Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Oλοκληρώθηκε η έκθεση του Μ. Ρωμανού "Με Έμπνευση την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας"

Με μεγάλη επιτυχία και απίστευτη κοσμοσυρροή ολοκληρώθηκε η εικαστική έκθεση "Με Έμπνευση την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας" που διοργανώθηκε στο Μουσείο Γουναρόπουλου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Μιχαήλ Ρωμανού, με τη συμμετοχή μίας αξιόλογης ομάδας νέων καλλιτεχνών αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. 
 
Η πρωτότυπη αυτή έκθεση διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα, με αφορμή την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας και τα οικουμενικά μηνύματα της εκεχειρίας, ευγενούς άμιλλας και συμφιλίωσης των λαών, που μεταλαμπαδεύει από τον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας στα πέρατα του κόσμου, μετά από πρόταση του γνωστού επιμελητή στο Υπουργείο Πολιτισμού και στο Μουσείο Γουναρόπουλου. 
 
Την έκθεση, τα εγκαίνια της οποίας τέλεσαν ο πρόεδρος του Μουσείου Γουναρόπουλου και δήμαρχος Ζωγράφου Κώστας Καλλίρης, ο διευθυντής και αντιπρόεδρος του Μουσείου Ηλίας Γουναρόπουλος και ο επιμελητής και εμπνευστής της Μιχαήλ Ρωμανός, ο οποίος συμμετείχε στην έκθεση με ένα πρωτότυπο έργο του, τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου, μεταξύ αυτών εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων καθώς και καθηγητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, καταξιωμένοι ζωγράφοι και λαμπερά άτομα από το χώρο του θεάματος, οι γονείς και οι φίλοι των συμμετεχόντων καλλιτεχνών.
 
Ο Μιχαήλ Ρωμανός, που είναι βραβευμένος από τον Όμιλο της UNESCO και την HELEXPO της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης, οργάνωσε ξεναγήσεις σχολείων καλλιτεχνικών μαθημάτων καθώς και πολιτιστικών ομίλων, παρουσιάζοντας τα έργα και τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες, στους μαθητές των τμημάτων προσφέροντας τους την ευκαιρία να δουν και να ενημερωθούν από τον ίδιο, για τις τεχνικές και το στιλ των έργων που παρουσίασαν οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες.
 
Η έκθεση προβλήθηκε από τα ΜΜΕ, τον ημερήσιο και περιοδικό τύπο καθώς και από πλήθος διαδικτυακών κόμβων, ενώ το διεθνές δίκτυο Flickr παρουσιάζει σετ φωτογραφιών από όλες τις φάσεις της έκθεσης, δηλαδή, την προετοιμασία, τα εγκαίνια καθώς και όλα τα έργα των καλλιτεχνών:  http://www.flickr.com/photos/galleryguidegr/sets/72157629905900941/
 
H εντυπωσιακή αφίσα της έκθεσης συμμετάσχει σε Διεθνή Έκθεση Αφίσας που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, την περίοδο τέλεσης των Ολυμπιακών αγώνων ενώ η νέα μεγάλη έκθεση που θα επιμεληθεί ο Μιχαήλ Ρωμανός, είναι μία γιορτή των τεχνών, τα περίφημα ετήσια "ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΕΧΝΗΣ" που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι στην Αθήνα υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας, με την υποστήριξη των Δήμων Αθηναίων, Πειραιά και Π.Φαλήρου. 
 
links

 
Μιχαήλ Ρωμανός
Δρώμενα Τέχνης & Πολιτισμού
Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας
Romanos & Friends
  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.