Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

H Πράσινη Γωνιά του Λυκείου Σάμης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσει για την συνεργασία που έχει ξεκινήσει με το Γενικό Λύκειο Σάμης, στο πλαίσιο του Μαθήματος «Ερευνητική Εργασία (Project)» για το 2ο Τετράμηνο του Σχολικού Έτους 2011-2012, ανταποκρινόμενος άμεσα στην σχετική πρόσκληση από τον υπεύθυνο του Μαθήματος, κ. Στυλιανό Θεοδωρακέα. Το θέμα που επιλέχθηκε σχετίζεται άμεσα με το περιβάλλον της Κεφαλονιάς και φέρει τον τίτλο «Η πράσινη γωνιά του Λυκείου Σάμης».

Η Εργασία χωρίζεται σε ένα θεωρητικό και σε ένα πρακτικό μέρος. Το θεωρητικό μέρος αποτελείται από την βιβλιογραφική αναζήτηση για το περιβάλλον και για τα είδη της χλωρίδας της Κεφαλονιάς. Το πρακτικό μέρος περιλαμβάνει επισκέψεις στην ευρύτερη περιοχής της Σάμης για την συλλογή φυτικών δειγμάτων, την αποξήρανσή τους και την αναγνώρισή τους. Επιπλέον, στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης, θα γίνει η διαμόρφωση του αύλειου χώρου του σχολικού συγκροτήματος του Λυκείου Σάμης, έκτασης 120 τ.μ., για την φύτευση και καλλιέργεια χαρακτηριστικών φυτών της περιοχής.

Η παραπάνω προεργασία και η διαμόρφωση του αύλειου χώρου του σχολείου, στοχεύει στην επαφή και εξοικείωση των μαθητών με την χλωρίδα και το περιβάλλον της περιοχής τους, καθώς και στην μεταφορά γνώσης από τους παλαιότερους στους νεότερους (μέσα και από τη συμπλήρωση σχετικών ερωτηματολογίων που θα διανείμουν οι μαθητές). Εκτιμάται ότι με την εμπειρία που θα αποκομίσουν οι μαθητές, θα αγαπήσουν ακόμα περισσότερο την περιοχή τους, θα συνειδητοποιήσουν την σπουδαιότητά της και θα αποκτήσουν τη φιλοδοξία να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους, τις οποίες θα αξιοποιήσουν μελλοντικά για μια καλλίτερη ποιότητα ζωής.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τις 7/02/2012 έως τις 15/05/2012.

Η δραστηριότητα αυτή ελπίζουμε να αποτελέσει την αφετηρία για την ανάπτυξη παρόμοιων συνεργασιών και με άλλα σχολικά συγκροτήματα με θέματα από το ευρύτερο περιβάλλον της Κεφαλονιάς και ιδιαίτερα του Εθνικού Δρυμού Αίνου.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου βρίσκεται πάντοτε στη διάθεση των εκπαιδευτικών, που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν παρόμοιες δράσεις.

Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορούν να λαμβάνουν από την κ. Βασιλική Καραγιάννη, μέλος του επιστημονικού προσωπικού του Φορέα, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κουτάβου, Τ.Θ. 222, 28100 Αργοστόλι (Τηλ./Fax: 26710 29258, E-mail: foreasainou@ath.forthnet.gr) κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες.

Ο Δ/ντής του Γενικού Λυκείου Σάμης
Παύλος Βασιλάτος

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.του Φορέα Διαχείρισης Ε.Δ. Αίνου
Καθηγήτρια Γεωργία Καμάρη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.