Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Συνέντευξη Τύπου για την Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Κεφαλονιάς - Ζακύνθου και Ιθάκης


Αργοστόλι  02/10/2012
Αρ. Πρωτ. : 1218

ΠΡΟΣ: ΜΜΕ Κεφαλονιάς και    Ιθάκης  και Φορείς Κεφαλονιάς
                                                                                                                               
Ταχ.Δ/νση: Βούρβαχη 6Α                                                                        
Ταχ.Κώδικας: 28100                                                                       
Πληροφορίες: Γιαννάκη Τέσυ
Τηλέφωνο: 2671024437                                                                                
Fax: 2671024473
Email: metavasiargostoli@gmail.com
               
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε  στη συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5/10/12 και ώρα 11 π.μ στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης  σχετικά με την ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση στο χώρο της Ψυχικής Υγείας , που έχει μεταξύ άλλων, πιθανή συνέπεια το κλείσιμο της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Κεφαλονιάς - Ζακύνθου και Ιθάκης το επόμενο διάστημα.

Η συγκεκριμένη δομή λειτουργεί από τον Μάρτη του 2007, καλύπτοντας υπαρκτές και αυξανόμενες ψυχοκοινωνικές ανάγκες και των 3 νησιών ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, συμβάλλοντας στην πρόληψη και την ελαχιστοποίηση ψυχιατρικών υποτροπών και νοσηλειών, παρέχοντας σταθερή φροντίδα των ασθενών στον τόπο κατοικίας τους.

Σήμερα, η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας , όπως και πολλές αντίστοιχες υπηρεσίες, βρίσκεται κυριολεκτικά ένα βήμα πριν το οριστικό κλείσιμο, καθώς το Υπουργείο Υγείας δεν αναλαμβάνει καμία απολύτως ευθύνη για την καταβολή της χρηματοδότησης για το μεγαλύτερο μέρος του 2012, αλλά ούτε και για το μέλλον. Με όχημα την «πολιτική μείωσης των δημοσίων δαπανών» χιλιάδες ασθενείς και οικογένειες μένουν στον αέρα, με ορατό κίνδυνο τις ψυχιατρικές υποτροπές και νοσηλείες, όπως και τις αυξανόμενες απόπειρες αυτοκτονίας

Θεωρούμε απαραίτητη τη συμμετοχή όλων των τοπικών ΜΜΕ στην συγκεκριμένη συνέντευξη τύπου, καθώς το κλείσιμο της ΚΜΨΥ θα αποτελεί τα επόμενα χρόνια ανοιχτή πληγή και για τα 3 νησιά.

Στις 10 Οκτωβρίου 2012 Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας και ώρα 10:00 πμ θα προχωρήσουμε σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη.

Η Διοίκηση και  οι Εργαζόμενοι της ΚΜΨΥ
                               
ΕΔΡΑ:  ΒΟΥΡΒΑΧΗ 6Α - 28100 ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ - ΤΗΛ ./ FAX 26710-24437 -EMAIL : metavasiargostoli@gmail.com
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ  ΚΑΤΡΑΜΗ 8 - 29100 ΖΑΚΥΝΘΟΣ - ΤΗΛ. / FAX: 26950-22855 - E-MAIL : metavasizak@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.