Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Γ. Καλούδης: Αντιμνημονιακή Ψήφος



  • ΥΠΟΤΟΝΙΚΟΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
  • ΚΑΝΕΝΑΣ  ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
  • ΚΑΜΜΙΑ  ΣΟΒΑΡΗ  ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ
  • ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ


Του Γιώργου  Καλούδη
Δικηγόρου Α.Π.& Σ.τ.Ε.
Επικεφαλής της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

                                                                3 Μάη 2012
  
Η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ είναι η λαογέννητη Επτανησιακή Παράταξη που μέχρι σήμερα αγωνίστηκε και θα συνεχίζει να αγωνίζεται σταθερά, με συνέπεια και ασυμβίβαστα για τα συμφέροντα των Επτανησίων αλλά και του Ελληνικού Λαού.

Στην Ιδρυτική Διακήρυξή μας της 12ης Σεπτέμβρη 2012 είχαμε προσδιορίσει  τους δύο άξονες πάνω στους οποίους  θα πορευόμασταν:

Ο Πρώτος: Η εξέχουσα γεωοικονομική και γεωπολιτική θέση των Επτανήσων και ο διαρκής αγώνας μας να εφαρμόσουμε Νησιωτικές Πολιτικές και  να επιδιώξουμε την οικονομική ανάπτυξη και οικονομική αυτονομία των Νησιών μας, όπως  ακριβώς τα αντίστοιχα Νησιωτικά Συμπλέγματα της Ευρώπης(Βαλεαρίδες Νήσοι, Κανάρια Νησιά, Αζόρες Νήσοι κλπ).

Ο Δεύτερος ήταν ο ΑΝΤΙ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ και μάλιστα όταν το ψηφισμένο από τη Βουλή Μνημόνιο ήταν κρυμμένο. Και σε όλο τον προεκλογικό αγώνα μιλούσαμε για τις καταστροφικές συνέπειες του Μνημονίου.

Εξ αιτίας της ΑντιΜνημονιακής Ιδεολογίας και πολιτικής γραμμής μας πρώτοι εμείς δεχθήκαμε τα αδυσώπητα και βρώμικα πυρά της Μνημονιακής κυβέρνησης και του Μνημονιακού ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου με επιδρομές του ίδιου, 17 υπουργών του που έταξαν λαγούς με πετραχήλια, στυλ Μαυρογυαλούρων, υποσχέσεις που εξαπάτησαν αρκετούς Κερκυραιους, και  διέθεσαν και  άφθονο προεκλογικό χρήμα από τον ΟΠΑΠ και τα ΕΛΤΑ.

Ο πρώτος εκβιασμός του Γιώργου Παπανδρέου προς τον Ελληνικό Λαό ήταν πάνω σε μας, στις Περιφερειακές Εκλογές της 7ης Νοέμβρη 2012, στη γνωστή διακαναλιακή συνέντευξη που έδωσε ο Μνημονιακός Πρωθυπουργός στις  27 Οκτώβρη 2010.

Τότε εκβίασε τον λαό λέγοντας ότι «εάν εκλεγούν Δημαράς και Καλούδης θα πάει σε πρόωρες εκλογές τον Δεκέμβρη 2010,  θα υπάρξει ακυβερνησία και δεν θα πληρωθούν  οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι τους μισθούς και τις συντάξεις τους». Ο εκβιασμός αυτός  έπιασε και στη συνέχεια μέχρι και σήμερα  τα ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ συνεχώς εκβιάζουν τον λαό με χρεωκοπία και μη πληρωμή συντάξεων και μισθών του Δημοσίου !
 
Τα δύο Μνημόνια εκτός από την υποτέλεια, τη φτώχεια, τη μιζέρια, την εξαθλίωση, τον διωγμό και εξαφάνιση των επαγγελματιών, εμπόρων, της μικρομεσαίας τάξης, της εκτίναξης σε απίστευτα ύψη της ανεργίας, της κατάθλιψης και τόσα άλλα δεινά  που μας προκάλεσαν με τα Μνημόνιά τους, η εφαρμογή των Μνημονίων έκαναν την  οικονομία  βαρέλι δίχως πάτο:

 Από τη στυμμένη λεμονόκουπα  δεν μπορεί να βγεί άλλο λεμόνι.

Οι ίδιοι και ο Σόιμπλε λένε ότι το χρέος συνεχώς αυξάνεται και το 2020 θάναι στο  135% του ΑΕΠ!

Εάν εσείς είχατε βάλει διευθυντή στο μαγαζί σας κάποιαν ή κάποιον που σας έκλεβε και σας χρεωκοπούσε θα τον ξαναβάζατε για να σας …σώσει;

Εννοείται ότι αυτοί που μας κατέστρεψαν ( κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ & Ν.Δ. και τα Μνημόνιά τους)  δεν μπορεί να είναι και αυτοί που θα μας σώσουν.      

Είναι προκλητική η έλλειψη οιουδήποτε απολογισμού των δύο κύριων μνημονιακών κομμάτων για τα νησιά μας, τα οποία έχουν εγκαταλείψει, έχουν καταληστεύσει τον πλούτο μας και τα …έχουν αφήσει ακόμα και χωρίς συγκοινωνίες !  Σε κάθε εκλογή υπόσχονται τα ίδια και το μόνο που κα΄νουν είναι να περιφρουρούν τα αντιδημοκρατικά προνόμια τους μιάς κάστας, που μπορούν να κλέβουν (όσοι/-ες κλέβουν, και είναι πολλοί και πολλές)  χωρίς να διώκονται και να τιμωρούνται, χωρίς να μπορεί να γίνει δήμευση των περιουσιών τους και επιστροφή των κλεμμένων !

Καμμία  «δέσμευσή τους-υπόσχεσή» τους δεν τηρήθηκε ! Τα νησιά μας κάθε χρόνο βρίσκονται σε χειρότερη θέση.(Οι Παξοί χωρίς καμμία συγκοινωνία, Οθωνοί-Ερείκουσα-Μαθράκι χωρίς ηλεκτρικό και συγκοινωνίες, χοντρά ψέμματα και απάτες για τα φράγματα, και τόσο άχρηστοι –ες που ούτε τα έπιπλα από ένα Δικαστήριο για δύο χρόνια δεν αγόρασαν, το οποίο οι Δικηγόροι της Κέρκυρας τόχουν χρυσοπληρώσει 10 φορές με τα Μεγαρόσημα.)

Είναι σαφές ότι υπάρχει φτώχεια γνήσιου πολιτικού λόγου, φτώχεια  Επτανησιακού λόγου από όλα τα κόμματα, φτώχεια προγραμμάτων για τα Επτάνησα, για τη Νησιωτική Περιφερειακή Ανάπτυξη, για οικονομική και πολιτική αποκέντρωση. Υπάρχει σοβαρό κενό στην εκπροσώπησή μας.

Με βάση την ιδρυτική μας Διακήρυξη, τη συνεπή μέχρι σήμερα αγωνιστική αντιμνημονιακή στάση μας αλλά και  το συμφέρον των Νησιών μας,

εννοείται ότι είναι   ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ η ΨΗΦΟΣ  ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.