Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Ο Μιχαήλ Ρωμανός στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης


Ο γνωστός και διακεκριμένος εικαστικός καλλιτέχνης και επιμελητής εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανός, ύστερα από την πρόσφατη επιτυχημένη έκθεση που επιμελήθηκε, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, συμμετέχει με το εικαστικό "Σπίτι" που φιλοτέχνησε, στην έκθεση που διοργανώνεται αυτήν την περίοδο, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ο Μιχαήλ Ρωμανός, αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά, την πρόταση των διοργανωτών, να συμμετάσχει στην έκθεση, φιλοτεχνώντας ένα εικαστικό "Σπίτι" με την προσωπική τεχνοτροπία του, για να παρουσιαστεί στην ομαδική εικαστική έκθεση «ΣΠΙΤΙ» που διοργάνωσε το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι τον Ιούνιο του 2011, η οποία παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες με μεγάλη επιτυχία στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη και η οποία θα διαρκέσει έως τις 27 Μαΐου 2012.

Ακαδημαϊκοί, καθηγητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, καταξιωμένοι καλλιτέχνες καθώς και νεότεροι, ανταποκρίθηκαν θετικά στο πρωτότυπο κάλεσμα και  προσέφεραν στην έκθεση το δικό τους εικαστικό έργο με θέμα το «ΣΠΙΤΙ». Το θέμα της έκθεσης περικλείει ένα βαθύτερο συμβολισμό και παραπέμπει στη φιλοσοφία της Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ. Η θεραπευτική Κοινότητα - χώρος ασφάλειας, εμπιστοσύνης, φροντίδας, αγάπης, ελπίδας και δύναμης - αποτελεί το «ΣΠΙΤΙ» που σηματοδοτεί την αλλαγή και το πέρασμα από τα ναρκωτικά στη ζωή.

Τα 110 «σπίτια» που παρουσιάζονται στην έκθεση στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, συνιστούν επίσης «ιδανικούς» τόπους ζωής και τρόπους να κατοικήσει κανείς τον κόσμο, να βρει τη θέση του και τον εαυτό του μέσα σε αυτόν και να τη μοιραστεί μαζί με άλλους. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν μετατρέπουν σε έργο την εμπειρία που μοιράζονται μέσω του ΚΕΘΕΑ και παρουσιάζουν ο καθένας το δικό του «σπίτι», αλλά και την ιδέα του σπιτιού ως ζωτικού χώρου για διεύρυνση της αντίληψης της πραγματικότητας.

Το Μουσείο, συμπαραστεκόμενο εξίσου κριτικά στη συνολική πρόθεση εμπλουτίζει την έκθεση με έργα της συλλογής του, που σχετίζονται θεματικά με το «Σπίτι». Περισσότερα από είκοσι έργα της μόνιμης συλλογής του συνδιαλέγονται με τις αναπαραστάσεις των 110 σπιτιών και διευρύνουν το νοητικό και συναισθηματικό πεδίο της έννοιας του σπιτιού.  

"...Στη δύσκολη εποχή που περνά ο τόπος κι η κοινωνία μας, αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Μουσείου, ο αγώνας που κάνουν τα παιδιά αυτά και η συμπαράσταση που τους προσφέρει το ΚΕΘΕΑ πρέπει να μας κάνουν όλους να σκεφτούμε με αισιοδοξία πως η αγάπη της ζωής κι η αλληλεγγύη έχει πολύ βαθύτερες κοινωνικές, ψυχολογικές, πολιτιστικές ρίζες από την αριθμητική του συν και του πλην που επικρατεί στο σημερινό κόσμο. Η έκθεση αυτή είναι συμβολική για όλους μας γιατί δίνει Σπίτι στον άνθρωπο, στις αξίες της ζωής και του πολιτισμού και δύναμη για να μαχηθεί ο καθένας μας ήδη με το ίδιο του το εαυτό. Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, είναι περήφανο να στεγάζει μια τέτοια έκθεση και μοιράζεται το όνειρο και την αισιοδοξία όλων όσων πιστεύουν σε αυτές τις αξίες που είναι και οι αξίες της αληθινής τέχνης..."

links

ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ
http://www.kethea.gr

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
http://www.mmca.org.gr/mmst/el/home.htm

ΜΙΧΑΗΛ ΡΩΜΑΝΟΣ
http://mromanos.blogspot.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.