Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Αλ. Δεσύλλας: Η κοινωνία αλλάζει. Η πολιτική και οι πολιτικοί όχι.

Το τελευταίο εικοσαήμερο βρισκόμαστε μπροστά σε μια σημαντική αλλαγή.

Με μπροστάρηδες τους νέους ανθρώπους αλλά και όλους εκείνους που έχουν αντιληφτεί ότι τα παραδοσιακά κομματικά ταμπού και τα προσωπικά συμφέροντα δεν οδηγούν πουθενα,αγωνιζονται ειρηνικά να επιτύχουν τα αυτονόητα.

Να μπει η χώρα μας σε μια νέα εποχή , όπου το Δημόσιο συμφέρον δηλαδή τα συμφέροντα της μεγίστης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού , να μη καταδυναστεύονται και περιορίζονται από τα συμφέροντα των ολίγων ,όπως παραδοσιακά και κατά κανόνα συμβαίνει μέχρι σήμερα στη χώρα μας.
Το σαφές αυτό μήνυμα δυστυχώς δεν φαίνεται να το έχει πάρει η πολιτική ηγεσία της χώρας μας.
Εθισμένη μέχρι σήμερα σε ψηφοθηρικές συμπεριφορές και μικροκομματικές επιδιώξεις αλλά και σε αποδοτικά σε ψήφους επικοινωνιακά τεχνάσματα , είναι πράγματι πολύ δύσκολο να φέρει στη χώρα μας την αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος και που όλοι μας οραματιζόμαστε.

Ακόμη και εκείνοι οι πολιτικοί που ίσως εμφανίζονται να έχουν πάρει το μήνυμα , χρειάζονται ασφαλώς μεγάλο χρονικό διάστημα προσαρμογής.

Ιδιαίτερα εκείνοι που η μακρά παραμονή τους στην εξουσία , οφείλεται κατά κύριο λόγο στην συμμετοχή τους σε οργανωμένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα .

Τελικά το ερώτημα που χρειάζεται άμεση απάντηση , είναι με ποιον τρόπο θα αλλάξουμε τα πράγματα.

Οι λαϊκές κινητοποιήσεις σίγουρα προσέφεραν το άνοιγμα σε μια νέα εποχή αλλά και συγχρόνως την δαμόκλειο σπάθη για κάθε προσπάθεια επιστροφής στο παρελθόν.

Αλλά προφανώς από μόνες τους δεν αρκούν.

Η νέα εποχή πρέπει να εδραιωθεί μέσα από τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές ,που πιθανόν να είναι πολύ κοντά.

Μέσα από την ενεργό συμμετοχή των λαϊκών δυνάμεων , να επιχειρηθεί η μεγαλύτερη δυνατή ανανέωση των πολιτικών δυνάμεων με νέους σε ηλικία και νοοτροπία ανθρώπους και με χρονική οροφή δυο εκλογικών περιόδων .

Που βέβαια δεν θα προέρχονται από το πουθενά , αλλά θα αναδεικνύονται και θα αξιολογούνται από την συμμετοχή τους σε κατώτερα θεσμικά όργανα.

Ένας επιτυχημένος επιστήμονας ,επιχειρηματιας,επαγγελματιας δεν αποτελεί ασφαλές κριτήριο επιλογής.

Ο στίβος της πολιτικής είναι ιδιαίτερα σκληρός και δύσκολος και πρέπει πρώτα από όλα ο κάθε ενδιαφερόμενος να έχει μετρήσει ο ίδιος τις δυνάμεις του και τις αντοχές του , σε προηγούμενα μικρότερα γήπεδα.

Η για την Βουλή προτεινόμενη οροφή των δυο εκλογικών περιόδων , κατά την ταπεινή μας γνώμη ,θα αποτελέσει ασφαλιστική δικλείδα για κάθε μορφής τυχόν εξάρτηση ,που στις περισσότερες περιπτώσεις αποτελεί προϋπόθεση για την επί μακρόν παραμονή των ίδιων πάντοτε ανθρώπων στην εξουσία.

Η πολυπόθητη μεγάλη αλλαγή είναι στα χέρια όλων μας.

Αλέκος Δεσυλλας 16/06/2011
τ. βουλευτής Κερκύρας
alekosdesillas@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.