Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Επτανησιακή Αναγέννηση: Εγγραφή Θεμάτων στην Ημερήσια Διάταξη του Π.Σ.Ι.Ν.


«Mε λογισμό και τ΄όνειρο»
Διονύσιος Σολωμός
21 Σεπτέμβρη 2012

Θέμα: Εγγραφή Θεμάτων που έχει ζητήσει εδώ και ένα χρόνο η Παράταξη της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ στην Ημερήσια Διάταξη του Π.Σ.Ι.Ν. και έπρεπε κατά νόμο ήδη να είχαν συζητηθεί.

Κύριε Περιφερειάρχη
Κύριε Πρόεδρε

Με βάση το άρθρο   του Νόμου          /2010 και  με βάση  το άρθρο    του Κανονισμού Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων,

ΣΑΣ  ΖΗΤΩ

Να εγγράψετε στην Ημερήσια Διάταξη της επόμενης 2ήμερης Συνόδου(Σεπτέμβρη 2012) του Π.Σ.Ι.Ν. για λήψη απόφασης  τα παρακάτω θέματα:


  1. Ανάθεση προκαταρκτικών Μελετών για τον ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΒΟΡΡΑ-ΝΟΤΟΥ & νέου  ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ.
  2. Ενημέρωση και συζήτηση για τα ΦΡΑΓΜΑΤΑ της ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Με έγκαιρη κατάθεση στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης των σημαντικότερων στοιχείων για τη πορεία του έργου αυτού που η εκτέλεσή του θα συμβάλλει  στην υδατική αυτονομία της Κέρκυρας και στην εξοικονόμηση 40 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο που θα μένουν στις τσέπες των Κερκυραίων, αφού δεν εισάγονται στη Κέρκυρα εμφιαλωμένα νερά.
  3. Συζήτηση για   τη κτηνωδία της ΜΗ χορήγησης, από τους Μνημονιακούς,  των ΦΑΡΜΑΚΩΝ των ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ-ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ.
  4. Να καθιερωθεί κάθε χρόνο ως ημερομηνία μνήμης η14η Σεπτεμβρίου, ημέρα βομβαρδισμού και καταστροφής των πόλεων της Κέρκυρας και του Αργοστολίου το Σεπτέμβρη του 1943 από τους Γερμανούς του Χίτλερ, παράλληλα να διεξάγονται εκδηλώσεις σε όλα τα νησιά μας.
  5. Να καθιερωθεί κάθε χρόνο ως ημερομηνία μνήμης η 11η Αυγούστου, ημέρα καταστροφής των πόλεων, κωμοπόλεων και χωριών της Κεφαλλονιάς, Ιθάκης, Λευκάδας και Ζακύνθου από τον καταστρεπτικό σεισμό της 11ης Αυγούστου 1953  και  παράλληλα να διεξάγονται εκδηλώσεις σε όλα τα νησιά μας.
  6. Έκδοση μικρού Λευκώματος με φωτογραφίες των Βομβαρδισμένων-Κατεστραμμένων από τους Γερμανικούς-Ναζιστικούς πόλεων Κέρκυρας & Αργοστολίου και των κατεστραμμένων, από το σεισμό της 11ης Αυγούστου 1953, πόλεων και χωριών μας Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ιθάκης, Λευκάδας. 
  7. Αδελφοποίηση ή ανάπτυξη Συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τις Περιφέρειες του VEΝΕΤO (Περιφέρεια Βενετίας), και των Νησιωτικών Συμπλεγμάτων – Περιφερειών των ΒΑΛΕΑΡΙΔΩΝ  (Μαγιόρκα, Μινόρκα, Ίμπιζα ), των ΚΑΝΑΡΙΩΝ ΝΗΣΩΝ και των ΑΖΟΡΩΝ και σε δεύτερο στάδιο της Κορσικής, της Σαρδηνίας και της Σικελίας.
  8. Σύσταση και Δημιουργία του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ. ( Εισάγουμε εμείς  την έτοιμη εισήγηση του κ. Διονυσίου Μυλωνά, αφού σιωπηρά την απορρίψατε εσείς).
  9. Συζήτηση και Ψήφισμα για το στατικό πρόβλημα στις Νέες Εργατικές Κατοικίες Κουλίνας.
  10. Απόφαση ΠΣΙΝ η επόμενη συνεδρίασή του να γίνει στους Οθωνούς ή στο Μεγανήσι.

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ
Δικηγόρος Α.Π. & Σ.τ.Ε.
Επικεφαλής της  Ανεξάρτητης Παράταξης
«ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.