Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

ΚΕΔΗΚΕ - Καρναβάλι 2012

Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.


Καρναβάλι στην Κεφαλονιά
Αργοστόλι 2012


16-27 Φεβρουαρίου

Αγαπητοί φίλοι

Στους καιρούς που ζούμε, η ανάσα χαράς και ξεγνοιασιάς που δίνει η περίοδος της Αποκριάς σε μικρούς και μεγάλους, ίσως είναι πιο αναγκαία από κάθε άλλη φορά.

Κόντρα στην απαισιοδοξία και με τον κεφαλονίτικο πολιτισμό σύμμαχό μας σαν αντιστάθμισμα στην μελαγχολία της καθημερινότητας, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλονιάς επιδιώκει να προσφέρει μια όαση κεφιού και απόδρασης από τις δύσκολες συνθήκες, ένα ζωντανό χαρούμενο γλέντι, τόσο στο κέντρο όσο και στην περιφέρεια του Δήμου Κεφαλονιάς.

Στις φετινές μας εκδηλώσεις η παράδοση συνδυάζεται με το καινούργιο, το χθες συμπορεύεται με το σήμερα…

Για την διοργάνωσή του φετινού καρναβαλιού στηριχθήκαμε στο δικό μας ανθρώπινο δυναμικό, στους πολιτιστικούς συλλόγους, στους τοπικούς φορείς και στους επαγγελματίες του τόπου μας. Όλοι μαζί με αίσθημα προσφοράς, κέφι, μεράκι, ιδέες και αγάπη για το νησί μας ετοιμάσαμε ένα αποκριάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων με τόλμη και φαντασία, με αναφορά στην προφορική μας πολιτιστική παράδοση που εκφράζεται μέσα από τα παραμύθια μας….


Δώστου κλώτσο να γυρίσει, παραμύθι ν’ αρχινήσει…

Μια φορά και έναν καιρό στα χρόνια των τροϊκανόνε ήταν ένα όμορφο νησί με κάτι ανυπότακτους κατοίκους που ξέρανε να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της ζωής σατιρίζοντάς τες και διασκεδάζοντας με κάθε αφορμή…

Μεγάλος καπνός σηκώνεται στην Έρυσο την Πέμπτη το πρωί. Τσίκνα και γέλια, αστεία και διασκέδαση… τι γίνεται; Στο ΔΝΤ ανησυχούν…. Ποιοι είναι αυτοί που πάνε κόντρα στην απαισιοδοξία των καιρών; Διασκεδάζουν και τσικνίζουν; Τα μέτρα μας δεν τους ακουμπάνε; Στείλτε τον δράκο να δούμε τι γίνεται…

Μεγάλος δράκος κατεβαίνει στην παραλία του Φισκάρδου, η τσίκνα τον οδηγεί στα Αντυπάτα Ερίσου …
- Μωρέ ετούτοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα, για να πάω μέχρι τη «χώρα» να δώ τι κάνουνε εκεί…

Δρόμο παίρνει δρόμο αφήνει και ο δράκος ξεκινάει… Όπως περνάει από την Θηνιά ακούει τον «χαλασμό» που γίνεται στο Ληξούρι, γλέντια και χαρές…

- Γρήγορα για το Αργοστόλι…

Πω, πω γλέντι. Ετούτοι ξεκινήσανε να γλεντάνε μες στην μέση του χειμώνα.. Ω ψυχή μου ξεκίνησε το καρναβάλι στην Κεφαλονιά, άντε τώρα να τους μαζέψεις…

Ο πονηρός δράκοντας σκέφτηκε: «Θα τους βάλω να ψάξουνε ένα κρυμμένο θησαυρό να ξεχαστούνε…»

Μα η διασκέδαση συνεχίζεται πιο πολύ σε όλο το νησί. Ο δράκοντας αποφασίζει να καλέσει βοήθεια από την Ευρώπη....

