Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς για την Ιδιωτικοποίηση της Διαχείρισης των Απορριμάτων

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ: ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Οι διαχρονικές αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και σήμερα η συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) κύριο στόχο έχουν την εξασφάλιση των κερδών του κεφαλαίου στον κρίσιμο τομέα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων, προκαλούν σοβαρές επιπτώσεις σε βάρος των εργαζομένων με βάση το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ και με την συνεργασία των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου. Πλήττεται η δημόσια υγεία, η υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας στην καθαριότητα, υποβαθμίζεται το περιβάλλον, αφαιμάσσεται παραπέρα το πενιχρό εισόδημα της λαϊκής οικογένειας. Ταυτόχρονα, η διαχείριση των στερεών αποβλήτων χρησιμοποιείται από την άρχουσα τάξη ως προνομιακός χώρος, προκειμένου να προωθήσει τις αντεργατικές «καινοτομίες» της για την εκθεμελίωση των εργασιακών κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η παραπάνω πολιτική εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων καθώς το αντικείμενο προσφέρεται όλο και περισσότερο για την κερδοφόρο επένδυση των υπερσυσσωρευμένων κερδών τους.

Αυτή την πολιτική υλοποιούν διαχρονικά τα όργανα της τοπικής διοίκησης-που την πλειοψηφία έχουν οι παραπάνω δυνάμεις- σε κεντρικό (ΚΕΔΕ), περιφερειακό(ΠΕΔ) και τοπικό επίπεδο(Δήμος Κεφαλονιάς). Εργαλείο για την εφαρμογή της ιδιωτικοποίησης είναι ο «Καλλικράτης». Οι για μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι της Διαδημοτικής και μετέπειτα οι απολυμένοι είναι πρώτοι αυτοί που ένοιωσαν και νοιώθουν τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής.

Έχουν δρομολογήσει ήδη την εκχώρηση της λειτουργίας του εργοστασίου μηχανικής βιολογικής επεξεργασίας των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ. Τώρα κάνουν το επόμενο βήμα που είναι η ιδιωτικοποίηση των «υπηρεσιών διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων».

Τα μέτρα της Δημοτικής Αρχής (ΝΔ) στηρίζουν ολόπλευρα οι παρατάξεις Ανεξάρτητη Κεφαλονιά(υποστηρίχθηκε από ΔΗΜΑΡ- ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) και Νέας Εποχής (ΠΑΣΟΚ).

Καλούμε τους εργαζόμενους στην Διαδημοτική, τον Δήμο τα εργατικά σωματεία, την κάθε λαϊκή οικογένεια να αγωνιστούν ενάντια σε αυτήν την πολιτική.

Άμεσα πρέπει :

  • να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ της μονάδας επεξεργασίας αλλά και της διαχείρισης των απορριμμάτων. 
  • να ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ. Η φιλολαϊκή λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων δεν συμβαδίζει με το πλαίσιο της ΕΕ, ούτε με την αρχή της μεγιστοποίησης του καπιταλιστικού κέρδους. 

Διεκδικούμε:

  • Εθνικό σχέδιο ασφαλούς διαχείρισης των απορριμμάτων από Ενιαίο Κρατικό Φορέα, ο οποίος θα λειτουργήσει με γνώμονα την προστασία της υγείας του λαού και του περιβάλλοντος. Ο σχεδιασμός να υλοποιηθεί από το κράτος και όχι από ιδιώτες και να χρηματοδοτηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Κατάργηση των ανταποδοτικών τελών.
  • Διασφάλιση μόνιμης και σταθερής δουλειάς στους εργαζόμενους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. 

Με αυτό το πλαίσιο καλούμε σε αγωνιστική κινητοποίηση την
Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012 στις 12.30μμ 
στα γραφεία της Διαδημοτικής Επιχείρησης (Ριζοσπαστών& Μ. Γερουλάνου 5, Αργοστόλι). 

Αργοστόλι 31 Ιούλη 2012
Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.