Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Γερ. Αντζουλάτος: Λέγε, λέγε, όλο και κάτι μπορεί να μείνει....

ΛΕΓΕ ΛΕΓΕ, ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ...
'Η "η αθλιότητα της κακομοιριάς μας"




Αλήθεια τι είναι το κουτσομπολιό;


Σπερμολογίες ανακατεμένες με μικρά και μεγάλα ψέματα, με μια καλή δόση κακεντρέχειας και φθόνου που, είναι αλήθεια, διαθέτουμε σε πλεόνασμα στην περιοχή, και το όλον πασπαλισμένο με μπόλικη σκόνη βλακείας, γιατί είναι γνωστό ότι αυτή κάνει το "προϊόν" ανίκητο.


Το έχει πει και ο Ουίνστον Τσώτσιλ, πως το μόνο πράγμα που δεν μπόρεσε να νικήσει είναι η βλακεία...


Συχνά πυκνά, προσπαθώντας να γεμίσουμε το κενό της καθημερινότητας μας, εδώ στον "καθαρό και αγνό αέρα της ελληνικής υπαίθρου" διασύρουμε πρόσωπα, άνδρες ή γυναίκες, χωρίς την παραμικρή τσίπα, πίσω από μια θρασύδειλή ανωνυμία, από την οποία όλοι λερωνόμαστε κάθε τόσο και κανέναν μας δεν ενοχλεί.


Μπροστά σε αυτή την λάσπη δεν υπάρχουν προσωπικές διαδρομές και στάσεις ζωής, φαίνεται ότι πολλοί από εμάς πιστεύουν ότι είμαστε όλοι ίδιοι, ίδιοι σαν και αυτούς.


Αντί να ασχολούμαστε με την παρακμή της μικρής μας πόλης και το πέπλο σιωπής που θα την καλύψει μόλις φύγει ο τελευταίος τουρίστας και σκάσει η πρώτη σταγόνα βροχής, δαπανάμε το χρόνο μας σε γελοιότητες και αθλιότητες, στις οποίες φαίνεται ότι είμαστε πρωταθλητές.


Ας προσέξουν αυτοί που διαδίδουν τις αθλιότητες, γιατί μπορεί να χρειαστεί να αποδείξουν την αλήθεια των ισχυρισμών τους ενώπιον των δικαστικών αρχών της χώρας μας. Γιατί, ας μην ξεχνάνε ότι, παρά τα παρατράγουδα, ακόμη υπάρχει έννομη τάξη, παρά την κρίση που μας διαλύει σαν κοινωνία μέρα με τη μέρα.


Γεράσιμος Αντζουλάτος

1 σχόλιο:

  1. Γαιδουράγκαθος14 Αυγ 2011, 9:49:00 π.μ.

    Φιλτατε γερασιμε

    δεν ξερω σε τι αναφερεσαι, (κατα τα πως τα γραφεις πρεπει να εχεις δικιο), αλλα αυτο που κανεις ειναι εντελως λάθος.

    Βγαινεις και κατηγορεις γενικα και αοριστα καποιους...

    Αν θελεις να εισαι σωστος πρεπει να γινεις ειδικος σε τι-ποιους αναφερεσαι.


    παραδειγμα για να γινω κατανοητος.
    Ολοι μας (ως και οι πετρες σε αυτον τον τοπο) ξερουμε πως οι πολιτικοι, και ολοι οσοι εχουν εξουσια, ΚΛΕΒΟΥΝ-ΑΡΠΑΖΟΥΝ-ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ-ΡΗΜΑΖΟΥΝ κτλπ...
    Τι μας λενε λοιπον οι ολοι αυτοι αρχικλεφταραδες ???
    Οποιος εχει στοιχεια να παει στον εισαγγελεα... και αλλα γελοια ανεκδοτα για την υπεροχη δικαιοσυνη μας...
    Ολοι αυτοι εμαθαν το ποιημα καλα, και ΕΚΦΟΒΙΖΟΥΝ τον ΚΟΣΜΑΚΙ, προσπαθουν να του κλεισουν το στομα δηλαδη. Γιατι ολοι μας ξερουμε πως οταν κλεβουν δεν το κανουν με αποδειξεις.... Εδω και οταν υπαρχουν αποδειξεις-ομολογιες (πχ βουλευτης ΝΔ δωδεκανησων εναντιων μεγαλοστελεχους ΝΔ που τον μιζωνε αγρια) παλι οι ΙΔΙΟΙ οι βουλευτες ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ τα κατα τα αλλα υπεροχη δικαιοσυνη μας..!!!

    Φιλτατε γερασιμε
    μην κανεις οτι και οι βουλευτες αυτου του τοπου...
    Το κουτσομπολιο (οπως το λες) σε πολλες περιπτωσεις ειναι και ωφελιμο, αλλα και η τελευταια γραμμη αμυνας του ΑΠΛΟΥ ΚΟΣΜΟΥ... Γιατι ΑΝ καποια στιγμη σε αυτον τον τοπο ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ ξεσηκωθει και κρεμασει στις πλατειες ολους αυτους του κλεφταραδες που ρημαξαν το τοπο και την ζωη μας, θα ειναι μαλλον απο το "κουτσομπολιο" επειδη αποδειξεις δεν υπαρχουν και η δικαιωσυνη δουλευει παντα για τους δυνατους...


    Επειδη λοιπον υπαρχει κουτσομπολιο και κουτσομπολιο, πρεπει να γινεις συγκεκριμενος οταν δημοσια κατηγορεις, διαφορετικα μαλλον προσφερεις αρνητικες υπηρεσιες στην στον τοπο που και εσυ αγαπας.

    Η ελευθερια ειναι υπερτατο αγαθο, ομως η αυθαδεια, η αγενεια, η προσβολη του αλλου και αλλα "γνωρισματα" της εποχης μας καταπατουν και ακυρωνουν την ελευθερια. Καταπολεμοντας ολα τα παραπανω αρνητικα δεν αγγιζουμε ποτε την ελευθερια, διαφορετικα κανουμε κακο οπως και τα παραπανω... γιάυτο και η αναγκη να ειμαστε συγκεκριμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.