Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Αναμόρφωση και βελτίωση της Σάμης με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας του οικισμού

Αναδημοσιεύουμε από το Kefaloniaphotonews.

Ο Δήμος Κεφαλλονιάς δίνει σε δημόσια διαβούλευση τις προτεινόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Σάμη, όπως αυτές συντάχθηκαν από την ερευνητική ομάδα του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Ευάγγελου Ματσούκη. Σκοπός της διαβούλευσης είναι να υπάρξουν παρατηρήσεις ή διορθώσεις ή συμπληρώσεις , ώστε οι προτάσεις να οριστικοποιηθούν και να διαμορφωθεί μία τελική εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο και λήψη απόφασης.

Κατεβάστε τη μελέτη του καθ. κ . Ευ. Ματσούκη από εδώ.

Κατεβάστε τα σχέδια της μελέτης από εδώ.

Πηγή: http://kefaloniaphotonews.gr/

Ρουπάκι: Με βάση τα περιεχόμενα της μελέτης ετοιμάσαμε ένα σχέδιο που απεικονίζει τα κύρια σημεία της μελέτης.

  • Με μπλέ χρώμα σημειώνονται οι προτεινόμενοι πεζόδρομοι (Παραλία, Πλατεία Κύπρου, Λεωφ. Ιωάννου Μεταξά στο Ταχυδρομείο)
  • Με κίτρινο η απαγόρευση στάθμευσης στο δεξί μέρος της οδού Διχαλίων (προς Αντίσαμο)
  • Με πορτοκαλί ο χώρος στάθμευσης μεγάλων οχημάτων
  • Σημειώνεται το προτεινόμενο σημείο του ΚΤΕΛ (μέσα στο λιμάνι)
  • οι δύο προτεινόμενες πιάτσες ταξί.

4 σχόλια:

  1. giati asteio !!! einai oti pio sovora exo diavasei gia na alaksi epitelous aytos o topos....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ean to limani metaferthei ekei tote to ktel tha prepei na paei poio konta s'auto k oxi pros ton faro...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kalo tha itan me kapoio tropo na vrethoun kai na anartithoun oses arxitektonikes kai poleodomikes meletes exoun ginei gia thn anaplash ths perioxhs.

    Na ena wraio thema gia na diorganwthei mia hmerida sthn Sami!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε, έχεις σωστές θέσεις. Δίχως να θέλω να σε μεμφθώ, θα σε παρακαλέσω: άφησε τα ακαλαίσθητα γκρήγκλις και γράφε στα καλαίσθητα ελληνικά. Έτσι οι απόψεις σου θα έχουν πέρα από τη σημασία τους και τον ελληνικό τους λόγο και τον ελληνικό τύπο. Γιατί και τα δύο συμβαδίζουν με τη γεωγραφία, την ελευθερία και την ιστορία του τόπου μας. Γράφει ο ΕΛύτης: "Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική, το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου. Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου". Κι ο Σολωμός: "Μήγαρις έχω στο νου μου πάρεξ ελευθερία και γλώσσα;"
    Γιατί, φίλε μου, όπως πάνε με τούτη την ασύδοτη ελευθερία του διαδικτύου, αύριο θα ψάχνουμε ακόμα και τα γράμματά μας στις προθήκες κάποιου παλαιοπωλείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.