Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Λένα Αντωνάτου: Προς Πασόκους Της Τέως Εξουσίας, Της Νύν Προς Στελέχη & Απλούς Οπαδούς.

Πρίν αποτανθώ ευθέως στα πρόσωπα που αναφέρω στον τίτλο του σημειώματος αυτού, θα περιγράψω την κατάσταση της κατακαημένης Ελλαδίτσας όπως την βλέπω εγώ, μια υποτελής - όχι πολίτης, ούτε υπήκοος της χώρας αυτής-, της χώρας μου δηλαδή.

Το έναυσμα μου το έδωσε η οργισμένη φωνή δεκάδων φοιτητών στη Θεσσαλονίκη
Που γιουχάρισε τον Καστανίδη φωνάζοντας "Μας καταστρέψατε".

"Σκασίλα" του Καστανίδη & όποιου άλλου κατέχοντος εξουσία ή όχι, ανήκοντος σ'αυτόν τον άθλιο, ξεφτιλισμένο, δοσιλογικό, προδοτικό, ξεπουλημένο πολιτικό χώρο, άλλωστε ο παχυδερμισμός παρουσιάζεται εκ γενετής..

Έτσι αποφάσισα να "γρατσουνίσω"μερικές αράδες. Ποιος θα τις ακούσει ?
Ποιος θα ντραπεί? Κανείς. Δεδομένο:

Είμαστε γι'αυτούς αμελητέα ποσότητα. Εμείς ένας περήφανος & αξιοπρεπής λαός που χιλιάδες χρόνια δίνει αίμα για την Ελευθερία του. Ένας λαός που συγκρότησε το Ε.Α.Μ. & τάβαλε με την ατσαλένια μπότα του Γερμανού κατακτητή.

Ποδοπάτησαν την λεβεντιά μας αφήρεσαν το χαμόγελο μας, ανέστειλαν την αξιοπρέπεια μας. Μας είπανε STOP στο αναφαίρετο δικαίωμα για κάθε άνθρωπο στη δουλειά , στη μόρφωση, στην υγεία, στην σύνταξη, στην ΖΩΗ.

Κοινωνική, οικονομική, ηθική, πολιτισμική καταστροφή.

Ένας Γιωργάκης γιός & εγγονός προδοτών, Αμερικανοαναθρεμμένος, χωρίς ίχνος μόρφωσης με κύρια γλώσσα τα ηλίθια Αγγλικά του μας συνθλίβει το όνειρο.
Απαγορεύει στα παιδιά & τα εγγόνια μας να ζήσουνε.
Κατ'εντολήν της μαμάς του? & αυτή η τσιτωμένη γηραιά κυρία από ποιόν εντέλλεται?
Αλλά & ο συγχωρεμένος ο μπαμπάς του Γιώργου που για να αποκτήσει τον στρατό του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μοίραζε με την σέσουλα δανεικά λεφτά & διόριζε "αβέρτα" στον δημόσιο τομέα..& τώρα κλαίμε & κλαίνε..!

Αμ! & ο Σημίτης εγκάθετος του Γαλλογερμανικού άξονα - όπως λένε- μας έχωσε στην Ο.Ν.Ε. χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις & στην φούσκα του χρηματιστηρίου.

Έτσι το κακό έγινε ολέθριο & όλοι αυτοί οι "όμορφοι" της Ν.Δ. που με χειρουργικό - λεπτουργικό τρόπο στήριζαν & θα στηρίζουν πάντα την καθεστηκυία τάξη & τα χρηματοκιβώτια της.
Είναι όλη αυτή η σαβούρα που κυβερνάει τόσα χρόνια & που εκπέμπει ανυπόφορη μπόχα. Έλεος!
Φέρτε πίσω τα δις που ταξιδέψατε στην Ελβετία...Γυρίστε πίσω τα κλεμμένα
-Πες αλεύρι, ο Άκης σε γυρεύει
- Τσουκάτε, το εκατομμύριο,
- Μαντέλη φίλε των εδώ,
- Πάγκαλε με τα οκτώ σου σπίτια. ντροπή σας.!

Μας προκαλείτε στομαχικές διαταραχές, αηδία..κίναιδοι..!
Και όμως φίλοι όλα αυτά τα κ..α συγνώμη λαμόγια μένουν στο απυρόβλητο.

