατί έπραξε υπέρ των συμφερόντων του Δήμου.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.