Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διάλεξη για την επτανησιακή μπάντα από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Ληξούρι

Την εβδομάδα αυτή ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων της εκπαιδευτικής δράσης «Συντήρηση και Επισκευή Πνευστών και Κρουστών Μουσικών Οργάνων».

Στο πλαίσιό τους, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου και ώρα 17:30, ο Λέκτορας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Κωνσταντίνος Καρδάμης θα παρουσιάσει διάλεξη με θέμα:
«Η Μπάντα στα Επτάνησα»

Η διάλεξη είναι ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο και προσκαλούνται να συμμετάσχουν όλα τα μέλη και οι φορείς της Τοπικής Κοινωνίας. Η εκδήλωση γίνεται στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς, στις αίθουσες του Τμήματος (Κτίρια πρώην ΒΕΣ).

Η σημαντική αυτή εκπαιδευτική δράση, που θα συνεχιστεί και το επόμενο εξάμηνο από το Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, περιλαμβάνει διαλέξεις και πρακτική εξάσκηση για τη συντήρηση και επισκευή μουσικών οργάνων, οι οποίες απευθύνονται στους μαθητές των Φιλαρμονικών Σχολών της Κεφαλονιάς και στους εκπαιδευτές τους, αλλά και στους φοιτητές του Τμήματος.

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι ο χώρος των Επτανήσων, εκμεταλλευόμενος την πλούσια και μοναδική μουσική παράδοσή του, να καταστεί πανελλαδικό σημείο αναφοράς όσον αφορά το αντικείμενο της επιστημονικής συντήρησης των παραδοσιακών οργάνων αλλά και γενικότερα των υλικών και άυλων έργων του Πολιτισμού.

Επιστημονικός Υπεύθυνος: Επ. Καθηγητής Διονύσιος Κατερέλος
Πληροφορίες: 26710-92855 (Γραμματεία Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων), www.teiion.gr

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.