Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Δ.Καμπουράκης: Και όμως παράγει

Μη νομίσετε ότι έστειλε ο Δημήτρης Καμπουράκης άρθρο στο Ρουπάκι! Απλά σκεφτήκαμε ότι κάποιες φορές μπορούμε να αναδημοσιεύουμε και άρθρα που δεν φαίνεται να σχετίζονται τόσο στενά και άμεσα με την περιοχή μας. Δεν ξέρουμε αν ισχύουν οι αριθμοί που περιλαμβάνει το άρθρο που αναδημοσιεύουμε από το "Protagon.gr" αλλά νομίζουμε ότι πέρα από καταστροφολογία, άγχος, συμφορές και αποκλεισμούς - που είναι πολλές φορές απολύτως δικαιολογημένοι - είναι σημαντικό να βλέπουμε και απόψεις και σκέψεις "απάντηση στην κρίση" που λέγαμε και πιο παλιά.


Και όμως παράγει!
Του Δημ. Καμπουράκη

Η σκέψη μας εδώ στο protagon είναι πολύ απλή. Αν κάθε Έλληνας καταφέρει μέσα στο 2012 να αγοράσει ελληνικά προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ στη θέση ξένων προϊόντων που αγόρασε πέρυσι, τότε θα προστεθεί στην προβληματική ελληνική οικονομία το αστρονομικό ποσό των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ολόκληρο το περιβόητο ΕΣΠΑ που υποτίθεται ότι θα αναζωογονούσε τη χώρα, είναι 18 δισεκατομμύρια για τέσσερα χρόνια. Αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει η είσοδος 12 δις ευρώ τον χρόνο στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα; Τι σημαίνει σε επενδύσεις, σε νέες θέσεις εργασίας; Σε πολύπλοκα προβλήματα λοιπόν, χρειάζονται απλές λύσεις.

Στροφή στο ελληνικό τρόφιμο, στο ελληνικό ποτό, στροφή στον Έλληνα παραγωγό. Και σιγά-σιγά, στροφή στο ελληνικό ρούχο και το ελληνικό παπούτσι. Μην ψαρώνετε από τα πολυδιαφημισμένα ξένα προϊόντα, μη θεωρείτε μόδα την κατανάλωση τους. Οι πολυεθνικές του τροφίμου, του ποτού, του ρούχου, της συσκευής, μας έκαναν να τρώμε πλαστικά σαν Αμερικάνοι, να ντυνόμαστε σαν Βρεττανοί ή Ιταλοί, να πίνουμε σαν Γάλλοι, να γίνουμε γκατζετάκηδες σαν Γιαπωνέζοι. Η ματιά μας πρέπει να είναι ανοικτή στον κόσμο, αλλά όχι ως το σημείο να περιφρονήσουμε τους εαυτούς μας και να υιοθετήσουμε συμπεριφορές συλλογικής καταστροφής μας. Ως εδώ. Αξίζουμε πολύ περισσότερα και ως παραγωγοί και ως καταναλωτές και ως αυτεξούσιοι πολίτες.

*Διαβάστε εδώ το πρώτο μέρος του αφιερώματος του Δημήτρη Σκαρμούτσου στους Έλληνες παραγωγούς ξεχωριστών προϊόντων.

Πηγή: http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.koyzina&id=12155


Μπορούμε να σκεφτούμε ποιά είναι τα προϊόντα της Κεφαλονιάς; τί ξεχωριστό παράγει ή συνήθιζε να παράγει αυτός ο τόπος; Η λύση στη ζωή μας δεν είναι το δημόσιο και ο διορισμός αλλά η δουλειά και η εξωστρέφεια. 


Ρουπάκι.

2 σχόλια:

  1. Δημ. Καμπουράκης: Γνωστός Δημοσιοκάφρος Υπηρεσίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσχετα από αυτό αγαπητέ ανώνυμε, μπορούμε κάποιες φορές να ασχολούμαστε με την άποψη και όχι με τον συντάκτη;

      Διαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.