Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Δημήτρης Βαλλάτος - "Ζωγραφική Αφήγηση"


Ο Δημήτρης Βαλλάτος γεννήθηκε το 1978 και γεύτηκε τις πρώτες εικόνες και βιώματα στο πατρογονικό του σπίτι στον Καραβόμυλο Κεφαλονιάς.

Η καλλιτεχνική, αλλά συγχρόνως και ορθολογιστική αντίληψή του, τον ώθησε να σπουδάσει συντήρηση αρχαιοτήτων και έργων τέχνης.

Μαθήτευσε από το 1987 έως το1996 στο Πατρινό ζωγράφο Ανδρέα Αγγελόπουλο και από το 2006 έως το 2007 στην ζωγράφο Ματώ Ιωαννίδου.

Τα έργα του είναι δουλεμένα σε χαρτόνι με τέμπερα, μολύβι και σπανιότερα με λάδι. Ωστόσο, τα μικρών -συνήθως- διαστάσεων έργα του Δημήτρη Βαλλάτου, περικλείουν ένα μικρόκοσμο που ζει στη δική του διάσταση και που ενίοτε σε προσκαλεί να την αποκρυπτογραφήσεις.

Ο χρωστήρας του Δ.Β έχει επιδεξιότητα και άνεση στην μικρογραφία, οι λεπτότατες ψιμυθιές του, προβάλουν και τονίζουν το ζητούμενο, ενώ η επιτήδεια χρήση των χρωματικών εναλλαγών δείχνει την άνεση του. Άνεση που μπορείς να την δεις ακόμη και στις εναλλαγές του κιάρο-σκούρο ή και μόνο του σκούρο.

Οι ανθρώπινες μορφές -σχεδόν μικρογραφίες- αποδίδουν τον ψυχισμό των εικονιζομένων. Ο εσωτερικός του κόσμος πλούσιος, φιλοσοφημένος, καλλιεργημένος, με απόηχους διαφόρων προβληματισμών σε προσκαλεί να μετέχεις σε αυτή την μυστική συνομιλία.

Η έκθεση «Ζωγραφική αφήγηση» του Δ.Β -η πρώτη του ως ενήλικας- γίνεται στον εκθεσιακό χώρο του Διαπολιτισμικού Κέντρου Ιονίου , στο άλσος Καραβομύλου Κεφαλονιάς από 01 έως και 15 Αυγούστου 2011 και ώρες 19.00-22.00 μμ.

Για το Διαπολιτισμικό Κέντρο Ιονίου
Τάκης Τόκκας












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.