Με το μεσημεριανό καράβι αποβιβάζεται στον Πόρο η ίδια η φράου Μέρκελ, που δεν τις άρεσαν όσα γίνονται στο νησί. «Ετούτοι εδώ δεν υποτάχθηκαν ποτέ» σκέφτηκε. «Σε τούτο το νησί των κουρλόνε ξεκινήσανε πολλές εξεγέρσεις… το γέλιο και η διασκέδαση είναι χειρότερα από όλα….». Και ξεκινάει για το Αργοστόλι να βρει το φίλο της το δράκοντα των δουνοτούδονε να δούνε τι να κάνουνε…

Ακούνε γέλια και χαχανητά. Μουσικές και διασκεδάσεις στον Κούταβο…

Αφού είδαν και αυτά εφοβηθήκανε… Τα κεφαλονιτόπουλα με το ξέφρενο κέφι τους και την σπιρτάδα, τους αποκουρλάνανε…

Μα για στάσου, τι είναι ετούτο εδώ…

«Ετούτοι οι Κεφαλονίτες δεν μαζεύονται…. Ξεσαλώσανε εντελώς, όλοι μαζί μαζεύονται και διασκεδάζουν…»

Ο Δράκος και η Μέρκελ μετά τον ξεσηκωμό των Κεφαλονιτών εσκιαχτήκανε … «Πάμε να φύγουμε δράκοντα»… Μα από πού;
- Πάμε στον Κούταβο, στη Πύλαρο στην Σκάλα… ή να πάμε στην Σάμη να πάρουμε το παπόρο….

Έτσι και έγινε. Εμπαρκάρανε στο καράβι και εξαφανιστήκανε.
Και ζήσαμε εμείς καλά και τα παιδιά μας καλύτερα.

2 σχόλια:

  1. Όπως βλέπετε αγαπητό Ρουπάκι και Σαμικοί, ακόμη και στο παραμύθι της ΚΕΔΗΚΕ για το Καρναβάλι, στη Σάμη πάνε μόνο για να πάρουν το καράβι και να φύγουν. Ας το πάρουμε απόφαση και ας μην περιμένουμε τίποτε καλύτερο.

    Πάραλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με το συμπαθιο φιλτατε, αλλα ΓΙΑΤΙ να περιμενουμε κατι καλυτερο ?
    Εσυ και εγω και ο καθενας μας τι καναμε για να περιμενουμε κατι καλυτερο ?
    Μια ζωη μονο να κρινουμε κατακρινουμε ξερουμε αν δεν κανω λαθος !
    Τοσα χρονια που ηταν στην ευθυνη του δημου σαμης τα σπηλαια-χρυσορυχεια της περιοχης ΠΟΥ πηγαν τοσα λεφτα ?
    Απαντηση: Τα τσεπωσαν ιδιωτες (και καλα καναν αφου τους αφησαν).
    ΤΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ οι εκαστοτε τοπικοι αρχοντες στην σαμη για να αποτελεσει πολο ελξης στην περιοχη ?
    Απαντηση: ΤΙΠΟΤΑ
    Ολο το επιχειρηματικο δαιμονιο των σαμικων υπευθυνων ηταν να σπαταλουν χρημα και να φερνουν καθε λογης πλαστικο "καλλιτεχνη" για μια συναυλία-(αρπαχτη) κατα την οποια κονομαγαν ευκαιριακα 5-10 μαγαζια-ιδιωτες και αυτο το βαφτιζαμε "αναπτυξη". Απο εκει και περα αυτοι οι υπευθυνοι φεσωσαν και τον δημο με κοντα 1 μυρριο ευρω που τωρα πρεπει να πληρωθουν !

    ΤΙ ΦΤΙΑΞΑΜΕ σαν περιοχη ? = ΤΙΠΟΤΑ
    Σαν ιδιωτες τι κάνουμε ? = ΤΙΠΟΤΑ, ξερουμε μονο να περιμενουμε απο αλλους να κανουν κατι για να τους κρινουμε-κατακρινουμε.

    ΛΥΣΕΙΣ φιλτατε εχεις να προτεινεις ?
    Εκει ειναι η "μαγκια". Εσυ , εγω, και ο καθενας πως μπορουμε να κανουμε κατι για να ερθει κοσμος στην σαμη ?

    Αφου απο το ξεφτιλοκρατος που εχουμε δεν περιμενουμε τιποτα, ας ξοδευουμε φαια ουσια τουλαζιστον στο να καταθετουμε λυσεις εστω και αν δεν ειμαστε εμεις οι "αρμοδιοι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.