Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΥΧΩΤΑΣ: Ενα χρόνο μετά, τα φούμαρα της Δημοτικής Αρχής, διαλύθηκαν


http://i.stpl.gr/image.ashx?m=Fit&f=L2ZpbGVzLzEvbmV3X2ltYWdlcy8yMDExLTEwLTE0LzQ4Ny83MTk1ODY5LmpwZw%3D%3D&t=634541723382646270&w=581&h=432

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΡ. ΡΟΥΧΩΤΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου 2012 παίχθηκε η τρίτη πράξη του έργου της λήψης δανείου για τη κάλυψη του χρεωστικού ανοίγματος των 3.100.000 ευρώ του πρώην Δήμου Λειβαθούς.

Είναι προφανές ότι με το κλείσιμο της τρίτης πράξης δεν έπεσε και η αυλαία στην υπόθεση γιατί είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει και τέταρτη πράξη.
Αυτή τη φορά όμως, όπως μάλιστα τόνισα και στην τοποθέτηση μου επί του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, υπήρχε μία ειδοποιός διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα επί του θέματος, Δημοτικά συμβούλια.

Ο βαθύτατος προβληματισμός των συμβούλων της πλειοψηφίας κατά τη διάρκεια της συζήτησης, που τελικά εκφράστηκε με την απουσία δύο μελών της πλειοψηφίας, το όχι από άλλους τρείς συναδέλφους, και το βαρύτατα δύσθυμο ναι των υπολοίπων.

Παράλληλα βεβαίως εντύπωση προκαλεί η συμπόρευση, για μία ακόμη φορά, της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον κύριο Δήμαρχο.

Προσωπικά δεν νοιώθω ευτυχής που ένα χρόνο μετά τη σκαιά συμπεριφορά του Δημάρχου στο πρόσωπό μου δικαιώνομαι για τις αντιρρήσεις και τις επιλογές μου.

Στήριξα την εκλογή του κ Παρίση για την επιβεβλημένη, κατά την άποψη μου, αλλαγή της παγιωμένης πολιτικής πρακτικής στη τοπική αυτοδιοίκηση στην Κεφαλλονιά.

Και λέω επιβεβλημένη, επειδή τα αποτελέσματα της λειτουργίας των πρώην Δήμων τόσο σε οικονομικό, όσο και σε διοικητικό επίπεδο, έδειξαν πόσο αναγκαία ήταν αυτή η αλλαγή.

Όμως, αμέσως μετά την εκλογή μας και ενώπιον του συνόλου των δημοτικών συμβούλων της παράταξης μας, στις 2 Δεκεμβρίου 2010, διατύπωσα τις θέσεις μου, και κυρίως την διαφωνία μου με τις πρακτικές του Δημάρχου και σε θέματα αρχών και σε θέματα διαδικαστικά, όπως π.χ.

  • την πρόσληψη συμβούλων,
  • τη πολιτική συνεργασία με τον κ Μιχαλάτο,
  • τη λειτουργία Δημοτικής επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης
  • την μετατροπή του κτιρίου της Τραπέζης της Ελλάδος σε Δημαρχείο
  • την έλλειψη ενιαίων και αντικειμενικά αποδεκτών κριτηρίων στην επιλογή των προσώπων τα οποία θα στελέχωναν τις θέσεις ευθύνης στο Δήμο γενικότερα κτλ

Η έκρηξη του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26ης Φεβρουαρίου 2011, δηλαδή δύο μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, απλώς επιβεβαίωσε τη διαφορά αρχών και αξιών μεταξύ εμού και του ιδίου, και επισημοποίησε τις διαφορές μας.

Όλο αυτό τον καιρό γι΄ αυτούς τους λόγους και κυρίως για την άρνηση μου να συμφωνήσω στη λήψη δανείου για το χρεωστικό άνοιγμα του Δήμου Λειβαθούς, από ελάχιστους συμβούλους της πλειοψηφίας κατηγορήθηκα ως λαϊκιστής.