Ζούμε σε ένα προτεκτοράτο όπου η ανεργία σουβλίζει τον κοσμάκη - ειδικά τους νέους-, η εφεδρεία (ομηρία) οδηγεί τόσους ανθρώπους σε παραγωγική ηλικία στην ανεργία. Εργάτες, μικρομεσαίοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, όλοι αλέθονται στην μυλόπετρα του εν κρίσει καπιταλισμού.

Και το πιο φοβερό - ζοφερό - θάλεγα, ο Υπουργός Υγείας - αυτός ο γόης της πεντάρας Λοβέρδος- έκοψε επιδοτήσεις από μονάδες απεξάρτησης & έκοψε ποσοστά από συντάξεις ανθρώπων περιθαλπτόμενων σε δημόσια ιδρύματα χρόνιας παραμονής.

Σοκ ο "κύριος" αυτός έδειξε την καθαρή του μούρη δηλ. τον απανθρωπισμό του, & τον αχαλίνωτο νεοφιλελευθερισμό του.

Οι αδύναμοι να πεταχτούν στο καλάθι των αχρήστων, έτσι σκέφτηκε το άρρωστο μυαλό του. Μόνο άρρωστο?

Σε λίγο καιρό τις λέξεις "κοινωνικό κράτος" & "κράτος πρόνοιας" θα ψάχνουμε να τις βρούμε στο λεξικό. Θάναι άγνωστες, μπας & ήδη είναι?

Όλα αυτά τα αρπακτικά που ντυθήκανε άνθρωποι με προεξέχοντα τον Γιωργάκη
Έφεραν αυτή την καταιγίδα, την χιονοστιβάδα, τον ορυμαγδό.

Έτσι λέει το σχέδιο που καλείται να διεκπεραιώσει "το παιδί" ώστε η χώρα μου, η χώρα σας, να ξεπουληθεί αντί πινακίου φακής.
Α! & για τα μεροκάματα α-λα Κίνα.

Το σύστημα βέβαια & η πλουτοκρατία θα ενισχύονται συνεχώς, αλλά θα στηρίζονται & θα ενισχύονται & απ'την βία & απ' την Τρομοκρατία του παρα-κράτους.
Τα δακρυγόνα & τα χημικά δεν τελειώνουν... οι αποθήκες είναι γεμάτες.


Πρέπει νάρθει η στιγμή όπου η κοινωνία, ο κόσμος, ο λαός δεν θα τρομοκρατείται ούτε απ'την κρατική βία, ούτε απ'τον μπαμπούλα του "πρέπει να σωθεί η χώρα", δια στόματος Βενιζέλου, ( ο μπαμπούλας όνομα & πράγμα).

Ε ρέ! Διεθνείς τοκογλύφοι & σεις ντόπια ανθρωποειδή, παράσιτα του κόσμου, εγκληματίες των εργατικών & λαικών στρωμάτων..
Αν δεν βάλετε φρένο, θα σας φρενάρουμε εμείς..

Πρέπει να περάσετε από μια δίκη σαν αυτή της Νυρεμβέργης. Αυτή την κατάσταση στηρίζετε & εσείς ντόπιοι εξουσιομανείς, δειλοί, άνανδροι Πασόκοι .
( για να δικαιολογήσω & τον τίτλο του σημειώματος αυτού).

Θα μου πείτε. & ποια είσαι εσύ? Σας λέω: μια σχεδόν γριά κατά ταυτότητα, με νεανική ψυχή, που δεν υπήρξε λαμόγιο ποτέ & που αν οργανονώτανε σε καμιά κλαδική του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μπορεί να κατείχε & εξουσία.Η ταπεινότητα μου λοιπόν είναι προπαντός ευαίσθητη, δεν ανέχεται την αδικία .. τελειώσαμε με αυτό!

Κανείς σας λοιπόν τοπικοί παράγοντες & στηρίζοντες οπαδοί δεν ευαισθητοποιήθηκε ούτε διαφοροποιήθηκε ώστε να εκφράσει αγανάκτηση για τον σάπιο χώρο στον οποίο ανήκει. "Την ουρά στα σκέλια & το κεφάλι κάτω".

