Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Τηλ. Καραβίας: Η μία παρανομία διαδέχεται την άλλη στο Δήμο Ιθάκης


Η ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΔΙΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΘΑΚΗΣ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΜΠΛΟΚ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΣΗΚΩΝΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ!

Όπως είναι γνωστό σε όλους στη μικρή κοινωνία της Ιθάκης και ακόμη παραπέρα ο Δήμαρχος Ιθάκης εμφανίζεται κατά το Υπουργείο Οικονομικών, ως χρεοφειλέτης του Δημοσίου με το ποσόν των  169.247,48 ευρώ. Παράλληλα, με την ιδιότητα του δημάρχου εμφανίζεται να λαμβάνει αντιμισθία από το Δήμο. Η ΙΒ' Δ.Ο.Υ Αθηνών, με το 7665/25-09-2012 αριθμό πρωτοκόλλου εισερχόμενο στο Δήμο έγγραφό της, κατάσχει αναγκαστικά στα χέρια του Δήμου το ένα τέταρτο της αντιμισθίας του Δημάρχου έναντι όσων οφείλει ο κ. Κασσιανός. Ο κ. Κασσιανός στις  27-09-2012 προβαίνει σε αρνητική δήλωση προς τη Δ.Ο.Υ, όχι ως φορολογούμενος πολίτης αλλά ως ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ.

Σύμφωνα με το ν.3852/2010, άρθρο 58 παρ.3, «Σε περίπτωση που τα ιδιωτικά συμφέροντα του δημάρχου, συγκρούονται με τα συμφέροντα του Δήμου, ο δήμαρχος ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να απέχει και τα αντίστοιχα καθήκοντα ασκεί αντιδήμαρχος. Η μη τήρηση της υποχρέωσης αυτής συνιστά σοβαρή πειθαρχική παράβαση καθήκοντος». Και όμως ο Δήμαρχος Ιθάκης, όχι μόνο δεν δέχεται να γίνει παρακράτηση του ¼ της αντιμισθίας αλλά «καρατομεί» χωρίς λόγο την προϊσταμένη των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Ιθάκης σε τηλεφωνήτρια αλλά απειλεί και τον ταμία του Δήμου να του καταθέσει ολόκληρο το ποσό,

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε η πλειοψηφία των Δημοτικών υπαλλήλων  Δήμου Ιθάκης και ζητούσε από τον νεοαφιχθέντα Δήμαρχο  Ιθάκης να ανακαλέσει έγγραφο του, με το οποίο υποβιβάζει την συνάδελφο τους Αμαλία Οικονόμου από προϊσταμένη των Οικονομικών –επειδή ενήργησε τα νόμιμα- σε τηλεφωνήτρια ο Δήμαρχος προβαίνει σε άλλο σοβαρό ατόπημα που με αυτό κι αν δεν έχει υποπέσει σε σοβαρή παράβαση καθήκοντος!!!

Κόβει μόνος του ένταλμα πληρωμής με ολόκληρο το ποσό της αντιμισθίας του, το υπογράφει, στη συνέχεια ανακαλεί την απόφαση με την οποία όριζε αντίκλητους υπαλλήλους που θα μπορούν να σηκώνουν χρήματα από τις Τράπεζες για λογαριασμό του Δήμου Ιθάκης τους υπαλλήλους Βλασσόπουλο και Μήτσουρα και προσθέτει και το δικό του όνομα, στη συνέχεια κόβει επιταγή από μπλοκ επιταγών του Δήμου Ιθάκης στην ΑΤΕ στο ονομά του με ολόκληρο –παράνομα- το ποσό της αντιμισθίας του, την υπογράφει πηγαίνει στην Τράπεζα και εισπράττει τα χρήματα!!!

Κ. Εισαγγελέα και κ. Γεν. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, δεν έχει υποπέσει και αυτή τη φορά σε σοβαρή παράβαση καθήκοντος ο Δήμαρχος Ιθάκης, τι άλλο περιμένετε να συμβεί στο Δήμο Ιθάκης με της αυθαιρεσίες και τις παράνομες πράξεις του Δημάρχου Γιάννη Κασσιανού. Με αυτό το βεβαρημένο παρελθόν που τον ακολουθεί, θα πρέπει ένα ωραίο πρωί να ξυπνήσουμε όλοι και τα ταμεία του Δήμου Ιθάκης να μην έχουν ούτε ένα ευρώ,.. γιατί τώρα έχουν πάνω από 2 εκατομμύρια!!!

Τότε περιμένετε να ξυπνήσετε και εσείς με αυτά που συμβαίνουν στο Δήμο Ιθάκης!!
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.