Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Πρωτοβουλία Πολιτών Κεφαλονιάς-Ιθάκης: κ.Δήμαρχε. Το ΟΧΙ στο χαράτσι της ΔΕΗ δεν πρέπει να είναι χάρτινο.

Ευχαριστούμε την Πρωτοβουλία Πολιτών Κεφαλονιάς - Ιθάκης για την ενημέρωση.

Επειδή ο Δήμος Κεφαλονιάς προτίθεται να στείλει εξώδικο αυτές της ημέρες στην ΔΕΗ για το ζήτημα του χαρατσιού, εμείς προτρέπουμε με όλες μας τις δυνάμεις, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει έμπρακτα μέτρα υποστήριξης όλων των πολιτών που δεν θα υποκύψουν στον εκβιασμό της τρικομματικής κυβέρνησης και δεν θα το πληρώσουν.

Το χαράτσι είναι αντισυνταγματικό διότι παραβιάζει την βασική αρχή του Συντάγματος να πληρώνουν οι πολίτες ο καθένας σύμφωνα με τις δυνάμεις τους. Έτσι επωφελούνται οι πλούσιοι ενώ τα λαϊκά στρώματα δέχονται και πάλι όλα τα βάρη και μεγαλώνει η κοινωνική αδικία και εκμετάλλευση ακόμη περισσότερο.

Ήδη ο Δικηγορικός σύλλογος Αθηνών έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ολοφάνερη αντισυνταγματικότητα του νόμου του χαρατσιού.

Το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ είναι ένας ωμός εκβιασμός, μία παγκόσμια πρωτοτυπία για ένα κοινωνικό αγαθό που είναι από τα βασικότερα για όλο τον πληθυσμό. Ακόμη και αυτός ο κοινοτικός επίτροπος δηλώνει οτι η ΔΕΗ δεν έχει κανένα δικαίωμα να κόβει το ρεύμα σε κανένα πολίτη που πληρώνει το ρεύμα και όχι τον φόρο.

Δεν πλήττει μόνο κάποιες κατηγορίες πληθυσμού αλλά τον βασικό κορμό της Ελληνικής οικογένειας σήμερα που στερείται πλέον τα απαραίτητα για υποχρεωθεί να πληρώσει το χαράτσι.

Βυθίζει την πραγματική οικονομία σε μεγαλύτερη κρίση, ενώ καθημερινά έχουμε εκατό χιλιάδες άνεργους, μαγαζιά που βρίσκονται στα όριά τους.

Δεν είναι πλέον φανερό ότι η συνέχιση αυτής της πολιτικής οδηγεί την χώρα στην καταστροφή και τον λαό στην εξαθλίωση;

Ζητάμε λοιπόν από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να μην περιοριστεί σε μια χαλαρή αποστολή ενός εγγράφου προς την ΔΕΗ, αλλά ταυτόχρονα να δημιουργήσει γραφείο υποστήριξης των πολιτών, να δώσει εντολή για άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου, προκειμένου να προβεί σε επανασύνδεση με το τμήμα ηλεκτροφωτισμού όπου γίνει διακοπή ρεύματος, της νομικής υπηρεσίας για αντιμετώπιση νομικών κυρώσεων κλπ.

Να στηρίξει κάθε συλλογική δράση ενάντια στα φοροχαράτσια και υποστηρίξει όσους αρνούνται να το πληρώσουν.

Να καλέσει όλους τους κοινωνικούς φορείς να πρωτοστατήσουν στον αγώνα και συμπαρασταθεί έμπρακτα σε κάθε δημότη.

Να συντονίσει την δράση του με άλλους δήμους.

Η πρωτοβουλία Πολιτών Κεφαλονιάς συμπαραστέκεται σε κάθε πολίτη και φορέα που τις δύσκολες τούτες ώρες συμπαραστέκεται σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα.

Ηδη τα μηνύματα από όλη την Ελλάδα είναι θετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.