Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

H Σάμη της απαξίωσης, της υποτέλειας, της ξεφτίλας!

Μετά από πολύ σκέψη και προβληματισμό αν αξίζει να αφιερώσω δέκα λεπτά από την ζωή μου για να αποτυπώσω κάποιες σκέψεις μου σχετικά με όσα συμβαίνουν στην Σάμη το τελευταίο εφτάμηνο,  ήρθε ένα τρομακτικό γεγονός που πραγματικά με συγκλόνισε.

Δεν είναι άλλο από το πρόγραμμα των Εόρτιων Σάμης 2011.

Το γεγονός αυτό από μόνο του με έκανε να αναθεωρήσω κάθε αρνητική σκέψη που είχα για το κατάντημα αυτού του τόπου και να με κάνει να νιώσω περήφανος που είμαι Σαμικός

Έπαψα πλέον να πιστεύω ότι ζω σε μια κοινωνία ηττημένη,  ανίκανη να διεκδίκησει οτιδήποτε που παραδόθηκε σε έναν τοποτηρητή από τα Διλινάτα μια που κανένας Σαμικός δεν ήταν ικανός να γίνει αντιδήμαρχος Σάμης!

Έπαψα πλέον να πιστεύω ότι η Σάμη θυμίζει Κομητάτα από άποψη υπηρεσιών και ο μόνος λόγος που έχει κάποιος για να την επισκεφθεί είναι για να φύγει με το καράβι!

Έπαψα πλέον να πιστεύω ότι κακώς η δημοτική αρχή σταμάτησε κάθε σκέψη να γίνει οποιοδήποτε έργο στην Σάμη (σπηλαιολογικό πάρκο, προσκοπικό, παραλία). Υπάρχει κίνδυνος ο θόρυβος να μας ξυπνήσει από τον λήθαργο!!

Έπαψα πλέον να πιστεύω ότι οι εργαζόμενοι ψηφοφόροι στο Δήμο είναι κακό να πληρώνονται με μαύρα χρήματα από τις εισπράξεις των σπηλαίων και να δηλώνουν εθελοντές. 'Εχουμε προοπτική η Σάμη να γίνει Σικελία!! Του χρόνου τα πάντα σε ιδιώτες.  Αυτοί ξέρουν!!!

Έπαψα να πιστεύω ότι η νεολαία μας αναπαύεται στις δάφνες της ανυπαρξίας της κάνοντας αντίσταση μέσα από τις υψηλού επιπέδου αναλύσεις του διαδικτυου που τις αντιλαμβάνονται μόνο οι ίδιοι (ο Σακούλας και ο Μπίλις δεν σερφάρουν για να τους αφουγκραστούν).

Έπαψα να πιστεύω ότι κακώς τα αρχαία μας είναι μπαζωμένα και το μουσείο μας κλειστό!! Θα γίνει νέα ημερίδα στη Γρούσπα υπό την αιγίδα του τοπικού συμβουλίου και θα λυθεί το πρόβλημα!!!
Σεβασμός στους ειδικούς!!

Έπαψα να πιστεύω ότι το γεγονός ότι η Σάμη βρωμάει και τα χορτάρια είναι πλέον προστατευόμενο είδος είναι κακό! Προσφέρουμε τροπικό περιβάλλον!!

Έπαψα να πιστεύω ότι κακώς η αντιπολίτευση δεν μιλάει για αυτά και αλλά πολλά. Σε τέσσερα χρόνια που ο παραιτηθείς στρατάρχης από το Πυργί θα ξαναπολιτευτεί για να μας σώσει, θα αρχίσει και πάλι η αντίσταση!!

Ανάμεσα λοιπόν σε αυτές τις μίζερες διαπιστώσεις ήρθε αυτό το κοσμοϊστορικό γεγονός των Εόρτιων 2011 υπό την αιγίδα της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. πους μα διαβεβαίωσαι ότι θα γίνει το πανηγύρι στα Πουλάτα και οι εκθέσεις στο Διαπολιτισμικό Κέντρο στον Καραβόμυλο και πείσθηκα ότι αξίζει να ζω σ αυτό τον τόπο!!

Αξίζουν λοιπόν συγχαρητήρια στους ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ της Σάμης.

