Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

To Πανηγύρι της Σάμης

Λάβαμε και δημοσιεύουμε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σάμης "Αιγιαλός" το παρακάτω δελτίο τύπου για το πανηγύρι της πόλης μας, της Παναγίας τ'Αντιμύρι. Χρόνια Πολλά σε όλους τους συμπολίτες μας.

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΜΗΣ
“Ο ΑΙΓΙΑΛΟΣ”


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγαλοπρεπή λαμπρότητα η Σάμη γιόρτασε την πολιούχο της, Υπεραγία Θεοτόκο, στις 23 Αυγούστου. Ο Μέγας εσπερινός τελέστηκε την παραμονή χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδωνος .

Στις 23 το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα τελέστηκε μεθέορτος εσπερινός. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στις οδούς της πόλης με την συνοδεία αγήματος του Πολεμικού Ναυτικού, της Φιλαρμονικής Σάμης “ΘΕΜΟΣ ΑΜΟΥΡΓΗΣ”, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδωνος και με την συμμετοχή πλήθους πιστών.

Εμφανής ήταν και η παρουσία περιφερειακών, δημοτικών και αστυνομικών αρχών. Τίμησαν την γιορτή εκ μέρους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων:

  • ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας κ. Σωτήριος Κουρής,
  • ο επικεφαλής του συνδυασμού της Επτανησιακής Αναγέννησης Ιονίων Νήσων κ. Σπύρος Καλούδης,
  • οι περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ Ευάγγελος Φιοραβάντες, Τζόγια Γρουζή και Γεράσιμος Φόρτες.

Εκ μέρους του Δήμου Κεφαλληνίας παρέστησαν:

  • ο Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης,
  • ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Ανουσάκης,
  • ο Αντιδήμαρχος Σάμης κ. Σπύρος Κουνάδης και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σάββας Σαββάογλου, Διονύσιος Κοκκόσης, Σπύρος Παπαδάτος και Γεράσιμος Βαγιωνίτης.
  • ο επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού “ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ” κ. Μάρκος Κοτσιλίνης και ο επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού “ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” κ. Νίκος Γκισγκίνης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  κ.κ. Παναγής Ρασσιάς, Θεοτόκης Καβαλιεράτος και Νέστωρας Βεντούρας.

Επίσης παρευρέθηκαν:

  • Οι Πρόεδροι των Δημοτικών Ενοτήτων Αργοστολίου και Σάμης κ. κ. Λούκας Νιφοράτος και Βασίλης Κάραλης.
  • Οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Καραβομύλου, Πουλάτων και Γριζάτων.
  • Ο πρώην βουλευτής Κεφαλληνίας κ. Πέτρος Αλιβιζάτος και ο Αστυνομικός Διευθυντής Κεφαλληνίας κ. Παναγιώτης Φιλίππου.

Μετά το πέρας της λιτανείας ο Πολιτιστικός Σύλλογος έδωσε την δική του νότα, όπως αδιάλειπτα εδώ και 18 χρόνια στα πλαίσια των ΕΟΡΤΙΩΝ παρουσιάζει πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Εφέτος το πρόγραμμα περιλάμβανε ρίψη πυροτεχνημάτων και παραστάσεις με τα χορευτικά συγκροτήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Σκάλας “Η ΠΗΝΕΛΟΠΗ” και του Πολιτιστικού Συλλόγου Φαρακλάτων “ΚΥΚΛΩΠΕΙΑ ΤΕΙΧΗ”.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου αφού παρουσίασε τα φιλοξενούμενα συγκροτήματα τους ευχαρίστησε για την προθυμία τους να παραστούν και συνεχίζοντας ανέφερε τα εξής:

“Το χαρακτηριστικό των φετινών εκδηλώσεων ήταν η δυσκολία της διοργάνωσης μα συνάμα η σημαντικότητα τους στην διάρκεια του θεσμού των ΕΟΡΤΙΩΝ. Τα ΕΟΡΤΙΑ άντεξαν, κράτησαν τον χαρακτήρα τους και συνεχίζουν σαν θεσμός πολιτιστικής δημιουργίας, κερδίζοντας την εκτίμηση όλης της Κεφαλονιάς.

Και αξίζουν συγχαρητήρια στα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου “ Ο ΑΙΓΙΑΛΟΣ” που είχαν την πρωτοβουλία της ίδρυσης και παρέμειναν συνεχιστές των ΕΟΡΤΙΩΝ όπου με την άψογη συνεργασία εφέτος του Συλλόγου Πυργιού “Ο ΑΙΝΟΣ”, των Ζερβάτων “Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ” και των Τοπικών Συμβουλίων Καραβομύλου, Πουλάτων και Ζερβάτων καθώς επίσης και του Διαπολιτισμικού Κέντρου Ιονίου κατάφεραν να διατηρήσουν και να αναδείξουν όλο αυτό το πολιτιστικό δυναμικό και να αποδείξουν στην πράξη ότι ο πολιτισμός είναι η κορυφαία αναπτυξιακή προοπτική για τον τόπο μας.

Με αυτή την ομοψυχία κατορθώσαμε και πραγματοποιήσαμε 20 εκδηλώσεις μετατρέποντας την περιοχή μας σε προορισμό του πολιτισμού.

Όλα αυτά δεν θα γινόταν αν δεν είχαμε την υποστήριξη των συγχωριανών χορηγών μας. Του Βαγγέλη Τζανετάτο, Χαράλαμπο Στρίντζη, Χάρη Μαρίνη και Φώτη Βλάχο (φυσιοθεραπευτή) .
Τέλος Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες και παρευρισκομένους".

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ








2 σχόλια:

  1. Άβε, το λοιπόν ω, Εκ-πολιτιστικέ Σύλλογε της Σάμης που εννοώντας ως λέγεις τον πολιτισμό, εκ-πολιτίζεις τοιουτοτρόπως την περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν κάνεις ή δεν κάνεις κάτι και το εννοείς και δεν μιλάς, αυτό είναι σοφία. Αλλά να κάνεις κάτι ή να μην κάνεις και να μην το εννοείς κι από πάνω να μιλάς, και να αραδιάζεις περισπούδαστες πλην κοινότοπες και βαρύγδουπες ομορφάδες, αυτό λέγεται στην καλύτερη περίπτωση άγνοια πολλών πραγμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.