Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών


Ολοι την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 9.30 πμ στην πλατεία καμπάνας. Δεν παραδινόμαστε. Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας.

Αργοστόλι , 22/09/12

Εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι, επαγγελματίες και μικροί έμποροι,νέοι και νέες,

Τώρα είναι πλέον φανερό  όπως ο ήλιος την ημέρα, ότι τα ψέμματα που χρησιμοποίησαν και οι τρεις  εταίροι στην συγκυβέρνηση του μνημονίου , για να εξαπατήσουν για άλλη μια φορά τον λαό, δεν μπορούν να συγκαλύψουν με την νέα καταστροφική δέσμη μέτρων  του νέου μνημονίου, ποιος είναι ο τελικός στόχος τους.

Το έχουν άλλωστε διακηρύξει οι τραπεζίτες  και οι πολυεθνικές φανερά ότι η Ελλάδα πρέπει να μετατραπεί σε χώρα φτηνού εργατικού κόστους ,χωρίς κανένα εργασιακό   δικαίωμα,  να πακτωθεί  όλη η χώρα σαν οικόπεδο και να σβήσουν οι μικρομεσαίοι για να αντικατασταθούν από τις πολυεθνικές.

Στην εποχή λοιπόν του άγριου καπιταλισμού που μας φέρνουν  ετοιμάζονται να ψηφίσουν  και άλλα εφιαλτικά μέτρα 20 δις. που θα καταστρέψουν τελείως την Ελληνική οικονομία.

Την ίδια στιγμή που προκλητικά απαλλάσσουν τους φίλους τους μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοφοροφυγάδες, καναλάρχες, από οποιοδήποτε βάρος, την ίδια ώρα που διορίζουν προκλητικά τα  δικά τους παιδιά σε  προνομιούχες θέσεις. Το πάρτι με τα δικά μας λεφτά συνεχίζεται.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ - ΞΕΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ, ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ

Ξαναπιάνουμε το νήμα των μεγάλων κινητοποιήσεων και  αγωνιζόμαστε για:
  • Να μην ψηφίσουν τα εφιαλτικά μέτρα οι βουλευτές.  Θα είναι για πάντα ένοχοι.
  • Να ακυρωθούν τα μνημόνια, η δανειακή σύμβαση και όλο το νομοθετικό πλαίσιο που σκλαβώνει τον λαό στην δικτατορία του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Αποδέσμευση της χώρας από την τρόικα και τα επαχθή δάνεια.
  • Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και και των μεγάλων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.
  • Υπεράσπιση δημοσίων αγαθών  και επιχειρήσεων.Υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας.
  • περάσπιση των μισθών, των συλλογικών συμβάσεων, των συντάξεων και των δικαιωμάτων
  • μας. Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια που επιβλήθηκαν στον λαό. Απαγόρευση των απολύσεων, όχι στην εφεδρεία.
  • Προστασία της δημόσιας παιδείας - υγείας - κοινωνικής πρόνοιας και ασφάλισης.
  • Ουσιαστική προστασία για τους ανέργους και  τους κοινωνικά αποκλεισμένους.

Για να μπορέσουμε όμως να  ματαιώσουμε τα σχέδια τους  και να κάνουμε πραγματικότητα τα δικά μας, χρειάζεται να σηκώσουμε όλοι το κεφάλι ψηλά, να δώσουμε τα χέρια σε μια πλατειά παλλαϊκή ενότητα όλων, πέρα από μοιρολατρίες - ότι δεν γίνεται τίποτε - ηττοπαθών ανθρώπων, πέρα από μικροκομματικές σκοπιμότητες που μας απομονώνουν και διασπούν και να δείξουμε ότι ο Ελληνικός λαός έχει και πάλι σθένος, αξιοπρέπεια και είναι ικανός για ανεξαρτησία.

ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.