Ελπίζω οι υπηρεσίες τους να εκτιμηθούν και στην έναρξη των εκδηλώσεων να τους τιμήσει με την παρουσία του και ο πλανητάρχης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

6 σχόλια:

  1. Αγαπητέ φίλε,
    Όσο για την νεολαία γιατί να αντιδράσει ή να δράσει; Χυμένη σε καρέκλες καφενείων, ενώ το χόρτο φυτρώνει παντού, σε λίγο και στα πεζοδρόμια που ο Δήμος δεν θα καθαρίζει πια λόγω έλλειψης εθελοντών και θα διανέμεται με e-commerce για να είμαστε εντός εποχής και κλίματος.
    Το απόλυτο τίποτα... με ολίγον πασπάλισμα από διαπολιτισμικές δραστηριότητες στο Ιόνιο. Σουρεάλ!
    Αποχαιρέτα την Σάμη που ήξερες ή φανταζόσουνα ότι υπάρχει και ζεις ή έζησες εντός ή εκτός αυτής.
    Μόνο βάρβαροι μπορούν να μας σώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΑΝΤΑΖΟΜΕ ΟΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΑΡΟ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γαιδουράγκαθος23 Ιουλ 2011, 10:15:00 π.μ.

    ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ...

    Τι λογος !
    Τι παθος !
    Τι δυναμη !
    Τι επαναστατικη προδιαθεση ! ...


    ...με ερεθισε τα μαλλα, και παρολιγο να "ερθω σε οργασμο"... χαχαχαχα

    Τι γινεται ρε ?
    μηπως ξαναγεννηθηκε ο ΤΣΕΓΚΕΒΑΡΑ στον καραβομυλο ?

    Λοιπον, φιλε αρθρογραφε, κατα το πως γραφεις, σε κοβω να ΕΤΡΩΓΕΣ (αμμεσα η εμμεσα) απο τα τεως εορτια. ! (επεσα μεσα ? )

    Αδυνατω να πιστεψω πως θα "πεινασεις πολιτισμικα" και για αυτο σηκωνεις τετοια λαβαρα επαναστασης χαχαχαχα.

    Σε χτυπησανε στο αδυνατο σημειο σου ετσι ?
    Τον πολιτισμο, και φυσιολογικα εσυ εξεραγεις...γιατι ως γνωστον ψοφαμε για πολιτισμο στην νεο ελληνικη-νεοκεφαλονιτικη κοινωνια που ζουμε.
    Αγαπας τρελα τον τοπο σου και τον "πολιτισμο" που σου παρειχαν τα εορτια και η κοινωνια σου, και δεν αντεξες την ελλειψη ετσι ? χαχαχαχα

    Αληθεια ΠΟΥ τα πουλας αυτα φιλε "νεο-επαναστατη" ?

    Αληθεια ο μονος λογος για να ερθει καποιος στην σαμη ειναι το καθε "εν δυναμι πορνιδιο" (σερνικο θυληκο δεν διαφερει) που το παιζει καλλιτεχνης, και παιρνει τα μαυρα λεφτα σε σακκιά ???? (βλεπε βανδη-ρουβας κτλπ)

    Αλλα ακομα και οι καταξιωμενοι καλλιτεχνες που εχουν ερθει, μηπως δεν κανουν αρπαχτες, με ποιοτητα σε μετρια επιπεδα ? και ειναι και λογικο.

    Αληθεια τιτανα του πολιτισμου, με τις επιχορηγησεις του υπουργειου ολα αυτα τα χρονια τι παιζει, εχεις καμια ιδεα ? ειναι καλο ξερεις να ενημερωνεται ο κοσμος...

    Αληθεια με τια αποδειξεις που εκοβε ο δημος για τα εξοδα των καλλιτεχνων, και τα πραγματικα ποσα που δαπανοταν, ΕΧΕΙΣ τιποτε υποψην σου ?

    Αληθεια , για το ΤΙ ΕΦΑΓΑΝ οι εμπλεκομενοι στα εορτια, μηπως γνωριζεις τιποτε ?

    Οταν λοιπον βγαινει ο Φιντελ Καστρο απο μεσα σου, παρε μια ανασα και σκεψου το πιο σφαιρικα το πραμα... Επειδη γραφεις σε pc και τοπικο site,δεν σημαινει πως απευθυνεσαι σε ιθαγενεις ενω εσυ εισαι λευκος εξερευνητης που τους πεταει καθρεφτακια...

