Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Θερινό Σχολείο για τη Βιολογική Αμπελουργία και Οινολογία



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θερινό Σχολείο για τη Βιολογική Αμπελουργία και Οινολογία

Η επιτυχημένη εκπαιδευτική πρωτοβουλία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων συνεχίζεται και το 2012 με μια σειρά Θερινών Σχολείων που απευθύνονται σε επιστήμονες και επαγγελματίες, σε μια ευρεία γκάμα επιστημονικών αντικειμένων.

Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων  διοργανώνει από τις 30 Ιουλίου έως τις 10 Αυγούστου 2012, στην Κεφαλονιά, Θερινό Σχολείο με θέμα:

Βιολογική Αμπελουργία και Οινολογία
Ο σκοπός του Θερινού Σχολείου είναι η παροχή θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης στο αντικείμενο της βιολογικής αμπελοκαλλιέργειας και οινοποίησης. Το θερινό σχολείο στη βιολογική αμπελουργία και οινολογία επιδιώκει να συμπληρώσει και να εξειδικεύσει την εκπαίδευση του θερινού σχολείου βιολογικής γεωργίας και να δημιουργήσει καταρτισμένα στελέχη εργατικού δυναμικού που θα μπορούν να εμπλέκονται στην αλυσίδα παραγωγής, επεξεργασίας και διάθεσης προϊόντων αμπέλου.

Η συνολική διάρκεια του Θερινού Σχολείου Βιολογικής Αμπελουργίας και Οινολογίας θα είναι δύο (2) εβδομάδες, έξι (6) ώρες ημερησίως. Δικαίωμα Απουσιών: 6 ώρες (10% των ωρών παρακολούθησης). Στους συμμετέχοντες θα καταβληθεί μικτό επίδομα 4,00 € για κάθε ώρα κατάρτισης (συνολικά μικτά:  240 € κατ’ άτομο).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:
  1. Φοιτητές συναφών αντικειμένων εκπαίδευσης προς το αντικείμενο του σχολείου.
  2. Πτυχιούχους και κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, με ευρύτερο υπόβαθρο στην γεωπονική επιστήμη, στα συστήματα καλλιέργειας και διαχείρισης φυτικής παραγωγής, καλλιέργειας αμπέλου και παραγωγής οίνου και στις επιστήμες επεξεργασίας τροφίμων και προϊόντων αμπέλου.
  3. Εκπαιδευτικούς Β’-βάθμιας και Γ’-βάθμιας εκπαίδευσης με ειδικότητες συναφείς προς τα θέματα αμπελουργίας, οινολογίας αλλά και βιολογικής γεωργίας.
  4. Επιχειρηματίες από τον χώρο της βιολογικής γεωργίας. Κατά προτεραιότητα επιχειρηματίες από το χώρο της βιολογικής αμπελοκαλλιέργειας, της παραγωγής οίνου αλλά και από τον ευρύτερο χώρο διαχείρισης αμπελώνων και της παραγωγής τους (παραγόμενων σταφυλιών και κρασιού αλλά και διαχείρισης παραπροϊόντων).
  5. Εργαζόμενους και στελέχη φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ΜΚΟ, κ.λπ. που ασχολούνται με θέματα καλλιέργειας αμπέλου αλλά και παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας προϊόντων αμπέλου. 
  6. Ερασιτέχνες ενδιαφερόμενους για οικιακής κλίμακας καλλιέργεια αμπέλου και παραγωγή οίνου με βιολογικές μεθόδους.
Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι οι υποψήφιοι να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Β’ βάθμιας εκπαίδευσης και να έχουν ακαδημαϊκές ή επαγγελματικές γνώσεις στα ακόλουθα ευρύτερα γνωστικά πεδία: αμπελουργίας, οινολογίας, γεωπονίας, φυτικής παραγωγής, χημείας, επιστήμης τροφίμων. 


Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους
έως τις 10 Ιουλίου 2012.

  1. Τρόπος Λήψης Αιτήσεων:
  • Διαδικτυακά μέσω ιστοτόπου: http://www.teiion.gr/index.php/el/anaouncements/481-----------a--.html
  • Από τη γραμματεία του Τμήματος Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας & Τροφίμων (Δ/νση: Τέρμα Λεωφόρου Βεργωτή, ΤΚ 28100, Αργοστόλι, τηλέφωνο: 26710-27101).
  1. Τρόπος Κατάθεσης Αιτήσεων:
  • Αυτοπροσώπως από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:00 – 13:00, στη γραμματεία του Τμήματος Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας & Τροφίμων (Δ/νση: Τέρμα Λεωφόρου Βεργωτή, ΤΚ 28100, Αργοστόλι, Τηλέφωνο: 26710-27101)
  • Ταχυδρομικά στην ως άνω διεύθυνση, με την ένδειξη “Για το Θερινό Σχολείο Βιολογικής Αμπελουργίας & Οινολογίας”, με ημερομηνία παραλαβής από το ΤΕΙ 10/07/2012.
Σε περίπτωση επιλογής οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν την ευθύνη να προσκομίσουν ακριβή αντίγραφα των απαιτούμενων δικαιολογητικών πριν την έναρξη του θερινού σχολείου.

Πληροφορίες :

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.