Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Α. Ζαπάντης: Απαράδεκτη η εικόνα της Σκάλας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΚΑΛΑ , Ο ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ  ΣΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ .


Η Πρωτομαγιά ήρθε και …πέρασε , η τουριστική περίοδος ξεκίνησε αλλά η εικόνα που παρουσιάζει η Σκάλα  είναι το λιγότερο απαράδεκτη.

Οι κάτοικοι της Σκάλας και οι επαγγελματίες είναι θεατές πλέον σε ένα θέατρο του παραλόγου.
Υποσχέσεις από τη Δημοτική Αρχή, μεγαλόστομες διακηρύξεις και  συνεδριάσεις επιτροπών αλλά πρακτικό αποτέλεσμα κανένα.

Οι ελπίδες για μια καλή τουριστική περίοδο, ειδικά σήμερα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, βουλιάζουν μέσα στη δίνη των προβλημάτων που δεν έχουν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Η Σκάλα, ο πιο σημαντικός τουριστικός προορισμός της Κεφαλλονιάς με περισσότερες από 5.000 κλίνες, παρουσιάζει απαράδεκτη εικόνα.

  • Δρόμοι σκαμμένοι, με λακούβες και επικίνδυνες παγίδες που δεν έχουν αποκατασταθεί,
  • Ο παραλιακός δρόμος σχεδόν αδιάβατος με κίνδυνο να συμβούν ατυχήματα,
  • Σκουπίδια σε πολλά σημεία, πεζοδρόμια που δεν έχουν καθαριστεί, λάμπες καμένες, φωτιστικά που δεν λειτουργούν,
  • Παιδικές χαρές που έχουν ανάγκη από επισκευές και συντηρήσεις.
  • Οι τουρίστες έχουν έλθει αλλά οι παραλίες δεν έχουν καθαριστεί, αντίθετα σε κάποια σημεία έχουν φορτωθεί με χώματα και μπάζα.

Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της Σκάλας ζητούν απάντηση :

Ποιός είχε την ιδέα αντί να καθαρίσει την παραλία, να την οργώσει με τρακτέρ λες και είναι …λαχανόκηπος;

Επίσης:

  • Συνεργείο καθαριότητας με επαρκή αριθμό ατόμων και αυτοκίνητο σε καθημερινή βάση, για να μπορεί να καθαρίζει χιλιόμετρα ακτών και δρόμων αλλά και τους κοινόχρηστους χώρους, δεν έχει οργανωθεί ακόμα,
  • Το γραφείο τουριστικών πληροφοριών είναι άγνωστο εάν θα λειτουργήσει.

Ο Πρόεδρος και το Τοπικό Συμβούλιο, τοπικοί φορείς όπως ο Σύλλογος Εμπόρων Σκάλας, κάτοικοι και επαγγελματίες έχουν αντιδράσει από νωρίς.

Με έγγραφά τους, με προσωπικές παραστάσεις στο Δήμαρχο, με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση στη Σκάλα μαζί του, επισήμαναν έγκαιρα τα προβλήματα και ζήτησαν να έχουν λυθεί πριν αρχίσει η τουριστική περίοδος.

Όμως η τουριστική περίοδος ξεκίνησε και η εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή είναι δυσφήμηση για τον τουρισμό μας.

Βέβαια η εικόνα δεν είναι καλύτερη ούτε στον Κατελειό όπου δρόμοι και πεζοδρόμια δεν έχουν καθαριστεί  ακόμα.

Ακόμη και τα φύκια  δεν έχουν απομακρυνθεί  από την παραλία και βρίσκονται σωρός δίπλα στα μαγαζιά και στον οικισμό.

Ειδικά στη Σκάλα ο Πρόεδρος και το Τοπικό Συμβούλιο έχουν θέσει εγγράφως στη διάθεση του Δημάρχου τις παραιτήσεις τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προβλήματα της Κοινότητας που δεν αντιμετωπίζονται από τη Δημοτική Αρχή.

Σήμερα δεν υπάρχουν πλέον άλλα χρονικά περιθώρια. Η οργή και η αγανάκτηση περισσεύουν γιατί τουριστικές δραστηριότητες και επαγγελματίες καταστρέφονται.

Καλούμε το Δήμαρχο Κεφαλλονιάς κ. Παρίση να αναλάβει προσωπικά την πρωτοβουλία ώστε όλα αυτά τα προβλήματα να λυθούν άμεσα.

Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλλονιάς να συζητήσει άμεσα και κατά προτεραιότητα το θέμα ώστε να υπάρξουν δεσμεύσεις αλλά και για να μην επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοιες καταστάσεις.

Ήδη έχουμε καθυστερήσει και η ζημιά στην περιοχή και στον τουρισμό μας έχει γίνει.

Σκάλα, 2-5-2012

Ανδρέας Ζαπάντης
Δημοτικός Σύμβουλος Κεφαλλονιάς
Πρώην Δήμαρχος Ελειού-Πρόννων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.