Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Οι εισπράξεις του Δήμου από τα Σπήλαια και τις Παραλίες

Αναδημοσιεύουμε από το Kefalonia Press.

Παρόλο που από το τέλος Μαΐου, τόσο προφορικά όσο και εγγράφως, ζητήσαμε από τον αρμόδιο επί των οικονομικών Αντιδήμαρχο Δημήτρη Πυλαρινό, τα στοιχεία εσόδων από τα δημοτικά τουριστικά σημεία, μέχρι στιγμής δεν πήραμε καμία απάντηση.

Δεν βαριέστε , καλά να 'στε και εμείς έχουμε τρόπους και μαθαίνουμε.

Μη σπαβεντάρετε… Δεν παραβιάσαμε κανένα γραφείο, ούτε χακέρψαμε (sic) το δίκτυο του δήμου, ούτε δωροδοκήσαμε υπάλληλο, απλά στην εισήγηση του Αντιδήμαρχου για απόδοση ΦΠΑ , βρήκαμε στα στοιχεία που ζητάγαμε (το τάχα μου, εφτασφράγιστο μυστικό).

Η πλήρης εισήγηση βρήσκεται εδώ (κλικ)

Σύμφωνα με την εισήγηση του Αντιδήμαρχου, από 1 Απριλίου 2011 έως 30 Ιουνίου 2011, ο κύκλος εργασιών για τα δημοτικά τουριστικά σημεία ήταν ο εξής:

  • Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης (βάρκες) : 288.214 ευρώ
  • Σπήλαιο Δρογκαράτης : 121.569 ευρώ
  • Πλατύς Γιαλός : 42.394, 85 ευρώ
  • Παραλία Μύρτου : 75.544,34 ευρώ

ΣΥΝΟΛΟ ΕΞΑΜΗΝΟΥ: 527.722,00 ευρώ

Eκτός βέβαια των εσόδων από τα τουριστικά σημεία, ο Δήμος εισπράττει και από:

  • τις μισθωμένες παραλίες
  • τα δημοτικά τέλη μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ
  • μισθώσεις χώρων για τραπεζοκαθίσματα
  • τους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης
  • πρόστιμα της Δημοτικής αστυνομίας.. και άλλα

Και από αυτές της πηγές έχουμε ζητήσει τα έσοδα του 6μηνου. Μαλλον θα πρέπει να συμπληρωθούν οι 60 μέρες, το άνωτατο όριο που έχει ο δήμος για να απαντήσει σε αίτημα δημότη.

Τα στοιχεία πάντως από τις υπηρεσίες έχουν εκδοθεί, είναι στο γραφείο του Δήμαρχου πριν μια βδομάδα αλλά ακόμα η έγκριση για να μας δοθούν δεν έχει γίνει.

Περιμένουμε..

Πηγή: http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=22480&Itemid=38

2 σχόλια:

  1. Ερωτήσεις προς Δήμαρχο,Αντιδήμαρχο Σάμης και Δ.Σ.Σάμης κ. Φιοραβάντε,Καβαλλιεράτο Θ. 1)πόσα απο αυτά τα χρήματα μένουν στην περιοχή μας;2)στα έσοδα είναι και το φόλι των βαρκάρηδων;3)οι εθελοντές του Δημάρχου πως θα πληρωθούν;τι λέει ο κ,Κοτσιλίνης;Η λΑΙΚΉ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ ζητά να μονιμοποιηθούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ερώτηση αυτή πρέπει να απαντηθεί από όλος τους εκλεγμένους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους. Όλων των παρατάξεων. Δεν έχουμε δει την παραμικρή ενημέρωση, τον παραμικρό προβληματισμό για την εξώφθαλμη παραγκώνιση και αδιαφορία του Δήμου για την περιοχή μας.

    Πρόσφατο παράδειγμα το πρόγραμμα των "Εορτίων" δηλαδή τα ψίχουλα και τα κόκκαλα που μας πέταξαν από το τραπέζι του Πολιτιστικού Αργοστολιού και Ληξουριού.

    Και αναρωτιέμαι: Πως χρηματοδοτούνται οι άλλες εκδηλώσεις; δεν είναι λογικό η περιοχή που δίνει στο ταμείο το Δήμου τα 410000 απο τα 500000 ευρώ να δικαιούται αλλά και να απαιτεί διαφορετική αντιμετώπιση; Αυτή η απαίτηση και η αντίστοιχια καταγγελία περιμένουμε ότι θα έπρεπε να έχει γίνει από τους συμβούλους που εκλέξαμε για να κάνουν και αυτή τη δουλειά.

    Που είναι λοιπόν οι δημοτικοι σύμβουλοι; που είναι το τοπικό συμβούλιο; υπάρχει; συνεδριάζει; διαφωνεί; ενημερώνει; Το "Λίγος" είναι πολύ λίγο. Το "ανύπαρκτο" κάτι λέει. Το άχρηστος τι σας λέει;

    Ποιος είναι ο ρόλος του Συλλόγου; Είναι ευχαριστημένοι εκεί στον "Αιγιαλό"; Γιατί άραγε το θεατρικό Σάμης δεν έχει φέτος παράσταση; μπορεί να μας απαντήσει κάποιος από το θεατρικό;

    Μήπως τελικά όλα ήταν για το "μπαγιόκο"; τί θα παντελονιάσουμε;

    Ξέρω, όπως και όλοι που γράφουμε εδώ, ότι μας έχετε γραμμένους. Όλοι οι σύμβουλοι, δημοτικοί και τοπικοί. Της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης. Προτιματε να κοιτάτε τη "δουλειά" σας. Ή, για να είμα πιο σωστός τις "δουλειές" σας......

    Πάραλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.