Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Επτανησιακή Αναγέννηση: Ημέρα Μνήμης για τον βομβαρδισμό της Κέρκυρας και του Αργοστολίου


ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΝΗΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ
ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ Η (ΣΗΜΕΡΙΝΗ) ΑΥΡΙΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ
ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ των ΠΟΛΕΩΝ της ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΣΤΙΣ 13 ΠΡΟΣ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1943 και του ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ στις 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1943.

Ανακοίνωση της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

13-9-2011

Στις 13 προς 14 Σεπτέμβρη 1943 οι Γερμανοί του Χίτλερ βομβάρδισαν ανελέητα με εμπρηστικές βόμβες και έκαψαν τη πόλη της Κέρκυρας και τη πόλη του Αργοστολίου. Έκαψαν Κτίρια Ζώσας Πολιτικής Ιστορίας, όπως την ΙΟΝΙΟ ΒΟΥΛΗ, Μνημεία Πολιτισμού, όπως τα Πανέμορφα Δημοτικά Θέατρα της Κέρκυρας (Μικρή Σκάλα του Μιλάνου) και του Αργοστολίου (ΚΕΦΑΛΟΣ), το Θερινό θέατρο Αργοστολίου «ΑΠΟΛΛΩΝ», και άλλα πανέμορφα δημοτικά, κρατικά και ιδιωτικά κτίρια. Σκότωσαν 200 άμαχους στο Αργοστόλι και στη Λειβαθώ.

Στη Κέρκυρα επίσης τον πανέμορφο Μαρκά, το λιμάνι, την Αnnunziata,το παγκοσμίως γνωστό ξενοδοχείο Bella Venezia,την εβραική, ότι ιταλικό υπήρχε και συνολικά το 15% των κτιρίων της Κέρκυρας.

Το αγνωστικιστικό απαίδευτο Αθηνοκεντρικό κράτος το 1960 «έκλεισε» με νόμο το θέμα των αποζημιώσεων από τη Γερμανία πέρνοντας μόνον κάποια ψίχουλα, χωρίς όμως να ζητήσει αποζημίωση για τη καταστροφή των πόλεων της Κέρκυρας και του Αργοστολίου. Και χωρίς να συμβάλλει στην αρχιτεκτονικά και αστική ανοικοδόμησή τους.

Το ίδιο διαχρονικό έλλειμμα αντιπροσώπευσης των νησιών μας. Εδώ δεν απέδωσαν στη Κεφαλλονιά, στη Λευκάδα και στη Ζάκυνθο όλα τα χρήματα που έστειλαν ξένα κράτη και φιλοεπτανήσιοι ξένοι, κυρίως Ευρωπαίοι για την ανοικοδόμηση των πόλεων και των χωριών της Κεφαλλονιάς, της Λευκάδας και της Ζακύνθου, μετά τον ισοπεδωτικό σεισμό της 11 Αυγούστου 1953, και έφαγαν τα χρήματα στην Αθήνα.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να εκδώσει δύο μικρά φυλλάδια, ( στοιχίζουν πολύ λίγο,) στο στυλ εκείνου της κοινής έκδοσης Δήμου Κερκυραίων και του περιοδικού ΕΧΙΤ- αείμνηστου Παναγιώτη Περιστέρη, και για τους αισχρούς Γερμανικούς βομβαρδισμούς του Σεπτέμβρη 1943 και για τους σεισμούς του 1953 στα νησιά μας, πρώτον γιατί λαός που δεν έχει μνήμη δεν έχει και μέλλον και δεύτερον γιατί είναι μία τεκμηρίωση της αδικίας σε βάρος των νησιών μας για να μπορούμε απόλυτα πειστικά να διεκδικούμε τα χρήματα που μας ανήκουν για ανάπτυξη και από το αθηνοκεντρικό κράτος, και από τη Γερμανία και από την Ευρώπη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.