Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

M. Kοτσιλίνης - Άκρα του τάφου σιωπή....


Αργοστόλι   19-9-2012




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άκρα του τάφου  σιωπή….

Σιγή ασυρμάτου έχει επιβληθεί από την ηγετική ομάδα του Δήμου  σε όλα τα τμήματα της δημοτικής επικράτειας.

Η παράταξή μας  έχει ζητήσει κατ επανάληψη εγγράφως πληροφορίες και στοιχεία από τον Δήμο, ώστε να γνωρίζει με εγκυρότητα τα πραγματικά   περιστατικά , κυρίως για  ζητήματα , που έχουν πάρει δημοσιότητα.

Αυτό ορίζουν οι κανόνες δημοκρατίας, ο πολιτικός πολιτισμός, ο σεβασμός της αντιπολίτευσης και  η κοινή λογική.

Επειδή μέχρι τώρα  δεν παίρνουμε απαντήσεις, δικαιούμαστε να δώσουμε διάφορες  ερμηνείες  
στο «σιωπηλό μοντέλο» διακυβέρνησης, που  έχει επιλέξει η δημοτική αρχή.

Προς το παρόν δημοσιεύουμε δύο επιστολές, αναπάντητες μέχρι σήμερα, ελπίζοντας σε αλλαγή συμπεριφοράς .

Από το γραφείο τύπου

======================================================================

Αρ. πρωτ. 785/6.8.2012
Αργοστόλι   6-8-2012
1. 
Προς
ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ
Δημοτ. Θέατρο
Αργοστόλι

1.  Παρακαλούμε  να μας δώσετε  γραπτώς στοιχεία σχετικά με την συναυλία της κας ΑΝΝΑΣ ΒΙΣΗ που έγινε στο Αργοστόλι την 4-8-2012 και συγκεκριμένα:
  • Αντίγραφο συμφωνητικού
  • Εισιτήρια που διατέθηκαν και ποσόν που εισπράχθηκε
  • Ακριβή στοιχεία λοιπών δαπανών (δαπάνες μεταφοράς σίτισης και διαμονής του συγκροτήματος, δαπάνες ΑΕΠΙ, αφισοκόλλησης, ηχητικών, προσωπικού που απασχολήθηκε κλπ)

2. Παρακαλούμε επίσης να μας δοθεί  η αιτιολογημένη  απόφασή σας να χρηματοδοτηθεί η συγκεκριμένη συναυλία από τον Δήμο, σε αντίθεση με τις άλλες προγραμματισμένες,  όπου  οι καλλιτέχνες αναλαμβάνουν μόνοι τους την όλη διοργάνωση.

Κοτσιλίνης Μάρκος
Γ. Βεργωτή 100
Αργοστόλι 

======================================================================


Αργοστόλι   13-9-2012
                                

Προς :   
1. Δήμαρχο Κεφαλονιάς- Αργοστόλι
2. Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς

Με αφορμή τα βίαια επεισόδια που έγιναν  την Τετάρτη 12-9-2012 στον χώρο του τουριστικού αγκυροβολίου της Αγίας Ευφημίας, τα  οποία  καταδικάζουμε απερίφραστα, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά και ειδικότερα :
  • Ποιο το ιδιοκτησιακό καθεστώς της πλωτής εξέδρας που μεταφέρθηκε στην Αγία Ευφημία.
  • Με ποιες διαδικασίες, εγκρίσεις, και δαπάνες έγινε η μεταφορά, εγκατάσταση και χρήση αυτής στο τουριστικό αγκυροβόλιο.
  • Ποια υπηρεσία του δήμου είναι αρμόδια για την  εκτέλεση παρόμοιων εργασιών και εάν αυτές έγιναν με την επίβλεψή της
  • Για ποιο λόγο , με ποίες διαδικασίες και δαπάνες έγινε  η αποσύνδεση της εξέδρας και η τοποθέτησή της στον λιμενοβραχίονα.
  • Κυρίως, εάν η εγκατάσταση και χρήση της εν λόγω εξέδρας, είναι συμβατή με τα εγκεκριμένα σχέδια  και την υφιστάμενη άδεια λειτουργίας του τουριστικού αγκυροβολίου, ή εάν αυτά προσαρμόστηκαν  στην νέα  χωροταξική κατάσταση. Αναφερόμαστε σε εγκεκριμένα σχέδια πυρασφάλειας, αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών, σχέδια αντιμετώπισης  θαλάσσιας ρύπανσης  κλπ.
  • Γενικά, κατά πόσον η  συγκεκριμένη θέση εγκατάστασης και λειτουργίας της εν λόγω πλωτής εξέδρας, είναι συμβατή με κανόνες ασφαλείας τουριστικού αγκυροβολίου, το οποίο διαθέτει άδεια λειτουργίας.  

Κοτσιλίνης Μάρκος

Επίκεφαλής της Δημοτ. Παράταξης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.