Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Οι πιο χαρούμενοι Έλληνες

Αναδημοσιεύουμε από το GarageBlog.

Είναι οι πιο χαρούμενοι Έλληνες. Έχουν βρει μια ισορροπία και μπορούν να ικανοποιούνται τόσο μ’ αυτά που είναι όσο και μ’ αυτά που έχουν και δε φοβούνταινα το παραδεχτούν. Μπορούν να διοχετεύουν την οργή τους για όσα συμβαίνουν σε πεδία που δε βλάπτουν συνανθρώπους τους. Τρέχουν, κάνουν ασκήσεις, αναπνοές, κάνουν διαλογισμό. Συνομιλούν πολιτισμένα με τους συνανθρώπους τους και συμμετέχουν ενεργά σε διεκδικήσεις που προωθούν το κοινό καλό. Είναι τρυφεροίμε τους αγαπημένους τους, σοβαροί με τους συνεργάτες τους κι επαγγελματίες στις δουλειές τους. Δεν ελπίζουν απλά ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Νιώθουνυπεύθυνοι για πολλά απ’ αυτά που συμβαίνουν γύρω τους και κοιτάζουν πώς θα γίνουν μέρος των λύσεων. Δε φορούν παρωπίδες. Δεν τσουβαλιάζουν τους ανθρώπους. Τους συμπονούν και τους κατανοούν. Δεν είναι υπεράνθρωποι, έχουναδυναμίες. Αλλά επιζητούν να τους τις επισημαίνουν και να τις αντιμετωπίζουν μεθάρρος κι ειλικρίνεια. Είναι οι πιο χαρούμενοι Έλληνες. Έχουν γύρω τους ανθρώπους που μοιράζονται μαζί τους τόσο τα καλά όσο και τα άσχημα. Αγαπούν και αγαπιούνται, εκτιμούν κι εκτιμώνται και νιώθουν πως κάθε μέρα μπορούν ναβελτιώνονται. Είναι ευσυνείδητοι και θετικοί. Θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο αφού πρώτα αλλάξουν οι ίδιοι τον εαυτό τους. Οι πιο χαρούμενοι Έλληνες βλέπουν αυτή την κατάσταση της κρίσης, σαν μια πραγματική ευκαιρία να δουν κι οι υπόλοιποι το δρόμο για την ευτυχία και τη χαρά. Δεν είναι καθόλου “στον κόσμο τους”. Και φυσικά δεν είναι όλα ρόδινα γι’ αυτούς. Συναντούν πολλά, αμέτρητα εμπόδια στην πορεία τους, αλλά δεν τους πτοούν. Οι πιο χαρούμενοι Έλληνες, ξέρουν ότι δεν είναι περισσότερο χαρούμενοι απ’ τους υπόλοιπους Έλληνες, η διαφορά τους είναι ότι μπορούν να πιστέψουν σ’ ένα καλύτερο παρόν και μέλλον. Οι πιο χαρούμενοι Έλληνες δεν είναι συγκρουσιακοί. Θέλουν να συμφωνήσουν με όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους, σε όσο το δυνατό περισσότερα ζητήματα. Θέλουν διακαώς να μοιράζονται τις ίδιες αξίες με ανθρώπους και να συμπορεύονται μεαγάπη. Οι πιο χαρούμενοι Έλληνες ξέρουν ότι όλα γίνονται, αρκεί να το θέλει κάποιος πραγματικά. Δεν έχουν ενοχές που είναι χαρούμενοι. Ούτε ταυτίζονται μ’ εκείνους που αντλούν χαρά απ’ τον πόνο των άλλων. Οι πιο χαρούμενοι Έλληνες είναι ζωντανοί άνθρωποι. Θέλουν να τους βλέπουν τα παιδιά και να ονειρεύονται, να χαίρονται, να εμπνέονται κι όχι να φοβούνται.

Πηγή:  http://andriotakis.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.