Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Αναφορά της Ρίτας Τσιντίλη - Βλησμά στην «Εγκάρισα Πτήση» του Κώστα Ευαγγελάτου

Ο Κώστας Ευαγγελάτος δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για τον ίδιο και το έργο του. Από τα πρώτα του εφηβικά φτερουγίσματα έγινε πασίγνωστος και δεκτός, απ’ ολόκληρο τον ανάλογο καλλιτεχνικό κόσμο.

Η ποιότητα της εργασίας του τον ανέδειξε έγκαιρα σ’ έναν από τους πιο εξαιρετικούς σύγχρονους δημιουργούς. Για’ τούτο και κάθε καινούργια εργασία του δεν μας εκπλήσσει… Αντίθετα , την περιμένουμε και τη δεχόμαστε με αγάπη.

Το ποιητικό έργο του Κώστα Ευαγγελάτου είναι σύνθετο. Αποτελείται πάντα- ή σχεδόν πάντα- από στίχο και ζωγραφιά. Κάθε σελίδα της συλλογής του « Εγκάρσια πτήση», εκδόσεις Απόπειρα, έχει τόσα να δώσει και να πεί…

Εγγίζει χορδές μυστικές της καρδιάς και της ψυχής και φέρνει στην επιφάνεια θύμησες που εθεωρούντο λησμονημένες ή απλά κοιμισμένες. Λέμε πάντα ότι πολλοί ποιητές μας ζωγραφίζουν συγχρόνως με την ποιητική τους δημιουργία.

Το βλέπουμε άλλωστε αυτό έντονα στο Γιάννη Ρίτσο. Το ωραίο στην περίπτωση είναι ότι ο καθένας δίνει με το δικό του τρόπο αυτό που επιδιώκει να φέρει στην επιφάνεια.

Κι εδώ, ο αγαπητός Κώστας Ευαγγελάτος παρουσιάζει όλη την ευαισθησία που κρύβει βαθειά του. Ο παλμός των στίχων του αγκαλιάζεται αρμονικά με όσα ζωγραφικά σχεδιάσματα διακοσμεί τις σελίδες του.

Κάθε φορά που πέφτει εκ νέου η ματιά μας σε κάποιο στίχο του, έχουμε την εντύπωση ότι μας λέει και κάτι καινούργιο, ότι μας στρέφει σε ορίζοντες αλλιώτικους, μακρινούς, απλησίαστους, ονειρικούς.

Κάθε φορά ξυπνάει βαθειά μας μια άλλη εικόνα κι αναρωτιόμαστε πώς γίνεται αυτός ο καλλιτέχνης να τα παντρεύει όλα –πράγματα τόσο διαφορετικά- σε λίγες λέξεις… Διαπιστωμένο, πια, ότι έχει ένα δικό του τρόπο, τρυφερό κι ευγενικό, που τον κάνει να ξεχωρίζει. Μας παίρνει απ΄το χέρι και μας οδηγεί στους κόσμους του.

Τι να πούμε, λοιπόν; Μα τι άλλο από μιαν ευχή, βγαλμένη απ’ τα βάθη της ψυχής μας, για καλή συνέχιση στον όμορφο δρόμο του, που είναι αγάπη στο συνάνθρωπο και απέραντη προσφορά.

ΡΙΤΑ ΤΣΙΝΤΙΛΗ-ΒΛΗΣΜΑ
Λογοτέχνης, ερευνήτρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.