Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Αναδιοργάνωση - Βήμα 1....


To Ρουπάκι βρίσκεται σε φάση αναδιοργάνωσης. Το πρώτο βήμα της αναδιοργάνωσης είναι οι προτεραιότητές μας. Μετά από πολλή σκέψη και συζήτηση καταλήξαμε – μάλλον: η προτεραιότητα, η διαφορά, η πραγματική αξία είναι στην άποψη, στην ιδέα, στην πρόταση αλλά και στον προβληματισμό.

Η είδηση έχει τη δική της αξία ως αίτιο – τις πιο πολλές φορές -  αλλά και αιτιατό – της άποψης, αλλά καμμιά φορά η ροή τοπικών ειδήσεων «σκεπάζει» τις αναρτήσεις που εκφράζουν απόψεις και κάνουν την πλοήγηση λίγο πιο δύσκολη. Επίσης, τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης στο νησί μας είναι πολλά και καλά.

Θέλοντας λοιπόν να επικεντρώσουμε στο πρώτο – την άποψη – λέμε να την χωρίσουμε από την είδηση – για να μην τσακώνονται  ούτε να ...αντιγράφει η είδηση την άποψη και η άποψη την είδηση.

Το Ρουπάκι και ο ίσκιος του είναι πάντα ανοιχτά και εμείς θα συνεχίσουμε να δημοσιεύυμε και τις ειδήσεις και τα άρθρα – απλά λίγο πιο ...νοικοκυρεμένα. Στην κύρια σελίδα θα δημοσιεύουμε τά άρθρα, τις απόψεις και τις προτάσεις που μας στέλνετε. Ενώ, πατώντας στην ετικέτα «Ειδήσεις» θα μεταφέρεστε στην σελίδα όπου θα βρίσκετε δημοσιευμένα όλα τα δελτία τύπου, τις ανακοινώσεις και τα τοπικά νέα όπως αυτά καταφθάνουν στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο.

Αυτές οι ρυθμίσεις θα παραμείνουν λίγο καιρό δοκιμαστικά μέχρι να οριστικοποιηθεί η μετάβαση στο νέο πρότυπο.

Ρουπάκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.