Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Θεοφάνεια στην Κεφαλονιά

Με μια δόση πικρίας αναδημοσιεύουμε δελτία τύπου για τον εορτασμό των Θεοφανείων στην υπόλοιπη Κεφαλονιά.

Η Σάμη, πιστή στην παράδοση μάλλον, δεν έχει προετοιμάσει - για την ώρα - πρόγραμμα εορτασμού. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο λιμάνι της Κεφαλονιάς, με δρομολόγια στο Ιόνιο και την Αδριατική.

Θα περιμέναμε μια άλλη προσέγγιση και σε αυτό. Έχουμε ακόμη χρόνο, την Παρασκευή είναι ο Αγιασμός των Υδάτων.....

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΥΛΑΡΟ

Την 6η Ιανουαρίου 2012, και ωρα 11:00 Μετά την λειτουργία στο λιμάνι της Αγίας Ευφημίας θα πραγματοποιηθεί η τελετή Αγιασμού των υδάτων παρουσία όλων των Αρχών της περιοχής.
Στις παραπάνω εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν όλοι οι Πάγιοι Αποδέκτες Επισήμων Εορτών και οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας.

Ο Αντιδήμαρχος
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ Χ. ΒΑΓΙΩΝΙΤΗΣ


Αγιασμός των υδάτων στο λιμανάκι της Αγίας Πελαγίας Σβορωνάτων.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Σβορωνάτων, ανακοινώνει ότι την 6/1/12 και ώρα 11:30 θα τελεσθεί ο Αγιασμός των υδάτων στο λιμανάκι της Αγίας Πελαγίας Σβορωνάτων.

Τα θετικά σχόλια αλλά και η υψηλή επισκεψιμότητα κατά τον αγιασμό της 6/1/11, όταν για α΄ φορά ξεκινήσαμε αυτήν την τελετή, μας οδήγησαν στην ανάγκη να την καθιερώσουμε και στο μέλλον.
Η παρουσία και φέτος όλων των ενοριτών, αλλά και των φίλων μας από τα τριγύρω χωριά και τις ευρύτερες περιοχές του νησιού μας, θα είναι τιμή και ιδιαίτερη χαρά για όλους μας και ευχόμαστε ο Σταυρός του Χριστού να αγιάσει και τις καρδιές μας, έτσι ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε καλοί και χρήσιμοι χριστιανοί. Να μας δώσει υγεία, υπομονή και κουράγιο να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες ημέρες που όλοι βιώνουμε.

Σας ευχαριστούμε

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αγιασμός Υδάτων στην Πεσσάδα, Λειβαθούς

Σας Προσκαλούμε όπως Τιμήσετε με την παρουσία σας την καθιερωμένη Τελετή Αγιασμού των Υδάτων στο Λιμάνι της Πεσσάδας στη Λειβαθώ την Παρασκευή 6 Ιανουρίου 2012 στις 12.30.
Της Ιεράς Τελετής θα χοροστατήσει ο Πανοσιολογιότατος π.Γεράσιμος Φωκάς και Τιμές θα αποδώσει η Φιλαρμονική Λειβαθούς, με τη διεύθυνση του κ.Γρηγόρη Βαγγελάτου.

Με εκτίμηση,
ο Α/Δήμαρχος Λειβαθούς
Ευάγγελος Κεκάτος.

Ρουπάκι: Αναδημοσιεύσαμε από το Kefaloniaphotonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.