Μην χαθεί καμιά καρέκλα εξουσίας ή αξιώματα ή μα & δεν μπορέσετε να στοχεύσετε καρέκλα ή & σκαμνάκι σε τυχόν επερχόμενες εκλογές.
Για τέτοια είμαστε?

Ζήστε το λοιπόν παρέα με την αναλγησία σας, τον αμοραλισμό σας, την ξεδιαντροπιά σας & το δάκτυλο σας πάνω στο βάζο με το μέλι.

Α! να πούμε & τούτο: Ο Κος Τ. Νομάρχης είπε σε περιφερειακό συμβούλιο πως αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για το θέμα της κατάχρησης 400.000,00? περίπου απ'τον οικονομικό προϊστάμενο της Νομαρχίας, τότε: δηλαδή υφιστάμενο του.
Και λοιπόν? Τι ξέρουμε επ'αυτού? Πως τάφαγε αυτός? Με ποιού άλλου την συνέργεια?

Α! Κε Γεωργάτε όποιος αναλαμβάνει πολιτική ευθύνη παραιτείται από κάθε αξίωμα. Άγραφος νόμος, θάπρεπε να ζει ο μαγάλος μας τραγωδός ο Σοφοκλής να σας το διδάξει.
Και η ποινική ευθύνη?
Μάλλον πέταξε προς θερμές χώρες μαζί με τα χελιδόνια..!

Έτσι λοιπόν παιδάκια του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που κάποτε συμφάγαμε - κακώς για μένα-
Όλον αυτό τον καιρό επιδείξατε αναισθησία, απονιά, παχυδερμισμό!
Σας λυπάμαι..& η ταπεινότητα μου - μονάδα μέσα στο πλήθος- άνευ σημασίας για σας, σας παραδίδω στην χλεύη του κόσμου που δεν μπορεί να μορφώσει τα παιδιά του, που δεν μπορεί να δώσει την δόση του δανείου του, που πήρε για ένα κεραμίδι.!!!!που..που..που.!

Ξέρω ότι από μέσα σας θα με βρίσετε, απ'έξω σας δεν θα τολμήσετε.
Έχω ΔΙΚΙΟ σας βεβαιώνω!!!

Θέλουμε & μπορεί να γίνει:
Διαγραφή του χρέους στους διεθνείς τοκογλύφους.
Εθνικοποίηση των τραπεζών χωρίς αποζημίωση στους τραπεζίτες κάτω από εργατικό έλεγχο.
Ένωση των τραπεζών σε μια τράπεζα για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της, ώστε να δοθούν φτηνά δάνεια σε μικρομεαίους & αγρότες για να κινηθεί η αγορά & η οικονομία.
Έτσι θα ελεχθεί η έξοδος κεφαλαίων από την χώρα.

Πρέπει να ελεγχούν & να κατασχεθούν τα άνομα κέρδη & το μαύρο χρήμα που διαφεύγει μέσω των OFF SHORE ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ.

Όχι απολύσεις, δουλειά για όλους, καμιά περικοπή σε μισθούς & συντάξεις & προπαντώς να ξαναβρούμε την χαμένη μας αξιοπρέπεια.
-Οι Έλληνες δεν μπορούμε να ζούμε ως οσφυοκάμπτες.

Με αγώνες & κλωτσιές στ'άστρα θα τα καταφέρουμε.
Μην ξεχνάμε πως ο Άρης συγκρότησε & δημιούργησε την Εθνική Αντίσταση με είκοσι ανθρώπους.

Ο Αγώνας είναι μπροστά μας ..!!!

Και επειδή έχω αρκετές δεκαετίες στην πλάτη μου μπορεί να αποδημήσω σύντομα εις διάολον, απαγορεύω αυστηρώς & δια ροπάλου στον οποιονδήποτε Πασόκο να παραστεί στην κηδεία μου.

Εκτός του Μάκη Φόρτε που κατά καιρούς επέδειξε λεβεντιά ξεφεύγοντας απ'τη στρούγγα του ανομολόγητου αυτού πολιτικού χώρου.

Ευχαριστώ για την Φιλοξενία

Με τιμή
Λένα - Ζαχαρή Αντωνάτου
Μια γηραιά κυρία όχι τσιτωμένη που απ'τα 12 βρίσκεται στις επάλξεις των κοινωνικών αγώνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.