    Πιο πολιτισμο μωρε ?
    Τα εορτια γινοταν για να κονομησουν οι επιτηδειοι και 5-6 μαγαζια στην παραλια, και αυτο μας το περασατε σαν πολιτισμο και σαν επενδυση για την οικονομικη αναπτυξη της σαμης.

    ΚΟΙΤΑ φιλτατε, ΔΕΝ ειμαι κατα των παλαιων εορτιων και ΟΥΤΕ γουσταρω αυτο που θα γινει φετος, αλλα τα εορτια τα κανει ο δημος ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΧΕΙ τα χρηματα να τα κανει και φυσικα κατω απο ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ , χωρις μαυρες συναλλαγες...

    Αληθεια θελεις σε εναν δημο που δεν μπορει να πληρωσει την βενζινι για τα οχηματα του, να πληρωνει μαυρα λεφτα για κλαμπατζιμπανα ?

    Και κλεινοντας να σου δωσω και μια απαντηση για να λες σε οποιον σε ρωταει ΓΙΑΤΙ να ερθει στην σαμη. Να του λες για να δει το ενα απο τα ωραιοτερα και ΕΛΑΧΙΣΤΑ στον κοσμο λιμονοσπηλαια, που λεγεται μελισσανη.
    Για να δει το μοναδικο σπηλαιο της Δρογκαρατης.
    Για τις αγριας πετρας (βοτσαλο) ομορφιας παραλιες μας.
    Για την παρθενα (ναι κατι παρθενο υπαρχει ακομα οσο και αν σου φαινεται απιστευτο) φυση - πρασινο της περιοχης μας.

    Και φιλτατε αν ο μονος λογος που καθοσουν στην σαμη ηταν τα εορτια.Αν το μονο που εβρισκες να αξιζει στην περιοχη ηταν τα εορτια, νομιζω πως πρεπει να αρχισεις να σκεφτεσαι μια μετακομιση-εσωτερικη μεταναστευση, καθως ερχονται χρονια δυσκολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ φίλε/φίλη, Γαϊδουράγκαθε, με το συμπάθειο. Επειδή έχω διαβάσει και άλλα σημειώματά σου. Αν έχουμε προτάσεις, απόψεις, σκέψεις τις μεταφέρουμε κόσμια ακόμη και με το σκληρότερο τρόπο. Δεν είναι ανάγκη να επιτιθέμεθα στους αρθρογράφους αυτού του μπλογκ.
    Περιμένω, λοιπόν, να παρουσιάσεις απόψεις σε ένα άρθρο.Είναι σίγουρο, ότι, όποιες κι αν είναι αυτές, όλοι θα σχολιάσουν με ευπρέπεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γαιδουράγκαθος24 Ιουλ 2011, 7:12:00 μ.μ.

    Αν καπου παρεκτραπηκα ζητω συγνωμη.
    Μονο να προσβαλω δεν ηθελα.
    Απλα με πολυ καυστικο τροπο ηθελα να "σατυρισω" καταστασεις.
    Οσο για τις αποψεις, να πω πως ειναι σαν τους σπορουςμ και αν δεν υπαρχει η γη για να σπαρουν, τοτε πανε χαμενες.
    Εχουμε χρεοκωπησει σαν κοινωνια φιλτατοι.
    Μονο καμενη γη-καμενα ταμεια-καμενα μυαλα-ψυχες και νοοτροποιες...απλα κοιτατε γυρω σας...
    Ειλικρινα δεν πιστευω να βρω διαθεση να γραψω καποιο αρθρο. Και τις απαντησεις που γραφω, μετα δεν βλεπω το λογο που τις εγραψα, ισως απλα απο "εγωισμο"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δε διαφωνώ από όσα λες στο τελευταίο σου σημείωμα. Σε ένα μόνο: νομίζω, ότι καμιά άποψη δεν πάει χαμένη ακόμα κι αν δε βρεί γη να σπαρεί. Μένει όμως, είναι κάτι σαν την ενέργεια που κάποτε θα χρησιμεύσει. Κι οι δικές σου είναι διεισδυτικές και χρήσιμες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.