Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Νέα Εποχή για την Κεφαλονιά - Φτάνει πια!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ……

Καταγγέλλουμε στο λαό της Κεφαλλονιάς την απαράδεκτη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου που με κύρια ευθύνη του Προέδρου έχει εκφυλιστεί σε «χάβρα» με την κακή έννοια της λέξης.

Ο κανονισμός πού ψηφίστηκε από τη Δημοτική πλειοψηφία δεν εφαρμόζεται.

Παρακολουθούμε άφωνοι συνεχείς αντεγκλήσεις, παρεμβάσεις εκτός σειράς, αδικαιολόγητες εντάσεις που ακυρώνουν την λειτουργία του, ενώ σε πολλές περιπτώσεις η διαδικασία επιβάλλεται με φωνές .

Έρχονται και ξαναέρχονται τα ίδια θέματα επειδή είναι απροετοίμαστα.

Τα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα έχουν γίνει κανόνας και δεν τηρείται χρόνος ομιλιών. Πολλές φορές ο Πρόεδρος σχολιάζει τις τοποθετήσεις .

Γενικότερα, στο όνομα της Δημοκρατίας, καταλύεται η δημοκρατική διαδικασία.

Η παράταξή μας εντόπισε από την αρχή τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στήριξε τον κ. Πρόεδρο κατ’ επανάληψη, περιόρισε τις παρεμβάσεις της, όσο μπορούσε, συμμετείχε και συμμετέχει όπου της ζητήθηκε, και κατέθεσε προτάσεις ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να ελευθερωθεί από μίζερους ανταγωνισμούς και να παράγει έργο.

Προτείναμε:

  • Να αποκεντρωθούν αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου στις επιτροπές
  • Να εφαρμοστεί άρθρο του κανονισμού που προβλέπει συσκέψεις των επί κεφαλής δημοτικών παρατάξεων ώστε να επιλύονται πολλά διαδικαστικά ζητήματα , να προωθούνται ταχύτερα απλά , τυπικά θέματα και κυρίως να γίνουν αμοιβαία αποδεκτοί οι κανόνες λειτουργίας του νέου, μοναδικού, συλλογικού πολιτικού οργάνου της Κεφαλονιάς.
  • Να γίνονται, αν χρειαστεί , τακτικές προκαθορισμένες συνεδριάσεις των οργάνων όπως αυτές λειτουργούν στο κοινοβούλιο. Είναι πολύ δύσκολο το νέο Δημοτικό συμβούλιο με- 41- άτομα να λειτουργεί σαν τα Δ.Σ. των τέως Δήμων.
  • Να γίνονται προ-συμβούλια σε θέματα σοβαρά και εξειδικευμένα ( Μελέτες-χωροταξικά θέματα, θέματα προγραμματισμού και οργάνωσης ) με συμμετοχή ειδικευμένων φορέων και πολιτών.
  • Να δοθεί σημασία και ρόλος στα τοπικά συμβούλια που σήμερα δεν έχουν κανένα περιθώριο έκφρασης και συμμετοχής.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Στην προγραμματισμένη για την Τετάρτη 7-12-2011 συνεδρίαση με ώρα έναρξης 17.30 γίναμε πάλι θεατές της ίδιας παράστασης.

Πέρασαν πέντε - 5 - ώρες και είχε συζητηθεί μόνο ένα θέμα … και αυτό εκτός ημερήσιας διάταξης που αφορούσε πρόταση μομφής κατά του Αντιδημάρχου κ. Κεκκάτου.

Η παράταξή μας ζήτησε να γίνει θέμα συζήτησης από το Δημοτικό Συμβούλιο η όλη λειτουργία της επιτροπής τουρισμού της οποίας προΐσταται ο κ. Κεκκάτος, καυτηρίασε δε την ανάρμοστη συμπεριφορά του σε συνεδρίαση της επιτροπής.

Η πυροδότηση της συνεδρίασης δόθηκε από τον ίδιο Αντιδήμαρχο κ. Κεκκάτο όταν αποκάλυψε ότι έγγραφα και δημοσιεύματα, που τον αφορούσαν, δόθηκαν στην αστυνομία, προφανώς για δική του προστασία, ενώ το αποκορύφωμα ήλθε με δηλώσεις του σε ΜΜΕ ότι προσεχώς ενδέχεται να κληθεί η αστυνομία( κρατική ή ιδιωτική) σε συνεδριάσεις της τουριστικής επιτροπής.

Για τους λόγους αυτούς, η παράταξή μας αποχώρησε από την συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αγανάκτησης σχετικά με το κατάντημα του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και της διαφαινόμενης αυταρχικής πλέον διάθεσης για την διαχείριση και επίλυση προβλημάτων του Δήμου.

Η υπομονή μας έχει πλέον εξαντληθεί

Δεν θα ανεχθούμε άλλο να είμαστε θεατές σε θέατρο παραλόγου, μακριά από τον πολιτικό πολιτισμό, μακριά από την ιστορία μας, πέρα και έξω από τα προβλήματα του τόπου μας, μακριά από τον σκοπό για τον οποίο μας έδωσαν τις καρέκλες οι πολίτες της Κεφαλλονιάς.

Η παράταξή μας πιστεύει βαθύτατα στη Δημοκρατία και τους κανόνες που την διέπουν. Πιστεύει ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ότι υπάρχουν τρόποι επίλυσης προβλημάτων μακριά από συμπεριφορές και νοοτροπίες που παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές.

Καλούμε τον κ. Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.

