Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Φέυγει ο ΟΤΕ από τη Σάμη (Ανανεωμένο)

Αναδημοσιεύουμε από το "e-kefalonia.net"

Φεύγει ο ΟΤΕ από τη Σάμη

Την καλλικρατική μοναξιά νιώθει, πλέον η Σάμη καθώς αποχωρεί και ο ΟΤΕ.

Μετά από την Εμπορική τράπεζα, το ΙΚΑ και τα ΕΛΤΑ ετοιμάζεται να αποχωρήσει και ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών από τη Σάμη. Ο συγκεντρωτισμός του Καλλικράτη δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε όλους τους μικρούς δήμους και ωθεί τους μόνιμους υπαλλήλους να μετακομίσουν.

Χάος δηλαδή…

Δηλώσεις του Δημήτρη Φιοραβάντε καθώς και τοπικών φορέων της Σάμης:

“Κε Βουλευτά πάρτε θέση για τον ΟΤΕ Σάμης εδώ και τώρα! Η κύρια πύλη εισόδου της Κεφαλονιάς, η Σάμη μας, καλείται να αντιμετωπίσει άλλο ένα δυνατό χτύπημα. Μετά το κλείσιμο της Εμπορικής Τράπεζας και του ΙΚΑ, συνέχεια έχει ο ΟΤΕ, στον οποίο, μετά από απόφαση της Διοίκησής του, μπαίνει λουκέτο οριστικά στις 30 /09/2011. Κάτι τέτοιο όμως θα οδηγήσει την περιοχή μας ακόμη πιο πολύ στο μαρασμό, την ερήμωση και την υποβάθμιση.

Οι δύο υπάλληλοι του ΟΤΕ στη Σάμη δεν γνωρίζουν ούτε καν που θα συνεχίσουν να εργάζονται. Το ίδιο πρόβλημα καλούνται να αντιμετωπίσουν και οι κάτοικοι στο Ληξούρι και την Ιθάκη, αφού κι εκεί ανακοινώθηκε ότι κλείνουν τα υποκαταστήματα του ΟΤΕ.

Ο εκπρόσωπός μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο προεκλογικά είχε εξαγγείλει για τη Σάμη ότι δεν πρόκειται να κλείσουν ούτε το ΙΚΑ ούτε ο ΟΤΕ. Το πρώτο έχει ήδη κατεβάσει ρολά εδώ και μήνες και το δεύτερο μετράει μέρες. Κύριε Μοσχόπουλε, ελπίζουμε η δήλωσή σας να μην ήταν όπως του Πρωθυπουργού, ο οποίος προεκλογικά έλεγε «Λεφτά Υπάρχουν»!!! Έστω και καθυστερημένα λοιπόν, σας καλούμε να αγωνιστείτε και να απαιτήσετε να παραμείνει ανοιχτό το υποκατάστημα του ΟΤΕ στη Σάμη.

Τέλος, καλούμε όλους τους κατοίκους της περιοχής μας να εναντιωθούν και να αγωνιστούν με κάθε τρόπο, ώστε να μην κλείσει ο ΟΤΕ στη Σάμη, γιατί έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, θα γίνουμε το χειρότερο χωριό της Κεφαλονιάς. Πρέπει να πάρουμε παράδειγμα από τους κατοίκους στην Πάρο, τη Μύκονο, τη Νάξο και το Κρανίδι, που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα με εμάς, αλλά μετά από μεγάλες κινητοποιήσεις δικαιώθηκαν.”

Πηγή: http://www.e-kefalonia.net/?p=13315

Ρουπάκι: το κατάστημα των ΕΛΤΑ έχει κλείσει; έχει αποφασιστεί να κλείσει; 


Αφήστε μας να σχολιάσουμε ότι στην περίοδο που είμαστε ας περιμένουμε τα χειρότερα από το κράτος: το ζητούμενο είναι πάντα το κόστος - ο ΟΤΕ δεν έχει πλέον "κοινωνικό" χαρακτήρα (αν είχε ποτέ....).


Όσοι αγωνιούμε για το μέλλον της Σάμης (το χειρότερο ....χωριό) ας αναζητήσουμε άλλους τρόπους ενάντια στο μαρασμό και όχι δημόσιες υπηρεσίες (αμφιβόλου αποτελεσματικότητας ενίοτε). 


Ο τουρισμός είναι ένας τρόπος αλλά κι εκεί ...μεγαλουργούμε. 


Ποιός άραγε μας φταίει γι αυτό; ο ΟΤΕ; το ΙΚΑ; 

5 σχόλια:

  1. Μπορεί να μας πει ο κ.Φιοραβάντες έστω μία κινητοποίηση ή ανακοίνωση που έβγαλε όταν έφυγε η εμπορική τράπεζα;Βλέπετε τότε ήταν Αντιδήμαρχος και μαζί με τον αρχηγό του υποστηριχτής της Αχαικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΑΓΚΕΣ ΣΑΜΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΞΙΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο Κ.ΦΙΟΡΑΒΑΝΤΕΣ ΑΛΛΑ Η ΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ.ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΣΑΜΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΦΙΑ ΠΕΝΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ.

    ---ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΜΟΥΖΑΚΑΤΑ---

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η πορεία της Σάμης μου θυμίζει, όλο και πιο πολύ, την παλιά φράση ενός αναρχικού(;) στα πάλαι ποτέ Εξάρχεια: Ο Μαρξ πέθανε, ο Λένιν πέθανε, ο Μάο πέθανε, ο Θεός πέθανε, τώρα τελευταία ούτε εγώ νοιώθω πολύ καλά...
    Καλά μας σαράντα και ο Τζωρτζάτος να αναλάβει τα της τελετής!
    Λευτεριά στο νεκροταφείο!!!(ναι γιατί κάνετε έτσι; Γιατί υπάρχουν Μουζακάτα;;)
    ΥΓ Από "αρωματικά" όμως πάμε φίνα ε;

    Ο "Γέρος του Βουνού"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΑ ΜΟΥΖΑΚΑΤΑ ΓΕΡΟΝΤΑ ΗΤΑΝ ΧΩΡΙΟ ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.