Και τότε και τώρα δήλωσα ότι, αν η διαχείριση του Δημοσίου χρήματος με διαφάνεια και νομιμότητα είναι λαϊκισμός, ναι είμαι βαθύτατα λαϊκιστής

Διερωτώμαι όμως και εγώ τώρα με τη σειρά μου πως χαρακτηρίζεται

  • η διαχείριση 1.500.000 ευρώ χωρίς προϋπολογισμό
  • οι καταγγελίες για τη λειτουργία της Διαδημοτικής από την κ Κατσαίτη
  • η εκτέλεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των έργων και προμηθειών του Δήμου μόνο με απ ευθείας αναθέσεις (πρακτική για την οποία κατηγορεί συστηματικά όλους τους προηγούμενους δημάρχους)
  • η εκπόνηση μελετών με απ ευθεία αναθέσεις αντί από τις υπηρεσίες του Δήμου
  • η κατάτμηση των έργων και των προμηθειών,
  • η συντήρηση με κραυγαλέα παράνομο τρόπο κτιρίου που αμφισβητείται ακόμη και η στατική του επάρκεια,
  • η προμήθεια προϊόντων και υπηρεσιών εκτός Κεφαλλονιάς ακόμη και για είδη και υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρουν οι επαγγελματίες και οι επιστήμονές του Νησιού μας
  • το στήσιμο λαϊκού δικαστηρίου για πρώην δημάρχους για πόσο 18.000 ευρώ και η γαργάρα ανοίγματος 3.100.000 ευρώ
  • η αδυναμία μετά από ένα ολόκληρο χρόνο να εξευρεθεί χώρος στέγασης της τεχνικής υπηρεσίας
  • η διάλυση όλων των περιφερειακών υπηρεσιών
  • η παραίτηση του πρώτου Γενικού Γραμματέα του Δήμου
  • η άρνηση παροχής στοιχειών για τα οικονομικά του Δήμου, της Διαδημοτικής, και της ΔΕΥΑΚ σε δημοτικούς συμβούλους
  • Ο διαχωρισμός του προσωπικού του Δήμου σε ημετέρους και μη κτλ κτλ.

Χωρίς κανένα ενδοιασμό η απάντηση είναι ότι, οι ως άνω πρακτικές της Δημοτικής Αρχής αποτελούν άκρατο και φθηνό, λαϊκισμό και πολύ σύντομα θα αποδειχθούν και επιζήμιες για τους συμπολίτες μας.

Η ψήφος των συναδέλφων δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, όπως καταγράφηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, αποδεικνύει ότι όλες οι κατά καιρούς κατηγορίες αυτής της μικρής μειοψηφίας εναντίον μου, δεν αποτελούσαν παρά προπέτασμα καπνού για να καλύψουν τα λάθη της πολιτικής του Δημάρχου.

Και όπως όλα τα φούμαρα γρήγορα διαλύθηκαν.

Και κάτι τελευταίο

Η επίθεση του κ Νίκου Ανουσάκη στην οικογένεια ενός συμπολίτη είναι απαράδεκτη, την έχω υποστεί και την υφίσταμαι στο πρόσωπο μου και στο πρόσωπο των παιδιών μου όλα αυτά τα χρόνια, και είμαι προετοιμασμένος για τα χειρότερα, και γι αυτό την καταδικάζω με το πιο κατηγορηματικό τρόπο.

Επίσης η αναφορά του κ Ανουσάκη στην όποια οφειλή του συγκεκριμένου συμπολίτη μας, που και αυτή είναι καταδικαστέα, ελπίζω ότι δεν αποτελεί προανάκρουσμα στοχευμένου εξευτελισμού όσων εκ των συμπολιτών μας, για λόγους οικονομικής ή άλλης αδυναμίας, είναι οφειλέτες του Δήμου και δεν συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις.

Ως ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι εγώ και ο κ Νέστωρας Βεντούρας, με τη συνέπεια των λόγων και των έργων μας επί εννέα χρόνια , αλλά και με τη ψήφο μας στο παρόν δημοτικό συμβούλιο, υπηρετήσαμε και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το συμφέρον των συμπολιτών μας με ειλικρίνεια, διαφάνεια, και νομιμότητα.

Ληξούρι 18 Φεβρουαρίου 2012

Βασίλης Γρ. Ρουχωτάς
Πολιτικός Μηχανικός
Δημοτικός Σύμβουλος

Πηγή: http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=27207&Itemid=152

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.