Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Δημοσίευση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη Σάμη - "Ανοιχτό Μουσείο"

Αναδημοσιεύουμε από το ιστολόγιο vlahata samis.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ - Προσπαθούν να αναδείξουν την ταυτότητα του τόπο τους, αγωνίζονται να σώσουν τα χορταριασμένα μνημεία, εργάζονται εθελοντικά για να προστατέψουν την σημαντική κληρονομιά τους. Πρόκειται για τους κατοίκους της Σάμης, οι οποίοι μαζί με τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης που τους εκπροσωπούν στο Δήμο Κεφαλονιάς, έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα για την προβολή και την διατήρηση του αρχαιολογικού και μνημειακού τους πλούτου. Τον περασμένο Απρίλιο η τοπική σύμβουλος Όλγα Αντωνάτου-Βαλσάμου πήρε την πρωτοβουλία για την δημιουργία μια εθελοντικής επιτροπής, πολιτιστικής και πολιτισμικής προβολής της Σάμης. Η προσπάθεια αυτή, γρήγορα υιοθετήθηκε από κατοίκους και φορείς του τόπου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ημερίδα και οι προσκεκλημένοι αρχαιολόγοι ενημέρωσαν τον κόσμο για την σπουδαία αρχαιολογική σημασία της περιοχής τους. Τώρα εκείνο που όλοι ζητούν είναι να περατωθεί το έργο του αρχαιολογικού Μουσείου, αλλά και να σωθούν με τις κατάλληλες παρεμβάσεις τα μνημεία που βρίσκονται διάσπαρτα εγκαταλειμμένα μέσα και γύρω από τους οικισμούς της Σάμης. Για την προσπάθεια που καταβάλλεται μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Όλγα Αντωνάτου -Βαλσάμου. Όπως τόνισε, «ενδιαφέρον έχει το γεγονός, ότι όλη αυτή η κινητοποίηση έγινε με την εθελοντική διάθεση των μελών της επιτροπής και χωρίς οικονομική στήριξη.

Πηγή: http://vlahatasamis.blogspot.com/2011/06/blog-post_2173.html

Σημείωση: Η αρχική ανάρτηση προέρχεται από την ιστοσελίδα της εφημερίδας "Ενημέρωση". Εκεί αναφέρεται ως πηγή το ΑΠΕ - ΜΠΕ: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.