Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Πρόγραμμα χορηγικών υποτροφιών από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων



ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

1η Νοεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρόγραμμα χορηγικών υποτροφιών από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων



Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, με ομόφωνη απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του, προχώρησε στην εκπόνηση προγράμματος χορηγικών υποτροφιών. Η χορήγηση υποτροφιών κρίνεται απαραίτητη σε φοιτητές που, λόγω της οικονομικής κρίσης, αναγκάζονται να διακόψουν τις σπουδές τους, αν και διαθέτουν ιδιαίτερα πνευματικά προσόντα, καθώς ούτε οι οικογένειές τους ούτε το κράτος μπορούν πλέον να τους στηρίξουν.

Γι’ αυτό τον λόγο το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων καλεί κάθε ενδιαφερόμενο, είτε ατομικά είτε σε εταιρικό επίπεδο, να γίνει χορηγός αυτών των υποτροφιών, συνεχίζοντας την ιστορική παράδοση κοινωνικής ευαισθησίας των Επτανήσιων ευεργετών.

Οι υποτροφίες αφορούν είτε μεταπτυχιακές σπουδές, με δικαιούχους τους αριστούχους αποφοίτους του Ιδρύματος, είτε προπτυχιακές σπουδές, με δικαιούχους τους σπουδαστές με την καλύτερη βαθμολογία σε συνδυασμό με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.

Οι χορηγίες ξεκινούν από τα 1.000 € και φθάνουν έως τα 10.000 €, ενώ τα ονόματα των χορηγών θα αναγράφονται σε ειδική πλακέτα αναρτημένη στους χώρους του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και θα αναρτώνται διαδικτυακά στον κεντρικό ιστότοπο του Ιδρύματος.

Ήδη, οι δύο πρώτοι χορηγοί είναι γεγονός, καθώς τα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς και το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης ανταποκρίθηκαν θετικά στο πρόγραμμα.

Συντονιστής του προγράμματος: Κώστας Αντ. Πετράκης
τηλ.: 26710-27311, 6974251575
e-mail: petrakis@teiion.gr

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ακολουθεί η ομιλία-πρόσκληση του συντονιστή του προγράμματος, η οποία έγινε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ημερίδας "Η φοιτητική ζωή σε ένα πολυνησιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα".
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σύντομη ομιλία Κώστα Αντ. Πετράκη
συντονιστή του προγράμματος
«Χορηγικών Υποτροφιών Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Σπουδών»
του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
Καλημέρα σε όλους.

Θα ξεκινήσω με αφορμή τη σημερινή ημερίδα Η φοιτητική ζωή σε ένα πολυνησιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα. Η φετινή ακαδημαϊκή χρονιά ξεκινά με μια πρωτόγνωρη, για τα μεταπολεμικά δεδομένα, μείωση των εισοδημάτων των ελληνικών οικογενειών. Στο πλαίσιο αυτό, πολλά παιδιά εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων δεν έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν και να συνεχίζουν να φοιτούν στις Σχολές εισαγωγής τους, όταν οι σπουδές θα πρέπει να υλοποιηθούν σε πόλη διαφορετική από αυτή της μόνιμης κατοικίας τους.

Μια πρωτοβουλία υποστήριξης και προσφοράς σχεδίασε και υλοποιεί η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων: το πρόγραμμα Χορηγικών Υποτροφιών Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Σπουδών, για την παροχή υποτροφιών σε φοιτητές με οικονομικά προβλήματα.

Είναι η ώρα να αποδείξουν οι τοπικές κοινωνίες όπου λειτουργούν Τμήματα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, μαζί και όλοι οι Κεφαλονίτες και γενικότερα οι Επτανήσιοι, ασχέτως τόπου διαμονής τους, την αλληλεγγύη τους στους αριστούχους – τουλάχιστον – που μαστίζονται περισσότερο από την οικονομική κρίση.

Πολλοί επιχειρηματίες νιώθουν οικονομική ασφυξία και άλλοι φοβούνται μήπως βρεθούν στην ίδια θέση. Τι να πούμε όμως στους άριστους φοιτητές, αλλά και σε εκείνους που είναι πολύ καλοί, για τους οποίους είναι δυσβάσταχτο το κόστος της επιβίωσης και βιώνουν ασφυξία ελπίδας;

Ας μην αφήσουμε αυτά τα παιδιά να απεμπολήσουν το κυριότερο όπλο ζωής που διαθέτουν: το όνειρο.

Οικονομική αξιοπρεπή επιβίωση ζητούν οι φοιτητές μας –και μπορούμε μαζί να τους την εξασφαλίσουμε. Όποιος θέλει και μπορεί – και είμαι σίγουρος πως πολλοί είναι αυτοί –ας γίνει χορηγός στο πρόγραμμα «Χορηγικών Υποτροφιών Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Σπουδών» του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Γίνετε χορηγοί: τα παιδιά του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων είναι παιδιά όλων μας.

Γίνετε χορηγοί από 1.000 έως 10.000 €. Γίνετε χορηγοί, ασημένιοι χορηγοί, χρυσοί χορηγοί ή και αδαμάντινοι χορηγοί. Ταυτόχρονα, θα υπάρξει διαδικτυακή και μέσω ειδικών επιγραφών στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος ανάρτηση των ονομάτων των χορηγών.

Δείξτε την αλληλεγγύη σας. Όλοι πιεζόμαστε, τουλάχιστον, από την οικονομική κρίση που ζούμε. Όμως οι νέες και οι νέοι που φοιτούν στην Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα χρειάζονται την άμεση συνδρομή μας.
____________________________________________________

Επικοινωνία για ενδιαφερόμενους:
Κώστας Αντ. Πετράκης
ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας, Αντ. Τρίτση, 28100 Αργοστόλι
Τη.: 26710-27311, 6974251575
e-mail: petrakis@teiion.gr

Άμη Μινασσιάν, ασκούμενη σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας
τηλ.: 6989097731


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.