Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

ΤΕΙ Ιονίων Νήσων - Εισαγωγή Νέων Φοιτητών




 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
 ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εισαγωγή νέων φοιτητών στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
Η Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων αισθάνεται ικανοποίηση από την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων να αναθεωρήσει την περυσινή απόφασή του και να επιτρέψει φέτος την εισαγωγή νέων φοιτητών στα δύο Τμήματα του Ιδρύματός μας στην Κεφαλλονιά, και συγκεκριμένα στο Τμήμα Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας & Τροφίμων στο Αργοστόλι και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Ληξούρι.
Η Διοικούσα Επιτροπή θεωρεί ότι απέδωσε η τεκμηριωμένη εισήγησή της για την αναθεώρηση της απόφασης του Υπουργού Παιδείας, η συντονισμένη προσπάθεια της Επιτροπής Στήριξης του Ιδρύματός μας από τις διακεκριμένες προσωπικότητες Γεράσιμο Αρσένη, Διονύσιο Βώρο, Διονύσιο Ζήβα, Γιάννη Μεταξά και Σπύρο Φλογαΐτη, καθώς και η αμέριστη συμπαράσταση ολόκληρης της κοινωνίας των Ιονίων Νήσων, με επικεφαλής τους αιρετούς εκπροσώπους της: τους Βουλευτές Σπύρο Μοσχόπουλο, Σπύρο Μαργέλη και Δημήτρη Βαρβαρίγο, τον Περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου, τους Αντιπεριφερειάρχες Σωτήριο Κουρή, Διονύσιο Μυλωνά, Θεόδωρο Βερύκιο και τους Δημάρχους Αλέξανδρο Παρίση, Στυλιανό Μποζίκη και Κώστα Αραβανή.
Η συνέχιση και φέτος της μη εισαγωγής φοιτητών στο Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών της Λευκάδας μπορεί να αιτιολογηθεί μόνο από το γεγονός ότι στο Τμήμα αυτό δυστυχώς δεν υπάρχει κανείς μόνιμος καθηγητής και δεν συγκεντρώνει επαρκή αριθμό ενεργών φοιτητών. Η Διοικούσα Επιτροπή πιστεύει ότι και στο Τμήμα αυτό πρέπει να επιτραπεί η εισαγωγή φοιτητών και ήδη έχει αρχίσει την αλλαγή του προγράμματος προς την κατεύθυνση της Τεχνολογίας Επικοινωνιών, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων φοιτητών στο σύγχρονο αυτό αντικείμενο σπουδών.
            Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι φέτος θα έχουμε νέους φοιτητές σε επτά από τα οκτώ Τμήματα του Ιδρύματός μας, έναντι των πέντε πέρισυ, καταδεικνύει ότι όχι μόνο το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων δεν κλείνει, όπως πολλές Κασσάνδρες προφήτευαν, αλλά αντίθετα βελτιώνει συνεχώς τόσο το εκπαιδευτικό έργο του όσο και τις υποδομές του, όπως έχει ήδη αντιληφθεί η κοινωνία των νησιών μας.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή

Ο Πρόεδρος

Ναπολέων Μαραβέγιας
Καθηγητής Παν/μίου Αθηνών
Οι Αντιπρόεδροι

Σωτήριος Σούλης
Καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας

Ιωάννης Δραγώνας
Καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.