Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ / ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗΣ 2012

Ο ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης, πολυμορφικός εικαστικός Κώστας Ευαγγελάτος συνεχίζοντας την εκθεσειακή του δραστηριότητα κύρια σε ομαδικές εκθέσεις φέτος, πρόκειται να παρουσιάσει σε πολιτιστικούς χώρους της Ελλάδας και του εξωτερικού τις εκδόσεις τέχνης, ποίησης και αισθητικών δοκιμίων του που ήδη κυκλοφορούν με επιτυχία. Η αρχή θα γίνει στις 20 Ιανουαρίου 2012, ώρα 12.30, που θα παρουσιαστεί στον ΙΑΝΟ-Αλυσίδα Πολιτισμού, Σταδίου 24 στην Αθήνα, το ετήσιο συλλεκτικό του Ημερολόγιο ART-EST, με τίτλο " ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑ". Στην εκδήλωση ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς και συγγραφέας του βιβλίου " Η αισθητική ενατένιση του Κώστα Ευαγγελάτου- Δοκίμιο εικαστικού ήθους", εκδ.Συλλογές, θα προσεγγίσει αισθητικά της προσωπογραφίες του καλλιτέχνη, ο ιστορικός τέχνης Γιώργος Αγραπίδης θα αναφερθεί κριτικά σε όλα τα συλλεκτικά Ημερολόγια του πού έχουν εκδοθεί από την Αrtline and Gennesis της Θεσσαλονίκης, θα γίνουν προβολές των έργων τέχνης και ο γνωστός πιανίστας Μάριος Καζάς θα ερμηνεύσει έργα του Φράντς Σούμπερτ.

Στις 6 Φεβρουρίου 2012, ώρα 19.30, θα γίνει στο Κέντρο Δικανικών Μελετών του ομ.καθηγητή της Νομικής Αθηνών και διακεκριμένου διεθνώς Κώστα Μπέη, Αγ.Ισιδώρου και Σαρανταπήχου, Λυκαβηττός, η 2η παρουσίαση της ποιητικής του συλλογής " Εγκάρσια πτήση",εκδ. Απόπειρα και παράλληλη εικαστική έκθεση έργων του.Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι λογοτέχνες Αννα Κελεσίδου, καθηγήτρια φιλοσοφίας, ο Δημήτρης Καραμβάλης, δοκιμιογράφος,η Λίτσα Λεμπέση, μουσικολόγος και θα διαβάσει η ποιήτρια Μαριάννα Βλάχου.

Τον Απρίλιο στο Κ.Ε.Ο Αθηνών, Μιχ.Βόδα 28, θα παρουσιαστεί σε ειδική μουσικοποιητική εκδήλωση η ανθολογία ποιημάτων και σχεδίων του που κυκλοφορεί στη γαλλική γλώσσα και ήδη βαίνει στη δεύτερη έκδοση, με τίτλο " Μπλεγμένα μονοπάτια" / Chemins enchevêtrés.

Σημαντική επίσης είναι η αναφορά στα ιδιότυπα γλυπικά έργα του- επιζωγραφισμένα ξύλα, που κάνει ο καθηγητής παν/μίου, ιστορικός τέχνης, συγγραφέας Στέλιος Λυδάκης στην νέα έκδοση που μόλις κυκλοφόρησε " Η Νεοελληνική Γλυπτική, Ιστορία-Τυπολογία", των εκδόσεων Μέλισσα. Στον επίλογο του κεφαλαίου γιά την σύγχρονη γλυπτική αναφέρεται επαινετικά στον Κώστα Ευαγγελάτο, τον νεότερο ηλικιακά που επισημαίνει και δημοσιεύεται το έργο του " Αλίκτυπο τοτέμ".

Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.