Σε κάθε περίπτωση είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για το κατάντημα του Δήμου Κεφαλλονιάς.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

5 σχόλια:

  1. Πριν λιγα χρονια εγελαε ο κοσμος με το ΔΣ στη Σαμη. Τωρα γελαει - πικρα βεβαια - με τα χαλια του ΔΣ Κεφαλονιας. Σε αυτο το σημειο ο Καλικρατης επετυχε.

    Ας αφησει η αντιπολιτευση αυτο τον τροπο και υφος γραφης: τι θα πει φτανει πια; μπορει να μας πει πως θα αντιδράσει για να υλοποιησει το "φτανει πια";

    Ας αφησει και η δημοτικη αρχή τα δικα της. Ο Ρουχωτάς δεν έβγαλε το Δήμαρχο; πως το κατηγορεί ο Δήμαρχος τωρα για πρακτικες που τις ξερει από οταν ητανε δημαρχος παλικης; δεν του αρεσουν αυτες οι πρακτικες αλλα μονο τα ψηφαλακια που του εφερε ο βικτωρας. τι υφος και γλωσσα ειναι αυτο στα δελτια τύπου; κατω απο το "Ελληνικη Δημοκρατία" γλώσσα πεζοδρομιου! δεν περιμεναμε και καλυτερα βεβαια. Και ας αφησει τα σουξε για το καθεστως και το χρεος. προσθεση ξερουμε ολοι. Στο χρεος του δημου κεφαλονιας δεν ειναι μονο του δημου πυλαρεων. αλλα και του δημου λειβαθούς που διοικηθηκε "θεοφιλώς" και του δήμου Σαμης με τα σπηλαια που καταπινουν τα λεφτα!

    Αισχος! Ντροπή! Αλλα θα έρθει για ολους καιρος!

    Ανώνυμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα καλά, μου φαίνετει ότι μας κοροιδεύουν. Θέλουν να μας πουν ότι στην Κεφαλονιά υπάρχει Δήμαρχος, υπάρχει αντιπολίτευση, υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι. Θάρθει καιρός που οι ερασιτεχνισμοί, οι φαρσοκωμωδίες, τα δράματα και οι κωμωδίες των Δημαρχων της Σάμης θα φαντάζουν έργα ...ολκής.
    Είχαμε και κάτι να λέμε. Τώρα, στην Κεφαλονιά και στη Σάμη σουλατσαδόροι,αμαθείς, γραφειοκράτες και αχυράνθρωποι καπετάνιοι μιας ξεχαρβαλωμένης και ελεεινής βρατσέρας με βελανίδια και κοπριά πασχίζουν να ασκήσουν εξουσία.
    Κεφαλονιά, λοιπόν. Ένα θέατρο οπερέτας κατάντησε όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα.
    Ο Καλλικράτης επέτυχε να τεμαχίσει και να αποδεκατίσει τη χώρα. Το έργο των σωτήρων έλαβε τέλος.. Σειρά τώρα έχουν οι άλλοι. Ο πατέρας έφτιαξε ένα κόμμα και ο γιος το αποτελείωσε. Κι αν αυτό είναι γούστο του, δικό του σπίτι είναι άλλωστε, τι φταίμε όλοι οι υπόλοιποι;, τι φταίει μια ολόκληρη χώρα; συν τοις άλλοις να παίρνει και πόντους η αποκάτου όψη του ίδιου νομίσματος;
    Οι χθεσινοί βάνδαλοι με τους σημερινούς με μπαρμπούτα οσονούπω, θα γίνουν και πάλι σωτήρες. Ο βασιλιάς επέθανε ζήτω ο βασιλιάς.
    Κι εμείς, ενδημούντες σε έναν τόπο όπου τα σταγονίδια του χθες γίνανε μπόρα κατακλυσμιαία του σήμερα (γιατί διαφωνεί κάποιος ότι δεν έχουμε δικτατορία;) κοιτάμε αλλόκοτα ή μήπως αλληθωρίζουμε; ως κύμβαλα μη αλαλάζοντα.

    MAJOR ARX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι αρχαίοι Αθηναίοι επειδή δεν σκεφτόντουσαν μόνο την «μάσα γκράντε» δημιούργησαν την Εκκλησία όχι της αγίας Σοφίας αλλά του Σοφού Δήμου.
    Μαζευόντουσαν λοιπόν και με τις αποφάσεις τους μεγαλούργησαν και οικονομικά μα και πνευματικά. Όταν φτιαχτήκανε και καβάλησαν το καλάμι, η Εκκλησία του Δήμου έγινε ένα απέραντο κουτσομπολίστικο σύστημα που χωρίς ουσία απασχολούσε επί μέρες τους ευγενείς της εποχής μη αφήνοντάς τους να ασχοληθούν με την παραγωγή τους.
    Τι έγινε λοιπόν; Αυτοί βρήκαν κάποιους τεμπελοχανάδες που καθόντουσαν με τις ώρες και παρακολουθούσαν τις συνελεύσεις του Δήμου, τους όρισαν αντί μισθού εκπροσώπους τους και οι ίδιοι αποσύρθηκαν και δούλευαν για την αύξηση του επιούσιου.
    Αυτός ήταν και ο λόγος που τους πήρε ο διάολος.
    Δυστυχώς έχουμε το ίδιο φαινόμενο σε επανάληψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 3100000 ευρώ δάνειο θα πάρει ο Δήμος Κεφαλονιας για να καλύψει τη του Δήμου Λειβαθούς.Στο δανειο συμφώνησε ο Μιχαλάτος όσο και ο Κοτσιλίνης.Θα βγάλει ανακοίνωση η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ η μήπως δεν αληθεύει΄;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.