Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Η Καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά....

Όπως πληροφορηθήκαμε το συνεργείο καθαριότητας που έχει αναλάβει ολόκληρη την περιοχή από το Πυργί μέχρι τον Καραβόμυλο αποτελείται από τρία (3) άτομα!

Από αυτά τα δύο (2) είναι απλήρωτα! Και ενδέχεται να διακόψουν τον άλλο μήνα.

Είναι αλήθεια; Απευθύνουμε ευθέως το ερώτημα στον Αντιδήμαρχο κ. Κουνάδη. Κατανοούμε τις δυσκολίες, το οικονομικό αδιέξοδο του Δήμου. Ας μας επιτραπεί, όμως, να εκφράσουμε μία απορία για την τεράστια διαφορά ανάμεσα στη ...διμοιρία καθαρισμού που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια και στην ...τριανδρία που φαίνεται να έχουμε φέτος.

Δεν δικαιούται η περιοχή μας καλύτερη αντιμετώπιση δεδομένων των εισφορών της στο ταμείο του Δήμου Κεφαλονιάς; Μπορεί κανείς να μας ενημερώσει ποιά είναι η κατάσταση στα άλλα δημοτικά διαμερίσματα;

Η ερώτηση απευθύνεται, βέβαια, και στην αντιπολίτευση.....

5 σχόλια:

  1. den ine dio atoma alla pente min sas lene psemata kai oli me mayra .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτοι που εινε στα σπιλεα δεν τουσ υπολογιζεται και αυτοι απλιροτη ειναι?????/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι βεβαία γιατί να τους υπολογίζουν?… δουλεύουν σαν εθελοντές … οι εθελοντές δεν πληρώνονται …

    Καλά θα κάνουν οι εργαζόμενοι … να ξυπνήσουν γιατί .. δεν πρόκειται να πάρουν φράγκο !!!

    Και πρέπει να το γνωρίζουν πολύ καλά, υπέγραψαν καμιά σύμβαση ??? έγινε κανένας διαγωνισμός … η θα πρέπει να βρεθεί ένας με «μπλοκακι» και να κόβει τιμολόγια έτσι ώστε να πληρωθούν

    Κάντε κάτι καλύτερο κράτιστε τις εισπράξεις 2-3 ημερών ποιος θα σας πει κάτι ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τουσ ταζουν οτι απο την δευτερα θα υπογραψουν διμηνεσ συμβασησ και μετα θα τουσ κανουνε μονημουσ και οτι θα πληροθουν κανονικα και μαυρα και στην καθαριοτητα και παντου η αλιοσ θα κανουν απεργια και αποκλισμο του δημου αν δεν πληροθουνε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κ.κ.Κ. απλά δεν υφιστάμεθα31 Ιουλ 2011, 8:02:00 μ.μ.

    Αν η εργασία ανταμειβόταν με την απόδοση του εργαζόμενου. Αν τα ωφέλει της παραγωγής μας και Όχι οι επιδοτήσεις, μας έτρεφαν. Αν μπορούσαμε να προσφέρουμε στις οικογένειές μας αλήθεια, εφόδια και ιδανικά. Αν η αξιοπρέπεια ήταν βασικό συστατικό στην ζωή μας. Αν η κοινωνία είχε δομή και ανταποδοτικότητα. Αν υπήρχε οργανισμός κοινωφελής κατά ουσία, βουλή των Ελλήνων, πρόνοια, αξιοκρατία στην εκπαίδευση, στην αγορά εργασίας, στην κοινωνία. Αν υπήρχε όραμα και στόχος στους πολιτευτές, διάθεση για προσφορά και σεβασμός στην αξία του όποιου.
    Στην προκειμένη, τοποθέτησή σας αν υπήρχε Δημοτική αρχή άνευ μύριων παρανομιών, αυθαιρεσιών, αέριων συνδιαλλαγών και σιωπηρών κακουργηματικών πράξεων, αν υπήρχε εισαγγελική παρέμβαση, η φορέας ελέγχου… Αν οι εργαζόμενοι δεν ονομάζονταν εθελοντές. Αν υπήρχε Υπουργείο, Δικαιοσύνη, η έστω επόπτης εργασίας. Αν ο ήλιος μας έφεγγε για μια στιγμή το νου!
    Όλα θα ήταν αλλιώς!
    Επειδή όμως τίποτε απ’ τα ποιο πάνω εύλογα δεν υπάρχει … Κυρίες και Κύριοι! Δεχτείτε αυτά που έρχονται υπομονετικά… γιατί απλούστατα πια… δεν υφιστάμεθα!
    ΤΖΟΡΤΖΙΝΑΣ α.τ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.