Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Πνευματικό Κέντρο Κουρκουμελάτων - «Από το αρχαίο, στο σύγχρονο ψηφιδωτό»


Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Από το αρχαίο, στο σύγχρονο ψηφιδωτό»
Έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο Κουρκουμελάτων

Η συμπατριώτισσα μας καλλιτέχνης και αρχαιολόγος κα Μισλίν Διβάρη και η Σχολή Ψηφίδων Γνώσις, διοργανώνουν την πολύ ενδιαφέρουσα Έκθεση «Από το αρχαίο, στο σύγχρονο ψηφιδωτό» στο Πνευματικό Κέντρο Κουρκουμελάτων, με την ευγενική φιλοξενία του Ιδρύματος Βεργωτή.

Τα έργα που θα εκτεθούν είναι υψηλής ποιότητας, από αντίγραφα αρχαίων, μέχρι έργα με θρησκευτικά θέματα καθώς και σύγχρονες δημιουργίες ψηφιδωτών.

Ο τίτλος της έκθεσης ταιριάζει απόλυτα με το πνεύμα της Σχολής Ψηφίδων Γνώσις, ιδρυτής και δάσκαλος της οποίας είναι ο κ. Νίκος Τόλης, πτυχιούχος της περίφημης Σχολής της Ραβέννας, ψηφοθέτης και συντηρητής μεταξύ άλλων των ψηφιδωτών της Δήλου. Η διδασκαλία στη Σχολή βασίζεται στις παραδοσιακές, αρχαίες και βυζαντινές τεχνικές, αλλά είναι επίσης προσανατολισμένη προς μια εντελώς σύγχρονη θεώρηση της τέχνης του ψηφιδωτού.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα στηθεί ένα ζωντανό εργαστήρι ψηφιδωτών ώστε να γίνει γνωστή η τέχνη στο κεφαλλονίτικο κοινό και να συμμετάσχουν οι επισκέπτες μας στη δημιουργία ενός μεγάλου ψηφιδωτού που στη συνέχεια θα προσφερθεί στο Ίδρυμα Βεργωτή.

Η έκθεση αυτή φιλοδοξεί να αποτελέσει την αφετηρία για τη διοργάνωση στην Κεφαλονιά μιας διεθνούς ετήσιας έκθεσης, αρχής γενομένης από το 2012. Επιθυμία των διοργανωτών είναι, επίσης, να προσελκύσουν στην Κεφαλονιά επαγγελματίες και ερασιτέχνες καλλιτέχνες και, γιατί όχι, να δημιουργηθεί μια θερινή σχολή για την τέχνη του ψηφιδωτού.

Στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, θα πρέπει να υλοποιηθούν πρωτοβουλίες για να αποδείξουμε, πρώτα στον εαυτό μας, ότι η ελληνική ψυχή είναι πάντα ζωντανή και ικανή για το καλύτερο και ότι, χωρίς να απεμπολήσει το παρελθόν της, μπορεί να αναταθεί και να προχωρήσει σε τολμηρές σύγχρονες δημιουργίες.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 16 Αυγούστου 2011 στο Πνευματικό Κέντρο Κουρκουμελάτων και οι ώρες λειτουργίας θα είναι 19.00-23.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.