Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Μιχαήλ Ρωμανός - "Δρώμενα Τέχνης"

Με μεγάλη επιτυχία και απίστευτη κοσμοσυρροή εγκαινιάστηκαν για τρίτη συνεχή χρονιά τα περίφημα ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΕΧΝΗΣ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Π.Φαλήρου ΦΛΟΙΣΒΟΣ που επιμελείται ο βραβευμένος εικαστικός από τον Όμιλο της UNESCO και από την ΤΕXTILIA της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης Μιχαήλ Ρωμανός, στα πλαίσια της καθιερωμένης διοργάνωσης του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, το Φεστιβάλ που φέτος διανύει τον πέμπτο χρόνο επιτυχημένης παρουσίας του, προσφέροντας μια σύγχρονη πλατφόρμα επικοινωνίας της τέχνης με το φιλότεχνο κοινό, παρουσίασε τη δεύτερη από μια σειρά καλοκαιρινών εκθέσεων στην Αθήνα και στη Μύκονο, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε και η βράβευση των υποψηφίων καλλιτεχνών με το Βραβείο Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας, που θεσπίζει από φέτος το Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών.

Πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να δει και να θαυμάσει από κοντά τις ευφάνταστες δημιουργίες των καλλιτεχνών που επιλέχτηκαν με πολύ προσοχή, από τον Μιχαήλ Ρωμανό, ανάμεσα τους καθηγητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών και γενικά άτομα από το χώρο των τεχνών και των γραμμάτων καθώς και πολιτικοί, ηθοποιοί, τραγουδιστές και πολλά άτομα από το χώρο της μόδας, της ομορφιάς και της αισθητικής γενικότερα.

Τη βραδιά των εγκαινίων παρουσιάστηκε ένα εξαιρετικό "Art and Fashion Installation by Posh Fashion" που συνδίασε για ακόμα μια φορά την τέχνη με τη μόδα σε μία ζωντανή καλλιτεχνική αναπαράσταση με θέμα την κατανάλωση της πολυτέλειας. Τα αντικείμενα πολυτελείας διατέθηκαν από την εταιτεία starbags.gr ενώ τα κουστούμια των μοντέλων σχεδίασε η Έλενα Παπανικολάου.

 Επίσης, κατά τη διάρκεια της βραδιάς των εγκαινίων ο γνωστός ηθοποιός Μάνος Αμανάκης απήγγειλε ποίηση της Εύας Σολδάτου από τη νέα ποιητική συλλογή της με τίτλο "Πριν Γεννηθώ" των εκδόσεων Ρόπτρον ενώ ο γνωστός εκπαιδευτικός Όμιλος Data Type και το δημιουργικό τμήμα της Atelier de Beaute παρουσίασαν, παρουσία της Προέδρου του Ομίλου και πολιτευτού στην Β' Πειραιά κυρίας Ευγενίας Μπαρμπαγιάννη, εντυπωσιακές δημιουργίες body painting των σπουδαστών του με τίτλο "Όταν το Ροκ συναντά το Ροκοκό" ενθουσιάζοντας το πολυπληθές κοινό.

Η θαυμάσια ανθοσύνθεση που διακόσμησε το χώρο, είχε ειδικά φιλοτεχνιθεί για τη βραδιά των εγκαινίων από την καλλιτέχνιδα Αγγελική Κοκκίνου του γνωστού ανθοπωλείου S-KOKKINOS, ενώ παρουσιάστηκαν σε ειδική ενότητα επιλεγμένες φωτογραφίες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό του freepress περιοδικού kefalonitis magazine Ιουνίου 2012 με θέμα «Παραλίες της Κεφαλονιάς». Σε κάθε τεύχος του πρωτοποριακού περιοδικού, γίνεται και ένας διαγωνισμός με θέμα τις ομορφιές της Κεφαλονιάς, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον χιλιάδων αναγνωστών και μέσα από το facebook.

Στα "Δρώμενα Τέχνης" συμμετέχουν νέοι κυρίως καλλιτέχνες απόφοιτοι της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών καθώς και άλλων αναγνωρισμένων εργαστηρίων τέχνης, που έχουν να παρουσιάσουν μια αξιόλογη εικαστική πρόταση που αφορά τη ζωγραφική, τη γλυπτική, την καλλιτεχνική φωτογραφία, το ψηφιδωτό, το κολλάζ και τις εικαστικές εγκαταστάσεις.

Τα εικαστικά "Δρώμενα Τέχνης" λαμβάνουν χώρα σε επιλεγμένες γκαλερί και αίθουσες τέχνης των Αθηνών ενώ οι διαδοχικές εκθέσεις που αποτελούν τον κορμό της μεγάλης σπονδυλωτής έκθεσης, χαράσσουν μία ενδιαφέρουσα εικαστική διαδρομή στο φιλότεχνο κοινό, ενώ σε κάθε χώρο τέχνης παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά έργα των καλλιτεχνών και ταυτόχρονα προβάλλονται ψηφιακά, για ένα χρόνο, από το δημοφιλή ιστότοπο προώθησης πολιτιστικών γεγονότων του Φεστιβάλ "Δρώμενα Σύγχρονης Τέχνης και Πολιτισμού".

H σπονδυλωτή αυτή έκθεση είναι η εξέλιξη της εικαστικής έκθεσης "Αντιπαραθέσεις στην σύγχρονη Ελληνική τέχνη", που διοργανώθηκε το 2008 και το 2009 με μεγάλη επιτυχία, σε έντεκα γκαλερί και αίθουσες τέχνης του Ιστορικού Κέντρου των Αθηνών, υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας ενώ σημαντική θεωρείται η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού και το αμείωτο ενδιαφέρον για την πρωτοποριακή σπονδυλωτή έκθεση "Δρώμενα Τέχνης" από τους καλλιτέχνες, κυρίως της νέας γενιάς.

Η αριστούχος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Ελένη Γραφάκου, δίπλα στα έργα της,

Η καλλιτέχνις Τρισεύγενη Κουμερτά ανάμεσα στην Κατερίνα Μεταφτσή και στην Λένα Πουλημένου.

Κοσμοσυρροή στον ΦΛΟΙΣΒΟ για τα ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΕΧΝΗΣ.

Η καλλιτέχνις Τρισεύγενη Κουμερτά ανάμεσα στην Κατερίνα Μεταφτσή και στην Λένα Πουλημένου.

Η αγιογράφος Δήμητρα Γιαννακέα δίπλα στις υπέροχες αγιογραφίες της.

Ο στυλίστας Τάσος Λαζαρίδης ανάμεσα στα μοντέλα της fashion installation.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.